REPORT

 

Hudba pomáhá

Amnesty International a Palác Akropolis děkují za podporu

 

Skvělá hudba, dobrá vůle hudebníků, úsilí a nadšení dobrovolníků, pomoc partnerů a zájem veřejnosti.To vše dohromady umožní realizaci konkrétních projektů podporujících uprchlíky v ČR.

Společné úsilí, které vyvrcholilo pátečním charitativním koncertem v Paláci Akropolis (27. května 2005), přineslo čistý výtěžek ve výši 51.251,-- Kč.

Akci Amnesty International ČR a Paláce Akropolis podpořily kapely The Ecstasy Of Saint Theresa a Nana Zorin. Povídání s ženami z uprchlických táborů moderoval Petr Vacek ze Studia Ypsilon.

Umělci vystoupili bez nároku na honorář a Palác Akropolis poskytl svůj prostor zdarma včetně služeb a produkční pomoci. Náklady na propagaci koncertu bez daně nepřesáhly 4.500,-- Kč. Přesto bylo o akci slyšet, především díky nezištné podpoře médií.

Pro Amnesty International, která nepřijímá finanční prostředky od státu, je výtěžek velmi významný a představuje téměř 4,5 % jejího rozpočtu na tento rok.

Přínosem této akce ale není jenom finanční úspěch, ukázalo se také to, že cesty, jak je možné pomáhat druhým, jsou otevřené a že podpora veřejnosti funguje. Pro všechny, kdo pracují s uprchlíky, jejichž životní osudy znají pouze ministerští úředníci, bylo příjemné vidět, jak zaplněný sál Palác Akropolis naslouchal povídání dívek z Afghánistánu a Běloruska. Díky novým projektům budou mít uprchlíci možnost alespoň na chvíli opustit brány uprchlických táborů a poznat blíže zemi, v které hledají nový domov.

Amnesty International proto děkuje všem, kteří ji podpořili a bude si vážit jejich důvěry také v budoucnosti. Dík patří hudebníkům, dobrovolníkům, partnerům a také veřejnosti. Ti všichni přispěli k úspěchu charitativního večera

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016