REPORT

 

Report z 85. Stardust Night v Paláci Akropolis od stanjaha

V pátek se v pražském Paláci Akropolis uskutečnilo další vydání legendární klubové noci Stardust Night, která, jak je tomu již zvykem, nabídla dvě pódia plná vytříbených rytmů house music a drum´n´bassu. Večer to byl skutečně vydařený, tak vám tu zkusím ve stručnosti popsat, jak to v pátek 8. dubna na Stardust Night vypadalo...

 

Do "Akráče" jsem dorazil těsně před desátou večer, takže jsem se rychle pozdravil s organizátorem Honzou a pak už spěchal na drum´n´bass stage, kde jsem od 22:00 měl hrát. V rychlosti jsem zapojil Serato, připravil přenosky a zlehka začal svůj liquid funk set. Po chvilce dorazila i MC Witty, která mě doprovázela svým krásným zpěvem. Po dvou hodinách nás vystřídala hlavní hvězda večera, kterou byl britský DJ a producent Promenade, takže následovalo rychlé přepojení Serata k jeho počítači a poté už Promenade mohl začít. 

Jeho řízný "deepový set" rychle roztančil i zbytek obecenstva. Ještě jsme si chvíli popovídali s Witty a po jejím odchodu jsem zamířil omrknout, jak to vypadá na druhém pódiu. Tam to právě rozjížděl Fatty M svou příjemnou house music. Na house scéně byla naprosto skvělá atmosféra, lidi tancovali a já jsem si u pár tracků, které Fatty M hrál, zavzpomínal na své house začátky... Nejvíce mne potěšil několika lehce acid house peckami! Pohlcen skvělou atmosférou jsem zde strávil další hodinu a poté šel znovu omrknout drum´n´bass. 

Tam to vřelo ve stylu tvrdého deepu, Promenade hrál opravdu výborně a nebylo člověka, který by v tu chvíli nebyl na parketě. To už se jeho set ale zlehka chýlil k závěru, ještě několik scratchů a Promenada už střídali PMDR s Feelou. Ještě bylo nutné vypojit Serato a uklidit gramofony, a mezitím už tam Feela sázel svižný drum´n´bass. Následovala debata s Promenadem, který si pochvaloval naše publikum, a říkal, že česká drum´n´bass scéna je na mnohem vyšší úrovni, než je tomu v Londýně. Po krátké pauze u baru jsem znovu zamířil na house stage, na které jsem zakotvil na další hodinu. 

Tady jakoby DJ znal mé oblíbené skladby - opravdu padala jedna srdcovka za druhou, ale úplně nejvíc mne potěšila skladba "Music Sounds Better With You" od Stardust. Sice v remixu, ale ten původní groove tam prostě byl, a u této skladby nechyběl jásot a pískot publika. Uchvácen vynikající atmosférou jsem úplně ztratil pojem o čase - blížila se půl pátá ranní, takže jsem ještě zašel na chvilku na drum´n´bass, kde to rozjížděli Feela a PMDR, parket praskal ve švech, kluci hráli opravdu skvěle, ale to už se přiblížila pátá ranní, a já usoudil, že je nejvyšší čas k odchodu... 

Posbíral jsem si věci, rozloučil se s rukama za pultem, a pomalu vyrazil vstříc ranní Praze. Cestou jsem ještě vstřebával své zážitky. Musím říct, že Stardust Night mne i tentokrát naprosto uchvátila a ne nadarmo se stala jednou z mých nejoblíbenějších klubových nocí v Praze. Skvělá atmosféra, pohodoví lidé a spousta kvalitní muziky... Nevím jak vy, ale já se budu na Stardust Night rád vracet a už teď se těším zase někdy na viděnou. 

stanjah

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016