REPORT

 

Electric Kingdom

Když jsem se dozvěděl, že na 12.4. naplánovala agentura JPA další zastávku kolotoče jménem Electric Kingdom, běžel jsem hned druhý den do Ticketstream pro lístky, aby se na mě dostalo. :)

 
Když jsem se dozvěděl, že na 12.4. 2003 naplánovala agentura JPA další zastávku kolotoče jménem Electric Kingdom, běžel jsem hned druhý den do Ticketstream pro lístky, aby se na mě dostalo. :) Na tuto akci jsem se těšil jak malý Véna a to i přesto, že jsem se minulého dílu na podzim 2001 nezúčastnil. V osudný den jsem se nemohl dočkat večera až nasednu na vlak a vydám se směr Benešov.

Tak už stojím před KC Karlov a ženu se po schodech ke vchodu, abych nepropásl ani beat z Orbithova setu. Měl jsem štěstí a dorážím přesně na střídání Haita s Orbithem ve 22:15. Orbith je už zřejmě velmi sebevědomý, zjednává si pár sekund ticha a klade na gramec první fošnu. Začíná v pomalejším electrorytmu. Dav se vlní a čeká, co na ně ten vykuk vybalí. Když Orbith dává známý hit Emerge od Fisherspooner dav viditelně ožívá a oddává se do moci našeho nejoblíbenějšího DJe. Od té doby už se jede v opoznání rychlejším rytmu, ale pořád ve stylu electroclash. Orbith si během svého setu vystřihne ještě pár hitovek např. Face to Face od The Twins. Ke konci přidá k dobru pár techno desek a je odměněn oprávněným potleskem za velmi dobrý výkon.

Ale to už nastupují jedny z hlavních hvězd Lexy & K. Paul a rozjíždějí svoje vystoupení velmi dobrým rockovým výstupem. :) Dav šílí a málo rukou zůstává dole. A od té doby by se jejich vystoupení dalo nazvat exhibicí na dva gramofony a starý analogový mašiny, které z lidí dokáže dostat to nejlepší. Škoda že to trvalo jen hodinku.

A už tu máme německou legendu, spoluzakladatele Myday a Love Parade, vůdčí postavu labelu Low Spirit pana Westbama. A na pódium vbíhá další legenda a to Afrika Islam. A už začíná tříhodinový technoelektro nářez, který umí tito dva velmi, velmi dobře. Westbam klade jednu desku za druhou, Afrika rapuje, scratchuje a oba povzbuzují už tak velmi dobře rozjetý dav. Když zazní Global Player (My Name is Techno...) atmosféra dosahuje vrcholu. Afrika si přidá na účet války a pana Bushe (fuck war, fuck Bush:) a vystoupení se pomalu chýlí ke konci.

Na pódium přichází již slušně nakalený Hardy Hard. Hází deskou do vzduchu, ale bohužel se mu jí nepodařilo chytit. :) Když se s deskou trefí na gramec přitvrzuje víc do techna a party odsejpá dál. Občas se ještě objeví slušně rozjetý Paul K. aby povzbudil publikum.

Odcházím ve 4:45 a párty ještě slušně jede. Později se na dozvídám, že to stejně v 5 zastavili i přes protesty asi 2000 lidí a K. Paula. :)

Z mého reportu jasně vyplívá, že se mi na EK moc, moc, moc líbilo a myslím, že nejenom mně. Jak jsem pozoroval, EK crew vypadali dost nadšeně a taky dobře zkaleně. :) Negativa jsem na týhle party nenašel i kdybych se rozkrájel. Frontu sem nepotkal ani jednu, pití všude dost, místa na sezení taky. Myslím, že jsme zažili indoorovou párty tohoto roku již v dubnu a pokud to netrumfne Myday, tak asi nic. Děkuji JPA za skvělou kalbu a doufám že tu EK nebyl naposledy.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016