REPORT

 

In da Bush - jungle session

Zajímavý vstup do nového roku nám připravilo Roxy v podobě dalšího pokračování rezidentní noci In da Bush. Na pořadu dne byla čistě česká sestava. Vedle Pražské klasiky dJe Touchwooda a Katchy - master of ceremony support by Nu.C a Lin-dee, zavítali jako hlavní postavy večera i borci z Ostravy.

 
Zajímavý vstup do nového roku nám připravilo Roxy v podobě dalšího pokračování rezidentní noci In da Bush. Na pořadu dne byla čistě česká sestava. Vedle Pražské klasiky dJe Touchwooda a Katchy - master of ceremony support by Nu.C a Lin-dee, zavítali jako hlavní postavy večera i borci z Ostravy.

Kdo již Fatalerr zažil (minulý rok na Bushi například vysekli rovnocenný set vedle vystupujícího tech-stepového Kluta), nemohl si tuto akci nechat ujít. Trochu zarážející byla výše vstupného (200 CZK) se kterou mnozí (účast byla tentokrát překvapivě malá), jejichž peněženky po silvestru zely prázdnotou, evidentně nepočítali.

Od půl jedenácté do přibližně 23:15 se asi startujícímu Touchwoodovi nehrálo nejlépe, lidí bylo tak kolem 150ti a zvuk stažený na polovinu obvyklé hlasitosti. Při úderech pecky Stakka and Skynet - Altitude (feat. dj Friction) šla však hlasitost nahoru, lidí začalo přibývat a atmosféra začala náležitě houstnout.
Touchwoodův set charakterizovaly dlouhé, nenápadné, ale nápadité mixy, díky kterým, pokud desky neznáte, máte skoro pocit, že hraje jeden track. Touchwooda po půl dvanácté vystřídala Katcha, a v zápětí se ozval Nu C. Nu C-ho projev mě, ač MCs moc nemusím, v podstatě nevadil, frázoval docela rozumně často a během Aphroditovo natranclého tracku Heat haze se přidala i Lin-dee se svým příjemným hlasem.

S hraním Katchy jsem však moc spokojený nebyl. Několikrát se stalo, že desku nechala dohrát téměř až do konce, hrála provařené věci (na konci byla k slyšení Markyho rádiem 1 profláklá deska, kterou má už asi opravdu každý DJ), moc překvapivých momentů se nekonalo. Někdo byl snad spokojený, ja měl naopak pocit, že jí hraní (zřejmě) moc nebaví. Nicméně hodinu po půlnoci, po poslední desce nastalo chvilkové ticho a ..

Fatalerr hráli jak se sluší a patří. Nadupané, rychlé tracky, podtrhované náhlými, klidnými pauzami prořezávaly prostor a nálada byla skvělá. Vedle čtyř gramofonů a pánů Elvise a C.phona sehrál svojí roli i stále častěji používaný mixák Pioneer se zabudovanými efekty, které pomáhaly ztrácet už takhle nejasnou orientaci (pro Fatalerr není problém pustit najednou dvě, nebo klidně i tři desky naráz) v tom, jestli tahle pecka co zrovna hraje, je originální verze, nebo něčí remix.

Právě tyto efekty bývají často kamenem úrazu, obzvláště mezi housovými dJi je oblíbený flanger, který kdekdo neváhá zapnout na 10 vteřin každých 5 minut. Tady ale byly používány vkusně a příjemně obohacovaly set, který byl ještě o něco tvrdší a rychlejší, než si pamatuju z vystoupení Stakka a Skynet v Ostravě, nebo z již zmíněné, rok staré Bushe s Klutem.

Lidi set hodně bavil, Fatalerr také rozhodně nebyli bez nálady, ale bohužel jsem krátce po třetí hodině ranní odešel kvůli nedělnímu vstávaní, takže jsem už neslyšel Sayka z dvoiky.troiky a tudíž se nemůžu podělit.

Atmosféru podtrhovaly videoprojekce od Perplex a světla od borců z Hypnovision (tradičně na jedničku). Animace mohli být tematičtější, působily na mě příliš univerzálně. Jinak byla party velmi podařená, kdo přišel, věděl přesně na co jde a tak podle mě nemohl odejít zklamán.

Účast nebyla moc veliká (pevně doufám, že ne proto, že se nedostavilo žádné velké zahraniční jméno), ale byl vzduch a na drink jste nečekali 10 minut.

Ostraváci hrajou skvěle a tamnější scénu považuji za něco opravdu unikátního a jinde v České republice rozhodně nevídaného a nenapodobitelného, kdo nepřišel, může si rvát vlasy - přišel o parádní mazec.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016