REPORT

 

Vyjádření pořadatelů festivalu Mácháč

V pátek proběhl na pláži Klůček na Máchově jezeře největší český open air festival zaměřený na taneční hudbu. Festival Mácháč 2008 byl již předem prakticky vyprodaný a očekávalo se tak, že se akce včetně partnerů zúčastní až 15 000 fanoušků elektronické hudby. Areál festivalu se otevřel v 18:00 a již kolem 20. hodiny byl prostor zcela zaplněn. Očekávaný déšť začal ve 22 hodin, později přišla i silná bouřka. Po nezbytné přibližně hodinové technické přestávce hlavního pódia mohla hudební produkce od jedné hodiny v noci pokračovat setem hlavní hvězdy DJ Tiësta. Ostatní scény poskytly během pauzy dostatečné zázemí pro tancechtivé návštěvníky. Všichni ohlášení interpreti vystoupili dle plánu a nechyběl ohňostroj či akrobatická show helikoptéry.

 
Bouřku a přívalové deště jsme zvládli

Letošní festivalová sezóna je ve znamení deště. S menšími či většími problémy se proto potýkaly snad všechny velké letní akce. Rozmary počasí se nevyhnuly ani plážovému festivalu Mácháč. Déšť a přívalové přeháňky začaly kolem 22. hodiny. Bezpečnost návštěvníků akce je na prvním místě, proto před půlnocí došlo, dle předem připraveného technického krizového scénáře, k dočasnému vypnutí hlavního pódia. Všechny ostatní scény fungovaly po celý večer bez omezení. Přestávka byla návštěvníkům oznámena na projekcích i prostřednictvím zvukového systému. Areál festivalu byl během největšího náporu deště otevřen a návštěvníci tak dostali možnost se schovat také v autech a po dešti se mohli vrátit. Po skončení nejsilnější bouřky, nezbytné kontrole statiky hlavního pódia a zajištění techniky před vodou, hudební produkce pokračovala setem hlavní hvězdy DJ Tiësta.

Usměvavý Tiësto s deštníkem, helikoptéra i velkolepý ohňostroj

Díky preciznímu produkčnímu zajištění akce bylo možné po přestávce pokračovat v programu hlavního pódia v plném rozsahu a na akci vystoupili všichni anoncovaní interpreti. DJs byli po celý večer dobře naladěni a pověstný úsměv se Tiëstovi nevytratil z tváře ani při příchodu na stage, kdy ho před prudkým deštěm musel chránil deštník. Přibližně ve tři hodiny v noci začal velkolepý několika minutový ohňostroj a pozornost k obloze poutala i osobní helikoptéra DJ Tiësta, která převedla několik akrobatických kousků nad jezerem.

Někteří neukáznění VIP hosté

Hned v úvodu tohoto odstavce musíme zmínit, že kapacita VIP parkoviště byla adekvátní počtu VIP hostů. Bohužel někteří VIP hosté neuposlechli instrukce pořadatelů a zablokovali tak místa pro parking, čímž výrazně snížili kapacitu parkoviště. Později přijíždějící VIP hosté proto museli využít běžných parkovacích míst. Ta jim byla poskytnuta bezplatně a jako kompenzaci obdrželi voucher, který bylo možné ve VIP stánku u vstupu vyměnit za 100 Kč. VIP hostům se za tuto nepříjemnost omlouváme a této části produkce budeme v budoucnosti věnovat zvýšenou pozornost.

Dance4Life, poděkování a pozitivní ohlasy

Letošní ročník se zapojil, jako první český festival, do mezinárodního charitativního projektu Dance4Life. Zástupce projektu Wessel Van Eeden proto před zraky návštěvníků převzal od pořadatelů festivalu šek na 11 000 eur určených na boj proti nemoci AIDS.

Závěrem chceme poděkovat všem návštěvníkům festivalu, kteří vytvořili i přes nepřízeň počasí výbornou atmosféru. Speciální poděkování patří provozovateli pláže, kde se festival konal - společnosti REGIO Máchova kraje, a.s. Za toleranci a podporu patří dík všem občanům i zástupcům města Doksy. Zároveň nesmíme opomenout partnery akce a stovky lidí, kteří několik měsíců intenzivně pracovali proto, aby se mohlo několik tisíc návštěvníků festivalu cca 12 hodin bez problému bavit.

Velmi si vážíme všech pozitivních ohlasů, zejména nás pak potěšil kladný přístup a reakce hejtmana Libereckého kraje pana Petra Skokana, který se akce osobně zúčastnil.

Vaše připomínky jsou pro nás cenným zdrojem informací pro přípravu budoucích akcí. Své dojmy, dotazy i připomínky nám můžete zaslat na email info@partyinfo.cz. Smysluplné dotazy budou zodpovězeny.


Zdeněk Gabriel – G productions, Jiří Pokorný – Pink Dot
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MaX
dan
dan
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016