CLANEK

 

Rubrika: Breakdown 12/06

Hudební breaky všech rychlostí. Česká dvojka Reemo & Eye vydává EP, u Hospital vítají potomky, breakbeatová noc Breaksome žije, stáhněte si Kubatkův autorský mix nebo videa od Santorin, stavte se na 40. SSD s Moving Fusion a oslavu 5. narozenin BassTillBeat crew s N.phectem a Rusherem.

 

Češi Reemo & Eye mají venku EP

Čtyřskladbové EP s názvem The Blasted Lands má venku česká dvojice Reemo & Eye. "Čeští Evol Intent", jak jim někdy přezdívá mrtvy.kenny z drumandbass.cz (a ta přezdívka sedí) spolupracovali na tracku Blasted Lands, dva si pak zabral Eye (Clone War, Artefuckt) a jeden Reemo (Urban Murder). Vyšlo to u maďarského labelu Blackhoe s katalogovým číslem BH012EP a dokonce si to můžete zadarmo stáhnout!

Reemo pochází z Havířova, Eye z Prahy. Oba mají kolem dvaceti let a seznámili se přes inet. "Znali jsme svoji produkci ještě předtím, než jsme spojili síly. Zkusili jsme něco udělat společně a nebylo to až tak špatné. Tak jsme navázali spoluprácí," říká Reemo v rozhovoru na www.drumandbass.cz. I když jsou v pravém slova smyslu málo známí, jsou velmi šikovní a vypadá to, že před sebou mají slušnou budoucnost. Reemo & Eye o sobě teprve dají pořádně vědět!

Reemo & Eye presents The Blasted Lands EP

Šťastní rodiče u Hospital

Super populární britský label Hospital slaví nové přírůstky do svých řad. Ne, Tony Colman alias London Elektricity a High Contrast si nezaregistrovali svoje "partnerství". Obrazně řečeno to platí pro Logisticse. Na světě je jeho předlouho a napjatě očekávané album s názvem Now More Than Ever. K dispozici pro DJs jako 4 LP nebo pro fans na dvojitém CD se na tomhle "hudebním děcku" nachází všechno, co dělá Logisticse Logisticsem. Tedy tracky kypící euforií i melancholií, které tisková zpráva popisuje jako něco mezi Daft Punk, Leftfield a Calibrem.

V případě druhého přírůstku to myslím doslovně, protože Nu:Tone má svého vlastního klona. "Má se moc dobře a rychle roste. Už teď to s ním bylo moc zajímavé, takže se mi ani nechce věřit, že je mu teprve 10 měsíců," řekl Nu:Tone v rozhovoru pro dnb.sk. Pak ještě dodal, že zrovna dokončil tracky The Things That Lovers Do a Missing Link. Ty by měly u Hospital vyrašit za pár měsíců. Nu:Tone a Logistics jsou mimochodem sourozenci – přírůstky jsou v jedné famílii!

Mini site věnovaná albu Now More Than Ever.

4x Breaksome, prosím!

Někteří z nich přežili ale pořád ještě jsou Ztraceni. Breaksome, pravidelně nepravidelná breakbeatová noc v pražském klubu Roxy, přežila a dokonce se i našla. Její "kdovíkolikáté" pokračování proběhne v pátek 15. září s dobře známým Britem Dylanem Rhymesem. Škoda, že se datum kryje s neurofunkovou oslavou Take Control, organizátoři se sami okrádají o část návštěvníků.

Nicméně mecheche s Dylanem Rhymesem nemá být ojedinělým výstřelem do jinak neutěšené české breakbeatové tmy (tak tohle myslel Jirásek, když psal o tom Temnu). Breaksome bude pokračovat a do konce roku se Roxy rozezní breaky ještě třikrát: 14. října s dreddatým Freq Nastym, 10. listopadu s projektem Atomic Hooligan semi live a 8. prosince s plešatým šéfem oblíbeného labelu TCR Rennie Pilgremem.

www.breakbeat.cz

Poslouchejte Kubatka

Mladý, teprve dvacetiletý ale podle všeho perspektivní pražský producent zasvěcený melodickému drum & bassu Kubatko připravil mix pouze ze svých tracků. Ke slyšení jsou tracky připravené k vydání na labelech Peer Pressure Recordings, Protogen Records nebo záhadné české značce Vodkaredbull. Nechybí track Redirection, na kterém Kubatko dělal s Kalebem a Jebarem a který má vyjít u známého anglického labelu.

