REPORT

 

Eternity s Layo & Bushwacka

Před několika týdny jsem s potěšením zaznamenal v brněnských ulicích plakáty na další pokračování akcičky s názvem Eternity. Pořádající Mersey agency pro nás tentokrát připravila opravdovou lahůdku v podání legendárního dua Layo & Bushwacka.

 
Před několika týdny jsem s potěšením zaznamenal v brněnských ulicích plakáty na další pokračování akcičky s názvem Eternity. Pořádající Mersey agency pro nás tentokrát připravila opravdovou lahůdku v podání legendárního dua Layo & Bushwacka. Tito pánové jsou právem považováni za jedny z nejpoptávanějších hudebních umělců své doby a za opravdové průkopníky zvukového inovátorství. Jejich vystoupení sklízí úspěchy po celém světe, L&B se v minulosti objevili snad na všech významných megafestivalech (namátkou Sónar či Creamfields). Poslední pátek roku 2002 se tito experimentátoři konečně představili brněnskému publiku. Jako vítané doplnění se jevili i "doplňkoví DJs" jež s L&B tento večer vystoupili - brněnský Muzzy, Roxy rezident Dan Cooley, úspěšný Dave Fish, Lucca či Javas.

Eternity se měla konat původně v klubu Fléda (jak jsme koneckonců zvyklí), pořadatelé však dali nakonec přednost pohodlnější a stylovější La Grottě, která přeci jen působí ve srovnání se syrovou Flédou mnohem lépe a útulněji. Myslím, že rozhodnutí to bylo rozhodně správné a DJs takového formátu si ho rozhodně zasloužili. Za relativně rozumné vstupné se mohli návštěvníci pobavit výbornou muzikou ve výtečném prostoru a tak to má být.

Na každé akci agentury Mersey na nás čeká nějaké to úsměvné překvapení a nejinak tomu bylo i tentokrát. Ručně psaný guestlist, kde se dotyčný měl najít sám byl opravdu skvělý a každý si mohl vybrat jméno dle svého gusta. ;) Chcete jít dovnitř jako reportér libovolného hudebního serveru? Není problém - stačí ukázat na jeho jméno a jde se. Tak tohle bych příště opravdu nechtěl zažít. Snad aspoň ten občanský průkaz občas zkontrolovat, pánové...

Dosti ale omáčky, přejděme k tomu nejdůležitějšímu a to je hudba. Po všech možných "ultra-hyper-mega bombastických" techno akcích, byla Eternity balzámem pro posluchačovo ucho. Celý večer tepal slušně zaplněnou La-Grottou (chlupatí maséři se šetřili na Silvestr a nikoho neobtěžovali svou přítomností) dynamický progresivní tech-house, u kterého byl hřích netancovat. L&B nastoupili asi hodinu po půlnoci, kdy atmosféra měla již pěkné grády. U gramců se střídali (ten druhý vždy pařil a obveseloval publikum) a předvedli docela slušnou smršť. Set s výraznými basy, plný vokálů a překrásných zvukových ploch se poslouchal jedna báseň. Délka jejich vystoupení dala oběma protagonistům prostor pro experimentování se zvukem a pro vytvoření jedinečné koláže různých hudebních stylů, jež dohromady vytvořily jedinečný celek. Návštěvníci byli dozajista spokojeni a úsměvy na jejich tvářích to potvrzovaly. Na Eternity bylo totiž něco, co na obřích halovkách nezažijete - pohoda. Krom L&B bych chtěl ještě vyzdvihnout výkon Dana Cooleyho, který zahrál opravdy elitní setík, plný nepravidelných beatů a originálních zvukových vychytávek. Rovněž Javas se docela předvedl a prokázal, že pověsti o jeho kvalitách nejsou jen planými řečmi. Ostatní se také nenechali v ničem zahanbit.

Celkově se tedy páté pokračování Eternity jistě povedlo. Pohodový prostor, lahůdková muzika a všeobecně uvolněná atmosféra přispěla ke zdaru celé akce, jež byla pro technem načichlé Brno vítaným zpestřením. Řekl bych že pořádat podobné projekty má rozhodně smysl, i když se na nich nedá vyrýžovat tak jako na zavedených techno-párties. Řekl bych ale že o peníze v tomto případě rozhodně nešlo a i to slouží ke cti pořádající agentury. Díky!
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016