REPORT

 

Report z 10. narozenin Climaxu od Čéši

"Hele, stavíš se na narozeniny a pak půjdme na narozeniny?" Nenechte se zmást touto neobvyklou otázkou, ale já měl v sobotu holt takový menší double. Kolega slavil narozeniny a vybral si k tomu datum přímo  perfektní. Týž den totiž slavila narozeniny i nejstarší nepřetržitě fungující klubová noc v Roxy, noc s názvem Climax. Na tento večer si pozvala vice než exklusivního hosta a jak to vypadalo, co se hrálo a kdo byl víc si povíme v následujích několika odstavcích…

 

Než jsme se dokodrcali do Roxy, tak byli již všichni řádně v parádní oslavenecké náladě a už před vchodem do klubu bylo jasné, že noc bude tentokrát opravdu dlouhá a to nejen díky ulici. Jasné bylo ale i to, že bude hodně žhavá a to díky lidem, kteří již v klubu určovali tempo. Po sestupu do útrob klubu nás čekala u šatny již celkem značně dlouhá fronta. U srdce mě to ale spíše potěšilo a zahřálo než naštvalo. Tohle se totiž stává vyjímečně a já, krerý v clubberských frontách vyrůstal, mám z těchto věcí radost :) Všechno tohle vám totiž může zaručit jednu věc, že se rozhodně nebudete nudit a že budete mít spoustu tančící konkurence.

První hrající byla DJane E-lite. Tato malá blonďatá a usmívající se holčina měla již v brzkých hodinách o publikum postaráno. Jelikož byl klub po jedenácté už vice než z poloviny zaplněn, tvořil se na parketu slušný kotlík, a tak E-lite, pusobící jako taková veselá jiskřička, mohla zažehnout ten správný oheň pro dnešní noc. Hrála zvesela, jemně  a svou taneční houseovou linku si držela až do konce. E-lite to zvládla na jedničku, odehrála to co měla a po zbytek noci si mohla užít super mejdan. V tuto chvíli byl již připraven pan Dj Chris Sadler, jemuž pro dnešní noc Roxy kotelna připomínala jednu hezkou, poctivě odmakanou, desetiletku :)

Chris Sadler, oblečen v košili své rodné země, počkal, až se uvolní místečko a ujal se toho kotlíku před sebou velmi zvolna. Jeho intro bylo poněkud zdlouhavější, připadalo mi, že tu skladbu a vlastně i tu druhou zbytečně prodlužuje a doufal jsem, že to brzo změní a přidá grády. Doufal jsem správně, po chvilce to Sádler konečně rozjel tak, jak to umí a jeho “funky pumping energický house” byl slyšet až ven :) Chris si do svého setu několikrát zařadil i tracky s pořádnou dávkou saxofonů a chvílema to znělo spíš jako večírek Billa Clintona. Chris je ale perfektní Dj, zahraje prostě vždycky dobře a to ho ještě ta lepší polovina teprve čekala.

Chris Sadler

Chris hrál totiž jen hodinku, poté nastoupila hvězda dnešního večera. Ale jak se to vezme, ne všechny hvězdy na nebi září a ne všechny jsou vždy vidět. Antoine Clamaran přijel z Francie a měl nám ukázat, jak se v zemi vína hraje. Ujal se toho stylově. Vymóděný se postavil za CD playery a intrem s dámským vokálem vše rozjel. Jeho styl to bylo tedy něco. Antoine chvilkama hrál house, dokázal během setu zabloudit do vod elektro skladeb, techno tracků a sem tam zazněl i nějaký ten tranceový záchvěv. Bylo to poněkud zvláštní. Antoine vám naservíroval track, který znáte a po několika málo vteřinách, když už si říkáte, “jo to znám” a víte, jak to bude dál, to utnul, změnil tomu spád a rychlým a povedeným mixem to poslal zase uplně jinam. Antoine si s mixákem opradu vyhrál, dával do toho hodně energie a hrál spoustu hitovek, ale i neznámých věcí. Jen mi někdy připadalo, že mohl tu a tam tu skladbu nechat vice vygradovat. I tak publikum ale většinu setu šílelo. Když jsem slezl dolů, abych polapil alespoň část svěžího vánku mířícího do vydýchané Roxy, připadal jsem si jako ve filmu. Všude to blikalo, parádně hrálo a lidi, lidi byli skvělí. Tancovalo se s rukama nahoře, řvalo se a pískalo. Nebylo to sice uplně ono, popravdě, zase se mi víc líbili kluci domácí, ale stálo to za poslech. Bylo to jiné, zábavné, chvílemi nudné, ale v souhrnu super :o) Když skončil Antoine, začal hrát opět Chris Sadler, ale mezitím se stalo něco, o čem se vám musím zmínit aslespoň na jednom řádku.

Antoine Clamaran

Ve chvíli tak nějak při střídání Djs, spadla nějaká holčina z podia přímo na zem. Chtěla jít po schodech zřejmě dolů, ale nezvládla to. Chci vám jen napsat aby jste byli opatrní, když je tolik lidí kolem vás, buďte ohelduplní, nestrkejte se a dávejte na sebe i ostatní pozor. Holčina se naštěstí s pomocí ostatních sebrala a vyvázla v pořádku, ale pohed, i když z povzdálí, to nebyl příjemný.

Tak šupem k příjemnějšímu tématu. Chris si na své druhé půlce dal ještě víc záležet než na té první. Hrál jendu pecku za druhou a kdybych nebyl unavený, trhal bych parkety tak jako zbytek tančícího publika. Stále bylo narváno, stále se všude tancovalo a stále to byl super mejdan. Tahle hodinka a kousek utekla jako voda a já se už těšil až se za gramfony postaví Dj Texx.

Jo, Texx tam nastoupil s velkou vervou. A také bylo proč. Publikum očekávalo svižnou, energii sršící jízdu a to Texx splnil. Jeden by snad i řekl, že byl nejlepší, ale to by mohl zpychnout. I když, to asi ne, skromný člověk, beroucí hraní jako zábavu a ne živobytí, tomu to nehrozí. Texx hrál prostě skvěle, tanečně, přesně a užíval si to jako my všichni. Ani se mi nechtělo na poslední bus. Bohužel jsem musel, nedalo se nic dělat. Poskakující Texx, kroutící korekcemi na mixu tak zběsile, že jsem se bál o poškození, to bylo to poslední co jsem v sobotní noc mohl vidět.

Díky za tenhle mejdan, byl super!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
aja
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016