REPORT

 

Žiju bez drog

Ve čtvtek 26. června 2003 proběhl v Brně protidrogový festival Žiju bez drog v rámci Mezinárodního dne boje proti drogové závislosti.

 
Ve čtvtek 26. června 2003 proběhl v Brně protidrogový festival "Žiju bez drog" v rámci Mezinárodního dne boje proti drogové závislosti.

Cílem festivalu bylo zvýšit všeobecnou informovanost o drogách a upevnit ve společnosti názor, že normální je nebrat. Právě proto se festival uskutečnil 26. června v rámci Mezinárodního dne boje proti drogové závislosti (toxikomanii).

Festival tvořili čtyři základní aktivity - open air koncert, večerní benefiční koncert, benefiční divadelní představení a výstava.

1. Koncert

Koncert se uskutečníil na Moravském náměstí v Brně v době od 15:00 do 20:00 hodin. Na akci vystoupily tyto kapely: Chorhester, Robson, Glass union, apod. Během koncertu byly mezi diváky distribuovány zdarma odznáčky (placky) s heslem "Žiju bez drog".

2. Divadlo

Večer pak dále pokračoval divadelním představením Sex, drogy a rock'n'roll v G studiu .

3. Výstava

Výstava týkající se drogové problematiky a činnosti Sdružení Podané ruce byla instalována v G studiu a na Moravském náměstí.

4. Koncert

Koncert se uskutečnil v brněnském klubu Babylon, kde vystoupily kapely Swordfishtrombones a Ready Kirken.

Zisk z benefiční části festivalu (večerního koncertu a divadelního představení) byl zdvojnásoben Nadací Divoké husy a věnován na provoz Terapeutické komunity Podcestný mlýn při Sdružení Podané ruce.

Provoz terapeutické komunity mohli podpořit také návštěvníci festivalu koupí dřevěné kočky. Na její výrobě se podíleli klienti komunity ve spolupráci se studenty brněnského Gymnázia P. Křížkovského s uměleckou profilací, s.r.o.

Pořadatelem festivalu byla nestátní nezisková organizace Sdružení Podané ruce.

Akce se zůčastnilo odhadem asi 500 lidí.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016