REPORT

 

Vyjádření pořadatelů k Semtex Culture

3. ročník festivalu Semtex Culture skončil a pořádající agentura Depo Crew by touto cestou chtěla poděkovat všem, kteří se této multižánrové akce v Mariánském údolí v Brně zúčastnili.

 

Semtex Culture byl v letošním roce bezesporu největší a nejzajímavější kulturní akcí v moravské metropoli i v celém okolí, což ostatně potvrzuje i návštěvnost, která se letos vyhoupla na 10.000. V tomto směru patří velký dík firmě Pinelli, hlavnímu sponzorovi festivalu, bez jehož podpory by nemohl festival proběhnout s tak kvalitním programem a zároveň s tak nízkým vstupným.

Pořadatelé by rádi poděkovali i Policii ČR a Městské policii Brno, která dohlížela na pořádek vně festivalu a bezpochyby právě díky policii nedošlo, respektive nebyly hlášeny žádné škody typu vykradených aut nebo stanů. Takže díky kluci! ...a holky!

Díky unikátní protihlukové stěně o rozměru 45 x 6,5 metru, kterou navíc jistilo ještě několik podélně zaparkovaných kamionů, nebyl problém ani s hlukem v okolní zástavbě, ačkoliv na výsledky měření hygieny se stále čeká. Oba dny festivalu proběhly v pohodě, jedinou nepříjemností byla zima ve večerních hodinách. Počasí je zkrátka jednou z mála věcí, kterou pořadatelé nemohou ovlivnit.

I přes zmiňované chladnější počasí, byl podle očekávání největší zájem o večerní vystoupení hlavních hvězd festivalu. V pátek to byla charismatická zpěvačka Skye, v sobotu pak Mariánské údolí roztancovala anglická skupina Kosheen. Atmosféra, která v tu chvíli panovala na hlavním pódiu, se dá jen těžko popsat!

Pro příští rok se celý festival pravděpodobně posune na louku do zadní části údolí, zatímco parkoviště a stanové městečko vyroste vpředu. Depo Crew tím chce dosáhnout především kvalitnější produkce pro všechny návštěvníky a odstranit nadobro problémy s hlukem. Takže i všechny hudební scény budou umístěny dostatečně daleko od sebe.

Už teď se chystá zajímavý program na příští rok, takže se nechte překvapit a na Semtex Culture 2007 nashledanou!


odkazy: www.semtexculture.cz | www.presscentrum.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016