CLANEK

 

Rubrika Breakdown je opět tu!

Silent Witness zahraje již ve čtvrtek 27. září na Take Control v Abatonu a my se mrkneme na to, jak dopadly jeho poslední aktivity ve studiu. Výsledek jedné z nich nás ihned přivede na stopu k novému kompilačnímu albu z labelu Critical. Absolutně nejčerstvější zprávy z českých producentských kuchyní přinesu jako hlavní chod a v krátkosti pak ještě vyvalíme bulvy na jedno magické říjnové datum…

 

Take Control se Silent Witness

Akce Take Control představí v rámci DNAudio label night producenta Silent Witnesse. Britský headliner si do své diskografie (společně se svým nerozlučným kolegou Breakem) nedávno přidal remix songu Prayer od kytarové formace Bloc Party. Recenzi singlu z labelu DNAudio i s mp3 ukázkami zkontrolujte na Shadowboxu. Silent Witness přispěje i na nové album z labelu Critical…

... které má název All Sounds Electric a vyjde coby 10" 3LP a 2CD. Na asfaltovou verzi své beaty dodají Calibre, Break, Cyantific, D.Kay, Kasra, Lomax a Silent Witness. Tracklist CD verze pak bude bohatší i o dříve vydané pecky např. od Ill.Skillz nebo Breakage. Více informací o celém albu naleznete pěkně zkompletované a obohacené mp3 ukázkami pod tímto odkazem, za návštěvu stojí určitě i Myspace labelu Critical.

Daří se i doma

Zahraniční producenti vydávají jako o život, a tak je pusťme na chvíli k ledu a zaměřme se na ty domácí… Nejprve jsem zjišťoval novinky u mladého šikuly s pseudonymem Danoo, který letos úspěšně udal dva tracky na digitální label Vodkaredbull Records, jeden pak na německý Basswerk. Aktuálně nabízím k poslechu ukázku jeho zatím posledního výtvoru Yeah Baby, abyste mohli posoudit, jestli do světa brzy zamíří další český talent. V následujících řádcích pak dokazuje, že hudba a internet dokáží zbourat opravdu všechny hranice… Track si poslechněte zde.

"Dokončil jsem track Yeah Baby a poskytl samply k jeho remixu rakouskému producentovi Camo. Mám rozdělanou spolupráci s francouzským DJem a producentem Peyo, kterému mimo jiné vyšla na Bingu spolupráce s Redeysem. Dále připravuju s floridskou zpěvačkou Jett deepový track a s producentem Micem děláme na songu s letní náladou."

Kariéra rebelujícího producenta Kubatka nabírá už nějaký ten pátek slušných obrátek. Jeho kompletní diskografii naleznete společně s dalšími důležitými drby na jeho cool stránkách www.kubatko.info a aktuální zprávy vám Kuba prozradí exkluzivně právě teď: "Brzo mě čeká druhý vinylový release (A Few Magic Words/ Airport Stunnovo feat. Stunna) na labelu Peer Pressure Recordings. Dokončil jsem tři tracky s živými vokály od amerických MC Repete, Jo-S a Audio Angel a udal track na zatím nejmenovaný zámořský label. A také jsem se pustil do tvorby hudby pro jednu připravovanou mobilní hru."

Ani tajnůstkář a skromný národní hrdina Brooklyn aka Juanita Juarez se při podzimu nefláká… "Čerstvě vyšla na vinylu moje skladba Someone. Když započítám český labely, je to moje sedmá věc na 12". Kromě produkování ladím akustiku studia. Ve sklepě mám pořád tři balíky kamenný vaty na izolaci. Dělám s tím na dvoře se zimní šálou místo roušky a brýlemi na plavání, aby se mi vlákna nedostala do plic a očí… Producent Rido zatím pracuje na remixu mojí (teď už to můžu říct) hitovky With All My Heart – nemůžu se dočkat výsledku – Rido umí! Sám pomaličku dělám věci na plánovaný album a dokončuju některé z mnoha (desítek) nedodělaných singlových skladeb. Třeba remix tracku našich shadowboxích DJů Anakina a Swega." Skladbu si můžete poslechnout zde.

A co dál?

Na závěr už jen to slibované magické datum - 26. říjen! Oficiální zprávy hovoří jasně: pražské drum & bassové veselí se odehraje ve znamení Drumstation, na kterou dorazí slovenská DJská chlouba (jmenovitě Lixx, Kukurica, Clive a X2um). Neoficiální zdroje potom hlásí třetí pokračování akce Get Punked, která láká na Shimona a zazenitové postavy Kenny Kena a Wickamana - no uvidíme! Totální (ověřenou) trefu do černého pak zasazuje brněnská Fléda, která si na tentýž den zabookovala Freshe a Sub Focuse pro akci Break4Beats - No comment!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016