REPORT

 

Ondřejův report z koncertu Skyline v Akropoli

Vyprodat pražskou Akropoli se nepodařilo mnohým jménům světové hudby. Domácím Skyline se to povedlo. Minulou středu tady křtili své nové album Virginplatonicpanic. Jenže stejně jako deska byl i koncert mírnějším odvarem jejich dřívějších performancí.

 
Kecal bych, kdybych řekl, že mě Skyline nebavili. Stejně jako všechny v propoceném sále. Ale čekal jsem zkrátka něco víc. Slečny a chlapci v předních řadách se sice mohli uskákat k smrti, ale postrádal jsem výraznější "groove".

Ten s sebou na pódium dotáhl jen nejmladší (působením) člen kapely MC Jacob. V momentech, kdy s neřízenou naléhavostí deklamoval slova skladby Ninja! (proč ji, proboha, zpomalili? Byla to taková vypalovačka!) či Pretty Princes, nezbývalo než jej adorovat. Nu.C jakoby najednou nemohl popadnout dech, vokalistka Jitka koukala a rytmická jednotka Jacoba jen doprovázela. Zkrátka divadelní hra napsána přímo na tělo.

Skyline přehráli jak věci z nové desky, tak třeba Entertaining či Step On The Gas z minulé Urbanicy. A dokonce se dostalo i na debutovou Riders In The Store. Právě tyhle starší písničky zaznamenaly v publiku největší úspěch, dav na ně "odpovídal" jak se na breakbeat & drum'n'bass sluší. Z rychlého tempa polevovaly akorát až moc vyumělkované skladby za účasti zpěvačky Jitky (třeba Ladies).

Samozřejmě že na koncertě bylo místo i pro pobavení publika a improvizaci. A tak si Nu.C do jedné skladby "teasnul" Americu německých Rammstein či společně s Jacobem dnes už klasickou Original Nuttah UK Apache.

Křest se povedl. Proti tomu žádná. Publikum (oproti dřívějším koncertům omlazené) se bavilo na maximum a vyžádalo i přídavek. Angažovat MCho Jacoba byl dobrý krok. Právě on byl na středečním koncertě tím, kdo tahal celý výkon nahoru a tlačil skupinu k undergroundovější poloze. Ale stejně je tu ten sžíravý pocit, že Skyline "vyměkli" a posunuli se blíž tomu prokletému středu. Ovšem jen trošičku. Ostatně – sami prohlašují, že produkují moderní pop.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016