REPORT

 

Mega Club techno 21

Na pátek 25.7.2003 jsem již program měl. Ten den jsem hrál v pražském klubu Punto Azul a nabídka navštívit tu noc ještě Mega, jsem bral jako příjemné zpestření již tak dost kvalitní noci a zde vám z ní přináším pár postřehů.

 
Na pátek 25.7.2003 jsem již program měl. Ten den jsem hrál v pražském klubu Punto Azul a nabídka navštívit tu noc ještě Mega, jsem bral jako příjemné zpestření již tak dost kvalitní noci a zde vám z ní přináším pár postřehů.

Pro nezasvěcené. Mega je noc pražského klubu Roxy zaměřená na techno. Souhrnně se dá říci, že je to poslední větší pravidelná techno akce v Praze. Teda spíše byla. Ten večer se konala poslední. Nevím zda napořád nebo pouze na nějaký čas, ale v každém případě tím česká techno scéna hodně tratí.

Na této poslední Mega se jako hlavní hvězda představil Tom Baker. Vedle něj jsem v Roxy zaregistroval ještě Sidecara, Skipworkra a Milkyho.

Když jsem do Roxy přišel, zrovna začínal hrát Sidecar. Tento pražský dj, resident noci Mega se o konci jeho akce dozvěděl zcela paradoxně až den předtím a tak se snažil si své poslední hraní na této akci pořádně užít. A bez nadsázky se dá říci, že se mu to doslova povedlo. Jeho set byl dokonale vyvážený a přesný. Výběrem desek dostal veškeré obecenstvo do varu a výborně tak připravoval půdu pro svého následovníka. Precizní mixy následovaly jeden za druhým. Osobně mne hodně překvapila rozmanitost jeho hudby, kterou dovede zahrát. Sidecar hrál totiž přede mnou v Puntu a tam jsem od něj slyšel kvalitní old-schoolový set plný mystické a melodické kvalitní techno hudby. Ovšem zde v Roxy předváděl, jak by poslechově vypadalo peklo v ráji. Tvrdá, dynamická a přitom melodická hudba.

Tom Baker. Na jeho hraní jsem byl opravdu hodně zvědavý, protože jsem ho hrát ještě neslyšel. Po Sidecarovi přebral gramofony po plejádě ne zrovna rovných skladeb a okamžitě přeřadil na rovné a temně tvrdé techno. Jeho mixy v počátku hraní nebyly zrovna košer. Občas byla slyšet dost slušná kopanice a v jednu chvíli jsem dokonce zaregistroval i něco jako třes prstů. Ovšem s průběhem času se Baker hodil do klidu a jeho set nabíral na dynamičnosti. Hrál tvrdě a nekompromisně masíroval publikum jednou tvrdou skladbou za druhou. Práce s mixem byla na dobré úrovni, ale čekal bych více zvukových experimentů. Použití sampleru na mixu jsem popravdě nezaregistroval (nemůžu tvrdit že ho nepoužil). Dá se říci, že Tom Baker hrál dost kvalitně na to, aby si zahrál na Mega. Nic víc.

Poslední mega se povedla. Pro mne osobně to byl příjemný konec příjemné akce. Nezbývá, snad než jen říci - Doufám, že Roxy místo Mega nasadí jinou a aspoň z části tak kvalitní noc jako byla ONA, naše Mega.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016