REPORT

 

Report ze sobotní Flow a 2Close 2Heaven!

Tento víkend se o sobotní noci mohl člověk rozhodnout mezi mnoha akcemi, ale dvě z toho byly opravdu velmi zajímavé. Jedna svým hostem a druhá svou podstatou. Já si vybral obě, z každé trochu a z každé jen to nejpodstatnější. První kterou jsem navštívil byla noc Flow v Roxy která hostila pana Dje Saschu Funkeho a druhou byla charitativní akce v Mecce, která nabízela spojení příjemného s užitečným.

 
Do Roxy vyrážím v trošku pozdější čas, nechtěl jsem tam prosedět hodinku osamocen v sedačce i když to je také někdy fajn. V půl dvanácté nám servíruje trošku deepovější tracky pan Fatty M, ale k tanci to je rozhodně už od začátku. Roxy krásně ponořená do tmy s modrým nádechem působí velmi  příjemně a hezky. Lidí je tu prozatím jen pár, ale s postupujícím časem pomalinku postupují z venku dovnitř a já cítím, že by to i tentokráte mohlo dopadnout super. Fatty M je chvilkově doplňován Raiem který si tam jen občasně ohřeje pár tracků, půstí pár bubínků a nějaký ten bouchanec, ale začátek prostě patří Fattymu. Mě se jeho hraní velmi zamlouvá i když nevím kam to zařadit, jestli do proggresivního houseu či tech houseu, na tom asi nesejde, rozhodně to bylo něco co s Vámi zahýbe a lidé na to slyší.

Něco málo po půlnoci již v Roxy tancuje spousty clubberů a kluci jim servírují jeden lepší track za druhým. Užívám si to i přes narůstající teplotu a nedostatek vzduchu, protože Roxy nabízí opět skvělý hudební zážitek. Kluci se umí opravdu předvést a hlavní host se už pohupuje v rytmu na stagei a čeká až bude moci začít. S hvězdným čtvrthodinkovým opožděním si od kluků vypůjčuje dav a po jedné hodině ranní přebírá otěže. Sascha Funke, malý hubený zarostlý pán nám ukáže co to je hrát perfektní elektroniku. Roxy spouští své lasery a vrchol večera může začít a že to začalo. Velký kamarád Paula Kalkbrennera hraje skvěle. Velmi se mi to líbí, Sascha Funke nám v začátku dává jemně najavo, kudy asi potancujem a pak, track za trackem více našláplejší music dodává každému více a více síly a více a více potu na čele. Nemazlí se s tím a já už nevím jak více tělem vyjádřit spokojenost. Tancuji, potím se a užívám si to maximálně, ostatně jako spousta lidí podemnou. Sascha Funke je po dlouhé době také tím Djem který se nebojí sáhnout do tašky pro opravdový asfalt, paráda. Stejně jako na Flow s Paulem Kalkbrennerem, i tady je cítit ta skvělá atmosféra a dav bavících se lidí je tak velký a silný.

Musím se však odtrhnout, přestřihnout tu pupeční šňůru od parketu a odejít. Moc se mi nechce, ale slovo dodržím a vyrážím směr Mecca kde se koná charitativní akce na podporu dětí s cystickou fibrozou. Česká špička která tu dnes hraje, se ve prospěch dětí trpících touto nevyléčitelnou nemocí vzdala všech nároků a my tancechtiví jsme mohli vstupné předat na dobrou věc. Přicházím na právě hrajícího Dje Orbitha. Mecca není uplně naplněná, ale lidí je tu celkem dost. Orbith hraje trošku tvrději a já se mohu opět zapojit do tanečního maratonu. Chvílemi si při hraní Orbihta připadám jak s prsty v zásuvce, vrnící tracky které bzučí a hučí jsou přesně tím co Orbith umí a má tak rád, ale také si tam v pohodě položí tranceový flák a završí to peckou která mi pořipomíná Bulharský národní folklor :o) Celkově každý Dj měl jen hodinku a během ní toho moc nepředvedou, takže je to spíše průřez toho, jaké kdo vozí placky a tracky. Každopádně LayDee Jane po Orbithovi nasadila o dost drsnější trance nakopávky a udržovala zbytek parketu v pohotovosti. Já už ale pomalu musím jít a z Meccy je to tudíž vše co mohu nabídnout.

Obě akce stály za navštěvu, a to nejen tím jak se tam hrálo, ale hlavně tím co člověk mohl získat. Pocit dobrého a záslužného je také příjemný a konečně doplňuje ten pocit krásně unavených nohou. Chtěl bych také závěrem říci, že všichni bychom si měli vážit toho že jsme zdraví. Zdraví je něco co si každý neuvědomuje tak silně a přijde na to až když mu schází. Dbejte o něj, buďte ohleduplní vůči sobě i ostatním a místo nákupu krabičky cigaret, která Vám plíce ničí, přispějte malou částkou na děti které se nikdy svěže a svobodně nenadechnou tak jako já a vy. Stačí trocha snahy, pár peněz a můžete někomu prodloužit život. Číslo účtu na podporu dětí s cystickou fibrosou je 1921101329/0800 a věřte že stačí opravdu málo a může to utvořit velký celek ...

Díky za skvělý zážitek Roxy a díky za záslužný přístup Mecce.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016