CLANEK

 

Rubrika Breakdown: novinky ze zlámaných beatů

Podzim je v plném proudu, ale deprese z nedostatku tepla a slunce kompenzují nové a nové výtvory od legendárních producentů i od úplných nováčků. Navíc tu máme nový mix od Zinca, možnost ukázat své producentské umění na české drum & bassové kompilaci a party menu následujících dvou pátků také není k zahození…

 


Digital umí být maximálně věrný svému stylu a zvuku, ale dokáže zároveň zajímavě překvapit. Právě teď představuje album Phoenix Rising a kromě klasických temně vyspacelých halušek plných vrčení a chrčení se na něm objevují i zajímavé počiny včetně remixů Remote Control, Spacefunk a nebo hymny Deadline, ze které udělali Drumsound & Bassline Smith mega taneční pecku. Jakkoli se zdá toto spojení hříšné, povedlo se maximálně…

Nový Zéland není v žádném případě zastrčený a vzhůru nohama fungující dvouostrov. Má slušnou drum & bassovou scénu a hlavně schopné producenty světových kvalit. The Upbeats, kteří si odbyli mety v podobě releasů na Virus nebo Violence, připravili album Nobodies Out There pro label BC Presents. Minimálně sampler s bombou Tonka (feat. MC Ryme Tyme) zafunguje, samotná deska nabízí také pěkný materiál.



DJ Zinc, který všechny totálně rozbil na Summer Of Love, vydal svou novou mixovanou kompilaci Watch The Ride. Dokonalá hrací technika a pro Zinca typicky variabilní selekce zabaví každého. Liquid funkové hody naroubované do jump upových výplní i krystalické temnoty tak jdou ruku v ruce a i když to občas docela zavání stupidními momenty, stejně to Zincovi odpustíte… Chcete-li příjemnou alternativu k Andy C a Frictionovi, sežeňte si Watch The Ride!



V minulém Breakdownu jsme nakoukli do šuplíků Kubatka, Danoo a Brooklyna a za pár měsíců budeme moci poznat kvality i zatím neznámých talentů. Server Drumandbass.cz totiž odstartoval třetí pokračování projektu Back In My Mind a jeho šéf, Beast 67, vyzívá všechny "soutěživé" producenty, ať neváhají a do 1. listopadu pošlou odkaz na svůj track:

"Kompilace Back In My Mind se snaží zmapovat českou (a z části i slovenskou) drum & bassovou produkci a poskytuje příležitost středně pokročilým producentům umístit svůj track po boku ostřílených jmen naší scény. Po prvních dvou dílech, které byly vyprodány do třech týdnu od data vydání, vychází CD ve větším nákladu a rovněž i v lepším provedení. Odkaz na váš track zašlete na adresu cd(zavináč)drumandbass.cz. Šanci má opravdu každý!"



Kam zajít v nejbližší době na kvalitní drum & bass? Záleží na tom, jaký styl preferujete, třeba takový Matrix & Futurebound zahrají v Roxy hitovkové taneční fláky… Čtenáři, kteří mají blízko na Slovensko, by určitě měli pouvažovat o výletu na trnavskou akci Beatz, kde si mohou užít nový talent labelu Ram – Culture Shocka (ve střední Evropě premiérově). Nejoriginálnější akci však slibuje Therapy Session v Českých Budějovicích s Dylanem & Robin Chaos (a dorazí i John B!). Organizátor akce, DJ Hanzall, vzkazuje: "Kdo si nechá ujít první Therapy Session v ČR, už nikdy nepochopí, o čem to je!"



O týden později tu máme Get Punked se Shimonem a dalšími (Abaton), Break4Beats se Sub Focusem a Freshem (Fléda) a hlavně Drumstation (Cross) se slovenskými národními hrdiny! Zahraje dvojice Lixx & Kukurica (organizátoři akce Beatz), Clive z Codered.sk a také X2um, který má na svědomí akce Break It! v novozámeckém CCX. Na akci zahrají také Deadly Viperz a DJ Akira k ní dodává: "Snažili jsme se vybrat nejlepší slovenské DJe a myslím, že se povedlo. Už teď vím, že mega show dvojky Lixx + Kukurica, deepová selekce od Clivea a set napříč celým spektrem d'n'b včetně krutejch scratchů mistra X2uma rozstřelí každýho, kdo tam bude!"

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016