REPORT

 

Art Session 02/03

V pátek 13.6. proběhla v brněnském Kině Art multimediální akce pod názvem Art Session 02/03. Celá akce se skládala ze tří částí - Výstava: milujeme design (blok v procesu), Projekce: best of datatransfer (digital media artworks) a Performance: RGB Interactive (ema tomatucha)...

 
Partička lidí kolem: Upgrade fan klub uspořádala v pátek 13.6.03 v brněnském kině ART multimediální akci pod názvem ARTSESSION 0203.
Celá akce probíhala v duchu několika tématických okruhů.

VÝSTAVA: "milujeme design" zachytila remixovanou podobu magazínu Blok tak, jak jej připravila jednotka grafického designu ve složení: Babeta Ondrová, Martina Černá, Anna Šotolová. Instalace byla doplněna fotografickým cyklem Máma od autorky Dity Pepe, které se věnuje poslední číslo časopisu Blok.

PROJEKCE: "best of datatransfer" v rámci tohoto tématického okruhu
byl představen výběr jak digitálních filmů a experimentálních videoklipů tak inovativní dílka z oblasti raklamy a videoklipů, mmj. klipy Radiohead, Fat boy Slima či Massive Attack. Také bylo představeno několik absolventských filmů studentů VŠUP Praha. Nemohl chybět výběr toho nejlepšího se zatím největšího světového festivalu v oblasti digitálního videa. ONE DOT ZERO, který od roku 1996 hostí Britský Londýn, jako reakci na nové možnosti v oblasti počítačového zpracování snímků. Dále byla sekce PROJEKCE obohacena o část pod názvem SELECT-MEDIA kterou dodal chicagský media aktivista Ed Marszewski. Představuje výběr hudebních klipů, ale především aktivistických snímků kritizujících současný americký vládní establisment.

PERFORMACE: "RGB interactive" (studie tekuté demokracie) byla zároveň samostatnou prací, zároveň dílčím vývojovým stupněm výzkumu;) Základní ideou tohoto projektu bylo vytvořit prostředí, v němž mohou hudebník a divák v jeden okamžik aktivně spoluvytvářet hudební kompozici. Byly vytvořeny speciální baterky, ktaré byly schopny emitovat tři základní barvy světelného spektra (RGB). Instalace tedy ve finále fungovala jako interaktivní umělecké dílo. Hudební stránku zajistili EMA TOMATUCHA, kteří ještě nikdy živě nevystupovali. Vydali jeden remix a přesto se o nich píše jako o jednom z nejzajímavějších projektů. Projekt EMA TOMATUCHA tvoří pražstí hudebníci Tomáš Dvořák (aka Floex) a Matouš Godík (aka Zka4t), které bychom mohli zařadit do škatulky Downtempo.

Celá akce se nesla ve velmi poklidném duchu, účast byla optimální;)
Snad jediná výtka pořadatelům "příšerné horko v celém ARTu"
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016