CLANEK

 

Technoservis Nula2 01/06

V naší rubrice o novinkách na techno scéně vám tentokrát Daho představí staronový singl Work od Jamese Ruskina s pěkným remixem od Steva Rachmada, novinku Slováka Bosse, schranzový bootleg Voodoo People od The Prodigy a konečně šestý díl kompilace Detroit Underground.

 

James Ruskin - Work
Blueprint Limited 003
www.blueprintrecords.net

Vy starší si jistě bez problémů vzpomenete na legendární hitovku Work, která plnila ve své době taneční parkety všech parties. Bezesporu především tato věc, pocházející z alba Further Design udělala z Jamese Ruskina takovou ikonu, jakou dnes bezpochybně je. Každý v této době nastražil uši, když zaslechl ony magické a křišťálově čisté zvony přicházející z dálky. Dnes máme všichni, i ti mladší, možnost si tyto pocity připomenout. Track Work byl totiž remasterován, ale hlavně remeakován v rámci série Blueprint Limited. Vedle originálu tu najdete remix samotného Jamese Ruskina, který je hodně minimalistický posazen do deepovější polohy. Klíčovou záležitostí je tady však remix, za který zodpovídá Steve Rachmad. Kompozici tracku od kořene rozboural, avšak ústřední motiv zůstal zachován a zpracován tak, že se Vám stejně jako originál ihned vryje do paměti. Nezbývá prohlásit, že jde o nejlepší kus série Blueprint Limited a stejnětak o parádní hitovku několika příštích měcíců. Excelentně!


DJ Boss - Fat Blunt Beats
Dole Gatě 002
www.djboss.net

Zda vůbec, kdo z Vás a jak moc budete z téhle desky mít dole gaťě, si budete moci už za okamžik představit. DJ Boss dnes platí za přední představitele slovenského zvuku a podle toho zní i tato deska. Fat Blunt Beatd je maxák plný asymetrických rytmik a prudkých zvratů! Pokud fandíte SK-soundu, budete nadšeni a spokojeně si budete pomlaskávat. Hutné beaty se tady valí jeden přes druhý a nenechají se ledasčím zastavit. Nechybějí kovové prvky a také mrštné hi-haty. Ti z Vás, kdo netrpělivě očekávají každou novou slovenskou desku budou velmi nadšeni, avšak ti z Vás, kteří už jsou o kus dál, se asi nadlouho nad poslechem Dole Gatě 002 nezastaví. Nicméně jde rozhodně o desku, která bude slavit nemalé uspěchy, nejen u nás, ale i ve světě. Je tedy jen a jen na Vás, kam až si z téhle desky Vaše gatě stáhnete…… : )

Unknown - Voodoo People / Fire
P Recordings 023

Toto je jasný tip pro všechny fandy současného fenoménu zvaného Schranz! Sice se pod toto dílo nikdo nepodepsal, ovšem který zloděj se Vám kde podepíše, že? P Recordings se specializují na bootlegy – předělávky všemožných hitovek a jejich remeakování. Voodoo People už si asi onoho zlodějíčka podají, avšak nedá se nikomu odepřít, že dílko se podařilo na výbornou! Rychlost, brutalita i rytmus jasně sedí rovnici = schranzz, no a pokud dosadíte do kompozice ještě notoricky známý motiv, či samply takových stars, jako jsou The Prodigy, tak už stoprocentně není co řešit! Ten pravý oheň bude na střeše ihned po otočení desky, kde najdete druhý schranzz remeak na stařičkou pecku Fire! Pro mnohé tento hudební styl extra hloubku nemá, avšak zde použité prvky a efekty zapřičiňují, že alespoň maličkatou dušičku v této desce přeci najdete. Liam Hawlet možná vyskočí z kůže a z Maxima se stane introvet, ale co se dá dělat. Doba si to prý žádá, takže se připravte na nájezd Voodoo People!


Various Artist - Detroit Undergroun 006
www.detroitunderground.net

Šestý díl kompilačky Detroit underground je na světě! Jedná se o komplet, zcela reálně pohlížející na stav současné elektroniky. Už obsažená jména hovoří za všechno. Zůčastnění jsou: sám zakladatel projektu Kero, dále Richard Devine, Jimmy Edgar a Kritical Autio. Vinyl má na svém kontě čtyři elektronické kompozice a deset dobře použitelných loopů. Stylově se deska pohybuje ve všemožných žánrech a hudebních odvětvích od autechroidních demolic, až po funkstorungovské elektronické balady. Řada Detroit Underground rozhodně nesedne nikomu nezasvěcenému, ale naopak udělá nemalou radost hudebním fajnšmekrům a lidem, kteří vnímají elektronickou hudbu jako celek a ne jako úzce vyhraněný prostor technomusic.

www.nula2.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016