REPORT

 

Rude Nation

Pro ty z vás, kteří nestihli navštívit páteční Rude Nation máme připravené krátké shrnutí. Mejdan se opět velmi vydařil a uložil KC Karlov k letnímu spánku.

 
DJ hrál, lidé tančili, světla svítila, promotér počítal. Chápete správně, předejít unifikaci reportáží z kulturního centra Karlov se jeví jako věc zcela nesmyslná.

Další z počinů agentury JPA opět věrně okopíroval standardní šablonu benešovských akcí a přilákal tak na páteční Rude Nation zástupy stovek agilních kluberů.

Konstrukce akce tentokráte zaznamenala významnou změnu v přemístění druhého pódia čelně ke schodům a eliminaci všem dobře známého upoceného špuntu lidí v přízemním průchozím bodě.

Souvislostí s programovou náplní prezentující představení hudebních talentů ze střední a východní Evropy nenalezneme mnoho, nezbývá tedy nic, než držet se tiskové zprávy a pilíř hledat v angažmá zahraničně úspěšných Čechů a německého mastera Timo Maase.

Výkon headlinera svým germánským zvukem soustředěnému poslechu rozhodně nezaujal, výjimkou snad zůstanou sympatická breaková intermezza, nebo hojné množství přivezených whitelabelů. Celým vystoupením se nesla znatelně skleslá nálada a pravděpodobně i Maasův špatný fyzický stav.

Roli halucinace na slovo vzaté převzala dvojice peroxidových Femme 2 Fatale, servírujících prapodivný koktejl tech-houseových rytmů. Break jako takový nabývá na popularitě a ani zde se již pochopitelně neztrácel.

Line-up okořenili naši Michael Burian, Ladida a zástupce Studia 54 Enrico.

Druhou stage opanovalo tvrdé techno, nejlépe poslouchatelné v režii Džejára.

Bezkonkurenčně nejlepším a hudebně nejvyspělejším místem k pobytu však byly prostory klubu Červený Drak, kde své umění předváděli klubově styloví Face 2 Face či motorkářsky drsní chlápci z Maradona Jazz. Cesta budoucnosti elektronické taneční hudby otevírá své brány a s DJs jsme opět mohli vyslechnout širokou plejádu převážně jazzových instrumentů. Za zmínku rozhodně stojí nová vokalistka prvně jmenovaných, jež svým fondem a jasnou pohybovou průpravou otevřela posluchačům tolik kýžený vedoucí rozměr.

Z doprovodných částí vévodili masivní digihry od firmy Playstation v čele s novým herním systémem převádějícím sledovaný pohyb těla do přímo programu. Přehlídka spodního prádla, prý ve stylu Moulin Rouge (?!) potěšila dospívající chlapce a fotografy a nasadila tak korunku koloritu celé kulturně hodnotné zábavy.

Ať zní kritika jakkoliv, benešovská akce svou profesionální organizací, funkčností prostoru i skladbou návštěvníků znovu dokázala, že tradiční populární mejdany nevymírají.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016