REPORT

 

Report z akce Pan-Pot @ Roxy od čéši

Roxy nás opravdu vůbec nešetří a absolutně nehledí na to, kolik nám je let, protože vozí taková jména a dělá takové párty, že tančí mladí, staří, prostě všichni, kteří hudbou žijí! Tudíž ani mně nezbylo nic jiného, než se samozřejmě se vší parádou odhodlat k návštěvě mejdanu, kde hlavní roli hrála dvojice Pan-­Pot. Dva chlapíci z Berlína, kteří už na scéně nějaký pátek jsou a kteří nás už poctili několikátou návštěvou...

 

Tentokrát jsem to udělal jinak než posledně a dorazil do klubu o trochu dřív. Nejenže jsem se chtěl vyhnout předpokládaným frontám, ale hlavně jsem si opravdu poctivě mohl vyslechnout první hrající dvojici, kterou tvořili DJs JB a Flesh. Vlastně se celá noc nesla ve znamení dvojic, až na osamoceného DJe Kaisersozeho.

Pan-Pot @ Roxy

JB a Flesh již na našem hudebním poli něco znamenají a rozhodně to nejsou nějací troškaři - ne nadarmo hráli po boku takových jmen jako například Carl Cox nebo Dubfire. Jejich sound je rozpoznatelný, a to je v dnešní době opravdu velmi důležité a ceněné. Umět se odlišit, dát lidem nějaký pocit, emoci - to má být přesně to, za čím partypeople jdou. Kluci to vzali hned ze začátku perfektně do svých rukou a moc dobře si rozehřívali Roxy, která se již postupně plnila.

Pan-Pot @ Roxy

Užíval jsem si jejich set, pomaličku si podupával a obklopen přáteli začal tušit skvělý mejdan. K tomu všemu mohl člověk krásně vnímat naprosto famózně připravenou stage, která byla tvořena plátnem kolem dokola, zakrývajícím prostor pro DJs, a na kterou se promítala fascinující projekce. Pár návštěvníků bylo toho názoru, že to jaksi ubralo na atmosféře, že DJ nemohl více komunikovat s publikem, ale pokud jde o mě, i když mě mrzela trošku možnost tance za DJs, vizualizace a celé pojetí prostoru kolem mě uhranulo! Bylo to tak jiné, jednoduché a přitom dokonalé - konečně zase něco nového... Moc se mi líbí, jak si Roxy poslední dobou se vším hraje, ať už je to projekce, světla, vymýšlení nových variací pódia. Prostě preciznost a odraz kvality klubů, kterých je tu už setsakra málo.

Pan-Pot @ Roxy

Po JB a Fleshovi si za pult do projekční kostky vlezl Kaisersoze. Je to zajímavé, jak mnohdy nemáte možnost leckteré DJe slyšet několik let a pak je najednou slyšíte několikrát za sebou, což u "Kaisera" není žádná špatnost. Opět dokázal, že vždy přesně ví, kde se nachází a jak by měl hrát. Pálil to trošku míň než posledně ve Stormu, ale o to víc se to zase hodilo na tenhle mejdan v Roxy! Trošku mě zarazilo, že ve chvíli kdy hrál, Roxy pořád nepraskala ve švech... Vyprodáno tentokrát totiž nebylo, což nakonec bylo i fajn a člověk si mohl v klidu tančit na místě v rytmu techna, aniž by neustále dostával od někoho loket, či slíznul popáleninu od cigarety.

Pan-Pot @ Roxy

Po "Kaiserovi" nastoupili za pult pánové Thomas a Tassilo a rozjeli svoji techno estrádu. Já je již slyšel několikrát, vlastně asi na všech možných mejdanech, co se dá - v hale, v klubu, venku pod širým nebem a musím říci, že pokaždé hrají tak, že vám to ustřelí tenisky! I když tentokrát byl jejich sound o něco víc temný, tvrdý a možná by se i lépe rozléhal někde v hale. Ale to byl jen můj pocit, který mě stejně po chvíli přešel a oddán tanci jsem si to užíval jako vždy. Lidé tančili a bavili se a atmosféra hlásila plný výkon. Pánové si to také užívali o 106 a nevím, co se dělo následující den, nebo čím to bylo, zda­li projekcí nebo únavou, ale mám potvrzeno, že na TimeWarpu hrál jen jeden z nich. To, co si zažíváme spíše my tady, že někdo nedorazí, tak i v Německu se s tím musí nějak vyrovnat... :)

Pan-Pot @ Roxy

Když dohrávali, dostalo se jim opravdu vřelého rozloučení a já v tu chvíli očekával, že to kluci, Subgate a Tibiza, pořádně urvou. Lidé si po hlavních hvězdách totiž často berou oddychový čas a nebo to rovnou zatáhnou domů a je tedy potřeba je co nejvíce namotivovat a udržet si je. Co se však na nás spustilo z repráků, to jim dlouho budou lidé předhazovat jako set měsíce, ne­-li ještě delšího období. K poslechu je nyní velmi dlouhý a kvalitní video záznam:



I já, ačkoliv to může znít zaujatě, a je mi to v tuto chvíli jedno, říkám, že tohle byla neskutečná petelice! Obdivuhodné, jak udrželi dav až do pozdních ranních hodin a neměli jedinou slabou chvilku. Jejich b2b set se opravdu zapíše do paměti mnohým, kteří tam byli. Smekám a děkuju! Co říci závěrem? Roxy strašně válí, nespí na vavřínech a dělá pro nás vše tak, že se lidé prostě chtějí vracet a těší se na další víkedové mejdany. Horko chvílemi bylo, ale určitě by se tuto noc do klubu nějakých 200 clubberů ještě vešlo. Každopádně za mě opět jednička s * a zároveň velké poděkování!

čéša

foto: Rxyz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016