REPORT

 

Oficiální vyjádření pořadatele

Sobotní vícežánrový hudební open air festival Semtex Culture 2005, jehož organizaci zajišťovala produkční agentura Depo Crew, proběhl i přes nepříliš vlídné počasí v hodně dobré náladě. Celý letní plavecký areál Slavia se tak na jediné červnové odpoledne (sobota 4.6.2005 12:00-22:00) proměnil stejně jako loni Štvanice v místo, kde se setkaly různé generace, kultury a hudební styly "pod jedním nebem".

 

První polovina festivalu byla za nepříznivé asistence všemocné přírody - v tomhle případě vytrvalého deště, nicméně kolem páté hodiny odpolední se počasí udobřilo a defakto ta programově lepší část festivalu již proběhla bez problémů. Vystoupili všichni ohlášení účinkující, tj: na hlavní Semtex Stagi se živě představili DJ Wich, 100°C, Iva Frühlingová, Moimir Papalescu & The Nihilists, Sunshine, Mig 21 a především headlineři a hřeb celého včerejšího festivalu - Monkey Business, kteří "to stihli" a pokřtili své nové album "Kiss Me On My Ego".

Na následné afterparty v klubu Abaton živě vystoupili Roe Deer, Al-Yaman, Khoiba a Skyline (ti bohužel až v hodně ranních hodinách).

Na Erektus Stagi v odpoledni vystoupila avizovaná squadra Living Legends feat. Mystik Journeymen, Grouch, Eligh, Scarab, Bicasso, dále též domácí Prago Union, k vidění byla turntablism exhibice brněnských Illuzionists, tj. DJ´s Opia, Chocolatic, Nesser a Maztah. Za zmínku též stojí nekompromisně krutej freestyle battle v podání Zlínského Idei a brněnského pardála Tafroba. Jinak k vidění (a hlavně slyšení byli deejay´s Sticky Dojah (D) a Bart, kteří navíc dělali v průběhu odpoledne hudební doprovod při breakdance jamu NGS, Semtex Squad, Ultimate bboys... a hakisak exhibici České footbagové asociace.

Na následné afterparty od 22:00 v Abatonu proběhli avizované rapové živáče MC Cába & DJ Side a P-13 + DJ Skupla, DJ Tuco (UK).

Ještě bychom rádi zmínili třetí hudební scénu letošního Semtex Praha festivalu - Green Arenu, která letos patřila breakbeatu a drum´n´bassu. Tam zahráli: DJ LPD, DJ Kaplick (breakbeat.cz), DJ Koogi (shadowbox.cz), DJ Philip TBC (shadowbox.cz) a na afterparty v Abatonu to byli DJ Liquid A, DJ Babe LN, DJ Katcha a DJ IM Cyber.

Příjemným spestřením bylo též Summer Cinema, kde se kromě promítání filmů představili divadelní spolky: D.I.S.Harmonie - "Stavební spojení", divadlo Extreme - Někdo to rád sýr, K-Hill a Buben - Listování - Rakovinu nevyléčíš.

Ranní počasí znatelně poznamenalo celkovou návštěvnost letošního festivalu, nicméně i přes tuhle nepřízeň se nakonec na Slavii dostavilo celkem 4.000 lidí.

Celý festival by stejně jako loni těsně po 22:00 zakončen velkým ohňostrojem a pak už byla v plánu zmiňovaná afterparty v Abatonu, která jela až do ranních hodin.

Též bychom chtěli tímto poděkovat generálnímu partnerovi celého festivalu – české společnosti Pinneli – vyrábějící energetické nápoje Semtex, Semtex forte, Erektus, Green Tea…, která celý festival zastřešuje.

Poděkování též patří všem mediálním partnerům, kteří se podíleli na reklamní kampani: radio Evropa 2, Óčko hudební TV, deník Metro, nový hudební časopis Filter, pražský kulturní servis Metropolis, deník Večerník Praha, kulturní přehled Deníků Bohemia - Na Tahu, internetový portál Centrum.cz, hudební časopisy Bbarák a Music, servery: libimseti.cz, fanonline.cz, bbarak.cz, hip-hop.cz, prague.tv, musicserver.cz, rave.cz, partypeople.cz a řadě dalších.

V září v Brně na viděnou!

Jinak už nyní můžeme poodkrýt karty stran letošního Semtex Culture open air BRNO festu 2005, který proběhne těsně po prázdninách - v sobotu 3. září 2005. Místem konání bude opět jako na loňském prvním ročníku krásné Mariánské údolí na pokraji Brna. Z kapel na hlavní stagi už nyní můžeme jmenovat např. Umakart, Wohnout, Tata Boys, Skyline a to hlavní - headlinera letošního brněnského Semtexu, kterým bude Morcheeba (UK)! Jinak na hip hopové Erektus stagi vystoupí např. D. Real. C., ZW Cirkus, Questablist Kru, The Regime, Naše Věc, Kontrafakt a pokud vše vyjde dle plánu, tak Looptroop (SWE). Lístky jsou již nyní v prodeji exkluzivně přes Ticketstream a do konce června se dají navíc sehnat za – troufáme si říct symbolickou cenu – pouhých 230,- Kč!

Nezapomeňte kontrolovat oficiální web www.semtexculture.cz, kde se určitě již brzy objeví linky na fotoreporty ze včerejška + informace k zářiovému Semtex Culture Brno 2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016