CLANEK

 

Pendulum oznámili vydání nového alba

Australský elektronický projekt Pendulum, který se proslavil zejména na poli drumandbass music znovu ožívá, a chystá nové album s názvem "The Reworks".

 

Dlouhá léta to působilo dojmem, že Pendulum jako živý elektronický projekt zmizel v propadlišti dějin... Nyní se však zdá, že stav, kdy dlouhých sedm let za kapelu vystupovali pouze El Hornet a MC Verse v DJském setu a zřídka se ukázala jako celek na nějakém festivalu, je minulostí. V roce 2017 se objevilo několik krátkých zpráv o produkci nového materiálu, které byly však nakonec smeteny ze stolu samotným Robem Swirem, dvorním producentem tohoto projektu. Nyní to vypadá, že Pendulum konečně prolomili ledy konspirací a mlčení, a na svých internetových stránkách oznámili, že plánují zbrusu nové album, kterým chtějí navázat na svou zatím poslední desku z roku 2011 "Immersion".

Pendulum

Nové album "The Reworks" je plánováno na šestnáctého srpna letošního roku a mělo by volně navázat na předchozí "Immersion" z roku 2011. Zároveň se kapela chystá ve větší míře vrátit na festivalová podia jako živý projekt. Uvidíme, zda se kapele opět podaří dostat se na výsluní drumandbass scény, kde v minulosti zazářila svými tracky "Tarantula", "Propane Nightmare", "Hold Your Color" a spoustou dalších. Řada fanoušků tento fakt vnímá spíše skepticky, protože za těch sedm let se trendy v tomto žánru změnily, a Pendulum by museli přijít s něčím výrazně novým. Fanouškovskému skepticismu zatím neprospívá ani fakt, že doposud nebyla zveřejněna ani jediná ukázka z chystaných skladeb, a tak nezbývá než čekat, jestli tento kdysi slavný australský elektronický projekt skutečně po těch dlouhých sedmi letech přijde s něčím revolučním, a nebude jen těžit ze své bývalé slávy. Pokud se objeví nějaké nové zprávy, budeme vás o nich samozřejmě informovat!

Do té doby si zatím alespoň pojďme připomenout ty nejznámější skladby tohoto ikonického uskupení, které tvořilo historii stylů breakbeat a drumandbass. Zeptejte se jakéhokoliv nadšence do drumandbassu na tři nejznámější skladby od Pendulum, a téměř se stoprocentní jistotou v jeho odpovědi najdete track s názvem "Tarantula", na kterém hostoval mimo jiné i známý MC Spyda. Tato skladba pochází z alba "Hold Your Color" z roku 2005 a dnes patří k již kultovním trackům drumandbass music. Mezi další slavné tracky této australské partičky určitě můžeme zařadit "Fasten Your Seatbelt", který se rovněž objevil na výše zmíněné desce z roku 2005 a na svou dobu nabídl pravý, nefalšovaný zvuk breakbeatu. A rozhodně nesmíme zapomenout na legendární remix skladby "Voodooo People" od The Prodigy, který svého času zazněl téměř v každém DJském setu, ať už jste vyrazili na jakoukoliv párty. 

Která skladba od Pendulum je podle vás ta úplně TOP? Napište nám do komentářů!

stanjah

Sledujte také:

https://www.facebook.com/pendulum/

http://pendulumlondon.com/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016