REPORT

 

Jukiho report z Havana Club Coctail Show

Po několika týdnech, kdy dolní část Václavského náměstí okupovaly předvolební pódia českých politických stran, dostali Pražané o poznání sympatičtější příležitost zastavit krok a vychutnat pár chvil v pohodou prosycené zóně Havana Club.

 

Světoznámá značka  kubánského rumu tu minulý čtvrtek premiérově představila mezinárodní soutěž Flair Bartending Havana Club Coctail Show. V klání, které je založeno na umělecké formě barmanské práce, tedy točení, házení, žonglování a jiných akrobatických kouscích s lahvemi a barovými pomůckami se společně se světovými špičkami utkalo také několik nejlepších českých reprezentantů. Vítěz si odnesl jako hlavní cenu astronomických sto tisíc korun.

Už po poledni bylo jasné, že se pěší zóna na několik hodin stane centrem zábavy a cílem stovek nedočkavých diváků. Na pódiu v parném počasí probíhaly poslední přípravy pro účastníky a hudební produkci, na barech se ve velkém mrazil led, vykládaly lahve a připravovalo občerstvení. Na pozvané hosty z řad novinářů a českých celebrit čekalo útulné prostředí VIP s rautem a možností ochutnávky pestré palety míchaných nápojů  či pravých kubánských doutníků.

Moderování akce se zhostila sympatická dvojice moderátorů Lejla Abbasová a Pavel Svoboda, kteří odvedli maximální výkon, zvláště v poslední části celého večera. Vyhrazený prostor přetékal tančícími lidmi, rum se valil proudem a v některých chvílích nebylo jasné, zda-li se soutěž nezvrhla v divokou oslavu léta. A nebylo divu. Za gramofony hrál oblíbený DJ Mucho latinskoamerickou salsu, se strhující bubenickou show dorazili Tam Tam Batucada a o energický koncert se postarala kubánská kapela Son Caliente. Pro ty, kteří ještě po koktejlové smršti stáli na nohou byla připravena afterparty v klubu Celnice.

A jak, že celý souboj nakonec dopadl? V porotě zasedli členové Flair Bartenders´ Association (FBA), kteří rozhodují na podobných soutěžích na celém světě. S českými barmany se utkali ti nejlepší ze Slovenska, Rakouska, Slovinska, Maďarska a Německa a my Vám nyní nabízíme konečné výsledky:

1. místo - Szabi Sörös – (Maďarsko)
2. místo - Stefan Haneder (Rakousko)
3. místo – David Neumann (Česká republika)

První ročník soutěže Flair Bartending Havana Club Coctail Show dopadl na jedničku a kdo miluje sluníčkem prosycenou sexy atmosféru, neměl by o příští akci určitě přijít!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016