REPORT

 

Report z koncertu Die Antwoord od WeTag

Die Antwoord navštívili Prahu opět po roce. V pondělí 20. srpna tato jihoafrická rap-rave skupina předvedla skvělou show na Výstavišti společně s DJ Smackem a s premiérou Moonchild Sanelly.

 

Smack aka rapper Jakub Janáček, který je již tuzemskému publiku dobře znám, se ujal výkopu koncertu. Za krásného letního podvečera byl tedy ze stage, postavené přímo na Výstavišti Holešovice, slyšet rap s prvky grimu, který dobře publikum rozjel pro pozdější africkou show.

Die Antwoord @ Prague

Ještě před headlinery večera zaujala na pódiu Moonchild Sanelly. Zazpívala při krásném západu slunce, který pěkně doladil atmosféru. Ostartovala příjemnými vokály, poté africkou tancovačkou s kroucením těla, kdy skutečně sršela energií! Moonchild předvedla velmi energetický, bujný a chytrý electronic dance pop, které publikum příhodně nažhavilo na dvojici Die Antwoord.

Die Antwoord @ Prague

S jemným zpožděním, ale s epickým nástupem odstartovali Die Antwoord na promyšlené scéně, na níž nechyběla víceúrovňová pódia, ani několik LED obrazovek, na kterých se během nekompromisní show zobrazovaly nejrůznější animace pro doplnění audiovizuálního zážitku. Kulisy evokovaly ghetto v Jihoafrické republice: plechové boudy, vlající oblečení na šňůře a hořící barely se míhaly před očima diváků. Die Antwoord doprovázel DJ Hi-Tek s hutnou hudební nabídkou.

Die Antwoord @ Prague

Výrazná skupina zavalila publikum všemi výraznými hity jako"Pitbull Terrier" a "Fatty Boom Boom", největší odezvu však měly skladby "Ugly Boy" a "Baby´s On Fire", na které navázala značně upravená verze "I Fink U Freeky". Během show nechybělo jejich oblíbené dráždění publika, ukazování holého zadku či surfovaní po divácích. Komunikace mezi dvojicí na pódiu a publikem byla skutečně intenzivní, stejně jako celá show. Pěkné bylo, že se v publiku sešlo hned několik generací a někteří dokonce v tématických oblečkách...

Die Antwoord @ Prague

Areál sice nepraskal ve švech, což pomohlo celkovému pohodlí přítomných, i když nabídka občerstvení poněkud pokulhávala. To naštěstí vyvážila velmi příjemná obsluha na barech. Atmosféra třetí edice Die Antwoord v Praze byla strhující, opět s velmi povedenou show, která rozhodně stála za to. Dalo by se říci, že Antwoord zrají jako víno a s každým vystoupením jsou o něco energičtější, intenzivnější a celkově dokonalí ve svém vlastním žánru...

WeTag

foto: Mr. Pipe

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016