REPORT

 

Lucca: Den se Svenem Väthem

Dj Lucca přivítala na své rezidentní párty Acapulco 10.4. v pražské Mecce Dje Svena Vatha, showmana a nestárnoucího matadora světové klubové scény. Požádali jsme ji, aby se s námi podělila o svoje zážitky. Její setkání se Svenem zachycuje také dokument – link k videu je zde.

 
Sven Vath je jedním z mých nejoblíbenějších djů a ve své branži respektovanou osobností. V pátek 10. dubna 2009 jsem ho měla možnost osobně poznat a zjistit, jaký je nejen dj, ale i člověk. Sven přijal pozvání do pražského klubu Mecca v rámci svého světového klubového turné.

Se svým manažerem Johannesem, který také organizuje jeho rezidentní noci Cocoon na Ibize v klubu Amnesia, přistáli v Praze kolem čtvrté odpoledne. Jejich zavazadla jsme jen s obtížemi naskládali do kufru auta. Jenom Sven přijel se třemi zavazadly, které byly plné vinylových desek. Jako jeden z mála djů v dnešní době ještě hraje z těchto černých placek. Cestou z letiště oba dva obdivovali Prahu, jejíž krásu ještě umocňovalo teplé a slunné počasí. Po příjezdu do hotelu Four Seasons, kde si Sven přál spát, jsme se dohodli na čase večeře a Sven šel relaxovat. Den předtím hrál na zavírací party klubu Treibhouse v Německu a jeho set trval až do šesti do rána..!

V devět večer jsme se opět potkali ve foyer hotelu Four Seasons. Oba byli nadšeni z Orloje a Staroměstského náměstí, kam si místo odpočinku v hotelu vyšli na pivko. Sven je velký labužník a v hotelové restauraci Allegro si objednal několik chodů. Při večeři jsme si povídali o všem možném, ale hlavně o hudbě a djingu. Bylo velice zajímavé dozvědět se něco z jeho zkušeností a poznat jeho názory. Hovořil například o tom, že se nikdy nechtěl „zaškatulkovat“ do jednoho žánru, rád s hudbou experimentuje a hraje různé styly hudby. U posluchačů si získal respekt především proto, že si jsou vždy jistí, že od něj uslyší něco nového a zvláštního a pokaždé překvapí něčím naprosto nadčasovým. Musím opravdu říct, že Sven i Johannes na mně působili velice pozitivním a inteligentím dojmem. Sven je mimojiné také velký gentleman :)

Asi o půl dvanácté jsme mercedesem třídy S, který byl také v technických požadavcích, odjeli do klubu Mecca. Sven začínal o půlnoci a přál si hrát 4-hodinový set, protože svoje vystoupení rád postupně graduje.

V Mecce už bylo úplně plno a při jeho nástupu publikum doslova šílelo. Bylo vidět, že ho dobře znají a těší se na něj. Myslím, že takováto „nadupaná“ atmosféra by se musela líbit úplně každému! Sven hrál velmi zajímavě, ale především byl skvělým bavičem. Úžasně komunikoval s lidmi, byl hodně odvázaný a burcoval dav k neustálému tanci. Jeho set byl nápaditý a opravdu, tak jak si naplánoval, kolem půl třetí úplně gradoval. Zhruba o půl páté se Sven rozhodl skončit. Vyfotil se, rozloučil s jeho skalními fanoušky a odjel do hotelu. Druhý den odlétal domů do Frankfurtu. Říkal, že má volno, že půjde na masáž, k večeři si dá sushi anebo půjde ještě sportovat. Bavili jsme se o tom, že sport je při takovém způsobu života velmi důležitý a on se musí udržovat fit. Jela jsem se Svenem na letiště, protože jsem jela hrát do Německa a moje letadlo odlétalo zhruba ve stejný čas jako jeho.

Sven mi poděkoval za super akci i pohostinnost a domluvili jsme se, že se potkáme na Ibize. Já tam pojedu v srpnu hrát do Spacu s Carlem Coxem a on má den před tím svoji rezidentní noc Cocoon v Amnesii, kam mě pozval, ať se přijdu podívat. Byl to skvělý den a pro mě zkušenost a pocta, že jsem ho mohla blíže poznat.

A jak vše, co jsem zde právě popsala, vypadalo, můžete vidět na videu „Sven Vath in Prague“ , kde v první polovině dokumentu jako podklad slyšíte track Crank z mého nového alba Reformation, a v druhé Svenův track Trashbin.“
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016