REPORT

 

Ultra s Adamem Beyerem - report

I další Ultra se neslo v duchu švédského techna. Po Cari Lakebuschovi se ve 3 hodinovém setu představil, v současnosti nejznámější seveřan, producent, DJ a majitel věhlasného labelu Drumcode v jedné osobě Adam Beyer.

 
I další Ultra se neslo v duchu švédského techna. Po Cari Lakebuschovi se ve 3 hodinovém setu představil, v současnosti nejznámější seveřan, producent, DJ a majitel věhlasného labelu Drumcode v jedné osobě Adam Beyer. Nepatřím zrovna k fanouškům zvuku, který tento opravdový potomek Vikingů presentuje, nicméně jsem si jeho vystoupení nemohl nechat utéct...

Do přeplněného Paradogsu se mi podařilo vystoupat až ve chvíli, kdy se za pult (3 gramofony a CD player) postavil hlavní protagonista večera. Ihned mě ovanula klimatizace. Díkybohu za ni. Poslední Ultra bylo opravdovou ultra saunou. Mile mě překvapily dekorace, v tomto osobitém a poněkud stísněném prostředí, kterým vévodila vznášející se dívčina na houpačce zavěšené přímo proti DJovi.

Adam Beyer řádně masíroval ušní bubínky ze tří gramofonů a sem tam CD playeru. Nedopouštěl se žádných výraznějších chyb, ale taktéž se nepouštěl do žádných agresivních mixů. Ve vysokém tempu prokládal tématicky velmi podobné skladby. Překvapil mě tím, že se do clubberů opřel naplno již od samého začátku. Ono vlastně není ani po Tokym divu, že? Ale i tak na Adama stále čekalo minimálně 150 minut... Do konce jeho setu nezbývalo mnoho a bylo potřeba konstatovat, že Adam Beyer je opravdu DJ machine. Během vystoupení se jen několikráte odchýlil od kurzu, který nastavil na samé začátku. Poslední skladbou, kterou se Adam Beyer loučil z CD playeru, nebyla žádná jiná než jeho remix Bena Sims z placky Remanipulated.

Po Beyerovi nastoupil 3. a poslední vystupující té noci. Jablonecký Daho, který presentuje především producenty jako jsou 65D Mavericks, Jeff Mills, Surgeon, Regis, Ian. J. Richardson a vůbec široké skupiny producentů ovlivněných především temnějším industriálním zvukem.
Polovina "jabloneckých surovců" Daho svým setem uvedl atmosféru v klubu do naprostého varu. Jeho technicky čisté mixy a výběr desek není třeba hodnotit, to je u Daha samozřejmost. Důkazem toho může být situace, kdy sám Beyer seděl zhruba hodinku za Dahem, pokyvoval hlavou a sledoval jeho práci za pultem. Něco před šestou Daho ukončil svoji jízdu a lidé se tak pomalu mohli vydat deštivou Prahou ke svým domovům.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Pav
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016