Defunked.Kubatko: Stuff promo mix 2006

Odyseus je mrtvý, tvrdí Santorin

Německý label Santorin na svých webových stránkách často a rád uveřejňuje vychytávky v podobě hudebních videí. Už jste mohli vidět klip k tracku Keep the Faith od Simona V. Čerstvě si nalďte zhruba pětiminutový dokument 1 Year Pressure zachycující party z roku 1998 v klubu Depot. Hudební doprovod obstaral znovu Simon V, tentokrát s trackem Hymnus. Ještě lepší je animované video k tracku Odyseus (opět Simon V, tentokrát společně s The Double Js), které má vtipný, leč díky titulku předvídatelný konec. No co, vždycky jsem fandil Kyklopovi, vždyť je to zástupce ohroženého druhu!

Santorin často a rád uveřejňuje taky vychytávky v podobě mixů, které si můžete stáhnout a přehrávat, dokud vám místo uší nenarostou hospodské popelníky. Ten poslední dostal přízvisko Keep the Faith podle už zmíněného tracku a do úzkého výběru tracků se dostala mimo jiné Deniusova zamilovaná Girl With the Glass a Brooklynova spolupráce s projektem Santorin nazvaná What Do You Want. A finální perlička: Santorin připravil nové vydání hitovky Concrete Jungle od berlínské dvojky Duo Infernale!

Simon V feat. The Double Js: Odyseus
1 Year Pressure
Simon V feat. Shoot the Kitten: Keep the Faith

Výroční SSD s Moving Fusion

Dnes už kultovně přijímaná drum & bassová party SSD alias Slim Slam Drum oslaví 29. září v ostravském Fabricu čtyřicáté výročí. Už 40. SSD přivítá hned tři hosty ze zahraničí: Moving Fusion, Mr. Brown a Jordan V. Chybět nebudou ani čeští gratulanti – dvě tuzemské DJské legendy InspiralX62 a Koogi plus mladá DJka Beaty. Organizátoři slibují kvalitní zvuk, světla i videoprejkci, přičemž otevřené bude taky chillout a zahrádka.

Moving Fusion patří ke generaci nu schoolerů druhé poloviny 90. let (Bad Company, Ed Rush & Optical, Cause4Concern). Proslavily je tracky Turbulence, Thunderball a Atlantis. Poslední jmenovaný se objevil na jejich výtečném albu Start of Something. Především ale patří ke klíčovým projektům dobře známého labelu RAM Records. Asi před rokem se Jeff Langton a Daniel Sparham rozešli. Sparham se prosadil jako Sparfunk a Langton dál pokračuje v kariéře coby Moving Fusion.

Moving Fusion @ Pyrotechnic Radio, 30. 8. 2006
http://www.osmosisbeats.com/audio/dnb/mixes/pyrotechnic/ram31806.mp3

Oslava s Bass Till Beat: N.phect a Rusher

Karvinská parta Bass Till Beat, do jejíchž řad patří v Brně působící DJ Rippa nebo Advanced Samurais – Hydeki a Pierdus, oslaví v říjnu pátý rok od svého založení. Mezi gratulanty budou němečtí neurofunkeři N.phect (doporučuju pecku White Russian od N.phect & Dizplay!!!) a Rusher. Chybět nebude ani česká skvadra X.morph, Blulajta a MC Lobotomia včetně grupy z Bass Till Beat: Advanced Samurais, Rippa, Zhaq, Knaypa, MC Mia a MC Was. To vše na pátém pokračování akce Bass Complex v pátek 13. října v klubu Stoun ve Frýdku – Místku.

N.phect & Dizplay před časem vydali debutové album Beautiful Bytes u německého labelu Basswerk. Mezi třinácti tracky nechybí drsné tvrďárny ani natrenclé zpívánky jako Deep Throat (se samplem z porna, možná toho stejnojmenného legendárního!), MOFO, My Velvet Morning nebo už velebená "bílá Ruska". I když jste dosud o duu N.phect & Dizplay možná neslyšeli, patří k nejvýraznějším představitelům německé drum & bassové scény, kromě Basswerk vydávají taky u labelů Renegade Hardware, .shadybrain nebo Full Force a jejich tracky se objevují na vinylech od roku 2004.

N.phect & Dizplay: Beautiful Bytes
Více o albu včetně ukázek
najdete tady.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016