REPORT

 

Report z Climaxu od Čéši

Ahoj, opět vás po dlouhé době zdravím, milí čtenáři! Dlouho jsem nepřispěl ani písmenkem na jeden z nejlepších tanečních serverů, a tak nyní pár slov o tom, jak a kde jsem strávil sobotní noc. Ne, nebojte se, nebylo to nic, o čem bych nemohl psát...

 

V onu krásnou sobotu jsem věděl celý den, že až nastane večer, vydám se opět tradiční cestou do Dlouhé ulice. Každý ale ví, že Dlouhá není tak dlouhá a hlavně, že klub Roxy je hned na jejím začátku. Jako tradičně za deset jedenáct jsem dorazil do nitra jámy lvové. Až s podivem můj zrak spočinul na již pátou řadu ověšených věšáků v šatně. Co to, tolik lidu a tak brzo? Hmmm, konec prázdnin a s tím i možné oslavy nástupu do škol se podepsal na návštěvnosti. Procházím se klubem a dokonce vidím už i pár odvážlivců tancovat. Mám radost, těší mě když vidím pohodové lidi tancující v mě tak oblíbeném klubu.

Ale, dost už těch empatických frází a vychvalování…:o) Prvním hrajícím byl dnešní noc J.C.Denton. Sice nevím, co znamenají všechna ta písmenka, ale se spojením DJ z toho vzniká celkem slušný jazykolam. Když jsem se zašel podívat Dentonovi za záda, ano správně, viděl jsem jeho záda, ale také jsem viděl, jak pracuje s CD. Nevím, možná už vám to také přijde jako trapné lamentování, ale kde je ta dřina s taháním kufru plného desek, ten pot z toho vynášení a ta radost z toho pokládání jehly na tu černou krásnou velkou placku? Skoro všichni hrají z CD, Vezmou si malou taštičku, kterou mám i já na svou sbírku, a jdou hrát, ani na nich nepoznáte že jsou DJs.

No, trapné postěžování si mám za sebou, a tak přejdu čistě k hodnocení výkonu prvního jmenovaného. Denton hrál na začátek velmi příjemně. Skladby plné letní pohody, líbivě plynoucích zvuků a i kvalitně předvedených mixů. Denton hodně sází na ženské hlasy. Často se v jeho setu objevovala nějaká ta zpívanka nebo říkanka, ale do koncepce jeho hraní zapadala vždy perfektně a zněla dobře. Denton měl u sebe i dámský dozor, tudíž mu hraní šlo hezky od ruky a mohu říci, že to nebylo vůbec špatné. Zaznělo i pár provařených a ruce zvedajících tracků, bohužel názvy neznám, snad někdy poznám a k popisu zábavného hraní Dentona dodám :o)

Dalším pánem jenž si přinesl opět jen malou taštičku s pár malými stříbrnými plackami, byl DJ Nesquik. Tohohle Dje můžete s velkou pravidelností slyšet v klubu Mecca. Tam já nechodím a tak jsem rád, že mám možnost poslechnout si i někoho, kdo hraje v oněch holešovických končinách. Dj Nesquik o poznání přitvrdil, což v postupující hodinu vůbec nebylo od věci a hlavně v tu chvíli již totálně zaplněná Roxy očekávala přesně takovýto sound. Dj Nesquik hrál rychle, tvrdě, ale stále v mezích noci Climax. Climax je noc, na níž se prostě nehraje jen jmenovitě jednotný styl, ale opravdu se tu nechává možnost Djům vyřádit se a zahrát tak, jak umí, cítí a chtějí. Techno ani jungle ale na Climaxu nehledejte, to zase ne. Dj Nesquik mě bavil snad nejvíce ze všech, jeho hraní jsem si opravdu užil a tancem jsem dával jasně najevo, že tak je to správně. Celá Roxy mě napodobovala, a tak bylo fajn jet na jedné vlně se všemi ostantími :o) Když v jeden moment zazněla stará pecka od pána říkajícího si Green Velvet, všichni přítomní hezky artikulovali společně píseň La la land ... Bylo to…hezké.

Nesquik a Chris Sadler

"I hope to see you soon, in La la land ..."

Když dohrál Dj Nesquik, ani jsem si pořádně nevšiml prostřídání se s naším milým rezidentem Sádlem. Ne, nebojte se, to není žádné hanlivé označení Chrise Sadlera, tak mu normálně všichni říkají a i on si tak říká. Chris nám ihned předvedl, proč právě on má na Climaxu hlavní slovo, je to prostě šéf :) Diktuje velmi příjemný zvuk a my poslušně nohama do parket zapisujeme každý beat, který zachytíme. Chris s vervou tygra, mimochodem, prodává vůz stejné značky (opel tigra), jako jediný sem tam zahraje z černých vinylů. V momentě, kdy zahraje něco tak úžasného, jako je track Laurenta Garniera (Man with the red face), není pochyb o tom, že jásot a pochopení u těch kdo ví, bude nekonečný... Děkuji, nádherná skladba.

Posledního hrajícího moderátora nebo moderujícího Dje, Bélu EN., jsem již neslyšel. Omlouvám se tudíž všem, kteří tak rádi koukají a televizní stanici Óčko, ale o tomto chlapci ze sobnotní noci již nevím zhola nic.

Mohu vám ale říci jedno, bylo to super, mejdan jako kdyby tam hrála nějaká hvězda, ale proč jako, všichni kluci co tam tuto noc hráli byli hvězdy, pro nás tancující určitě. Nemusíte mít zvučná jména aby vás to bavilo, nemusíte mít nic víc, než jen pár přátel, dobrou náladu a chuť si sobotní noc prostě užít.

Myslím si že se to vše přesně takhle povedlo všem co tam byli a já se s díky a dobrým pocitem loučím se a hope tu see you soon ...

+ atmosféra, lidi
+ vzduch

- žádné nebylo

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016