REPORT

 

Zhodnocení Mystic SK8 Cupu

Letošní, desátý, jubilejní Mystic Cup dopadl super, výborné výkony jezdců, super atmosféra českého publika, DJ Krush a vůbec všechno dohromady přispělo k tomu, že Mystic Cup byl prostě paráda. Jen jedna věc mi radost dost slušně zkalila... Více ve článku...

 
Graffiti
Tento víkend se v Praze ve skateparku Štvanice konal jubilejní světový pohár ve skateboardingu (to je fakt dost prestižní závod - jeden ze 4 evropských závodů zařazený do série World Cup Skateboarding) - Mystic SK8 Cup 2003.

Podle pořadatelů se během víkendu ve Štvanickém areálu vystřídalo celkem 12.000 lidí, a to nejen lidí od prken (s kolečkama :), ale i příznivci hip-hopu, punku, graffiťáci i taneční scéna.

Závod Mystic Sk8 Cup 2003 se jel ve třech disciplínách: streetstyle (tedy uměle vytvořená překážková dráha simulující běžnou ulici), vertikální rampa (oblíbené U rampa a šílenci lítající do oblak) a best trick contest (tedy co největší frajeřina ať už na rampě, nebo ve streetu).

Do disciplíny streetstyle se přihlásilo celkem 130 jezdců z celého světa včetně světové elity
a nejlépe umístili jezdci Austen Seaholm (USA), Chad Bartie (AUS) a Daniel Vieira (BRA).
Best trik contest
Roli favoritů ve vertikální rampě potvrdili profesionálové Andy McDonald (USA) a Sandro Dias (BRA), který zároveň předvedl ve vertikální rampě nejlepší trik (Best trick contest), následován dalším brazilcem Lincolnem Uedou. Nejlepší trik ve streestyle předvedl Danny Wainwright (UK), Rafael Rysdyk (BRA) a Manuel Magreiter (AUT)..

Našim borcům se až tak moc nedařilo a během kvalifikací se neprobojovali až do finále, nicméně i jim patří dík za silnou pozici, kterou Česká republika ve skateboardingu má. Finále absolutně opanovali jezdci z kolébky tohoto sportu - USA a zdatně jim sekundovala brazilská partička.

Jako už je zvykem, celý víkend byl hodně v pohodě a vyklidněný, čemuž mimo super diváků a atmosféry hojně pomáhala tentokrát slušně zvládnutá produkce, přehršel stánků s jídlem, pitím, oblečením, atrakce, bezvadná světelná stěna s vychytaným online přenosem, Global Connection relax zone atd...

Po pátečním vystoupení kytarových kapel, vytvořili výbornou atmosféru DJ Hype (D) a raper Akrobatik (USA), kteří udrželi diváky i přes nepřízeň počasí v podobě hustého deště. V neděli po vyhlášení výsledků vystoupil na hlavním podiu japonský mág a mistr abstraktního hiphopu DJ Krush. Svým prvním vystoupením v České republice zároveň zakončil svoje světové turné a potěšil srdce spousty svých příznivců.

DJ Krush
Za techno.cz můžu říct, že jsem na Mystic Cup hrdej, protože je fakt dost dobrá akce spojující adrenalinové sporty, hudbu a zábavu dohromady a protože podobná akce tady může žít a velmi dobře fungovat i bez mamutích sponzorů.

K tomu si ale neodpustím dloubnutí do POKRYTECTVÍ tabákových společností, konkrétně nejmenované značky provozující RELAX ZONE (kterou jsem mimochodem navštívil na OAF a byla hodně v pohodě (didgeridoo worksop, hakysak contest, henna tatto)... Tahle relax zone byla umístěna poměrně daleko (na cípu Štvanice) na místě bývalého oblíbeného baru Veranda, který smetla povodeň. Na Mystic Cup jsem dorazil se svým 8mi měsíčním synem Matyášem a relax zone jsem uvítal jako místo klidného odpočinku. Jaké bylo ale moje překvapení, když mě po celkem dlouhé cestě s 12ti kilovou taškou do auta s miminkem ochranka nepustila dovnitř s tím, že Matýskovi není 18let!!! Copak si myslíte, že osmiměsíční miminko nějaká reklama na cigarety zajímá? Že vstane z lehátka a půjde si koupit cigára? Fakt nechápu. Sám jsem začal kouřit ve 13 v době, kdy žádná reklama na cigára nebyla a tvrdý Sparty byl vrchol kuřáckého luxusu a taky jsem sám od sebe ve 24 kvůli přehuleným a zaneseným plicem a závislosti na nikotinu kouření zanechal. A jak jsem se potom dozvěděl, do GC Relax Zone nepustili ani našeho olympijského mistra, bývalého pankáče a super člověka Lukáše Pollerta s jeho 3měsíční dcerkou. Fakt směšný...

Vyjádřit se k tomu můžete na našem fóru: forum.techno.cz

VÝSLEDKY STREETSTYLE
1. Austen SEAHOLM (USA)
2. Chad BARTIE (AUS)
3. Daniel VIEIRA (BRA)
4. Ricardo de OLIVEIRA (BRA)
5. Dominik DIETRICH (AUS)


VÝSLEDKY VERT RAMP
1. Sandro DIAS (BRA)
2. Andy Macdonald (USA)
3. Marcelo KOSAKE (BRA)
4. Lincoln UEDA (BRA)
5. Juergen HORRWATH (GER)

BEST TRICK STREETSTYLE
1. Danny WAINWRIGHT (ENG)
2. Rafael RYSDYK (BRA)
3. Manuel MAGREITER (AUT)

BEST TRICK VERT RAMP
1. Sandro DIAS (BRA)
2. Lincoln UEDA (BRA)
3. Juergen HORRWATH (GER)


Více info, další fotky a detailní výsledky - www.mysticsk8cup.cz.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016