CLANEK

 

Limyth vydává EP Kinesis na americkém labelu Dutchie Music

Téměř rok uplynul od posledního EP "Reminiscence", které pražský deep house producent a DJ Limyth vydal u portugalských Piston Recordings. Se svým novým EP "Kinesis", které vyšlo 21. listopadu, se nyní upsal labelu Dutchie Music se sídlem v Miami na Floridě. Tři původní skladby "Kinesis", "Spinning Wheel" a "Third Kind" doprovází dva remixy, za kterými stojí španělský producent Fer Ferrari a řecký Prosis. Od 21. listopadu je EP dostupné exkluzivně přes Traxsource, od 4. prosince pak na dalších serverech jako Beatport nebo Juno...

 



EP "Kinesis" se opět nese v duchu house rytmiky kombinované s atmosférickým zvukem, na který plynule navazuje Fer Ferrari se svým remixem skladby "Spinning Wheel". Tu si ke své interpretaci vybral i Prosis, jehož track se pohybuje na hranici stylů tech house a nu-disco.

Americký label Dutchie Music, který založil producent a DJ Juan Mejia, má za sebou bohatou desetiletou historii. Vydavatelství se zaměřuje na žánry deep a tech house a v jeho katalogu se objevují jména jako Danny Daze, James Johnston, Hector Couto a mnoho dalších. Jeho sesterský label Grouper Recordings se specializuje na jazzem ovlivněnou taneční hudbu.

Limyth
Martin Vejvoda aka Limyth se produkci věnuje řadu let a své tracky vydal u labelů jako Piston Recordings, Irma Records, Soul Imago (sublabel Faces Records), Eclectica i na mnoha zahraničních kompilacích. V roce 2008 se zúčastnil workshopu Red Bull Music Academy v Barceloně po boku hudebníků jako Jamie Woon, Onra nebo Cassegrain. Jako DJ vystupuje nejčastěji v rámci seskupení Metronom společně s DJi Santhosem a Sen.Offem. První z remixů na nové EP dodal Fer Ferrari, který se kromě DJingu a produkce věnuje také svému labelu Deepclass. Založil jej v roce 2007 a žánrově se zaměřuje na chill Out, lounge a deep house.  Jeho tracky si získaly podporu legendárních jmen, jako jsou Laurent Garnier, Danny Tenaglia či Dubfire. Druhý remixér Prosis pochází z Athén a ve své tvorbě se věnuje převážně stylům deep a tech house.

Kontakty a odkazy:

e-mail: limyth.official@gmail.com
www.facebook.com/limythofficial
www.soundcloud.com/limyth
www.mixcloud.com/Limyth
www.facebook.com/metronomdjs

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016