CLANEK

 

Bratři s horským singlem "Rise" míří na vrchol

Taneční, až rytmicky nekompromisní a zároveň masivní jak alpské horské štíty, taková je nová skladba "Rise" elektronického dua Bratři. Singl vychází jen týden po unikátním představení dua na londýnském Electronic: Sound Vision II. Jejich stream vznikl živým koncertem a live 3D projekcí ve spolupráci s prestižním XLAB studiem. K singlu "Rise" natočili Bratři také live video ze zámku Valeč. Ondra a Jirka Veselí mají hektický závěr roku, připravují se i na Eurosonic 2021, kde jsou finalisty prestižní soutěže Music Moves Europe Talent Awards. "Rise" vyšel v pátek 4.12.

 

"Tuhle skladbu jsme si přivezli z Alp, každý rok jezdíme s bráchou do jednoho údolí v Tyrolsku. Místní krajina, vysoké hory a čistá příroda jsou pro nás velká inspirace. Vždy v Alpách chceme během tůry vystoupat až na vrchol a ten pocit z horských masivů jsme protli do "Rise". Je to přímočarý track, který má "tlak" od začátku do konce," říká Ondra. Skladbu představují Bratři jen pár týdnů poté, co v říjnu vyšel singl "Signal". Nový track "Rise" si s ním však nespletete. "Rise v sobě kombinuje nekompromisní rytmický drive se zajímavými melodickými motivy, které se vším příjemně kontrastují. S jednou melodickou pauzou je to energická jízda až do konce, takže se člověk může nechat unášet jako na koncertě," doplňuje Jirka.

I přes nemožnost koncertování mají Bratři napilno. V sobotu 28.11. se účastnili londýnské akce Electronic: Sound Vision II v klubu Rich Mix. Jejich live stream vznikl živým koncertem a live 3D projekcí ve spolupráci s prestižním XLAB studiem. Navíc v září byli Bratři spolu s dalšími 15ti evropskými umělci vyhlášeni finalisty prestižních cen Music Moves Europe Talent Awards. I když Bratři vystupovali na prestižním festivalu už v lednu 2020, zařazení mezi finalisty jim zajistilo mimořádné vystoupení také pro ročník 2021. Bratři mají navíc šanci získat Cenu veřejnosti. Hlasovat se může až do 7. ledna, hlasy mohou fanoušci elektronicky odevzdávat zde.

Bratři

K singlu "Rise" vychází také live set video, které vzniklo ve spolupráci Move Association a Cross Clubu na zajímavém místě u Státního zámku Valeč a je doplněné velmi zdařilou projekcí. "Natáčeli jsme v temném prostředí v okolí zámku Valeč, track se přesně hodil na takové místo. Prostředí pro nás hraje vždy důležitou roli. A temná místa nás baví," říkají Bratři. Také tento nový singl nese otisk ruky známého německého producenta Hannese Biegera, který bude podepsán pod debutovým albem, které má vyjít na jaře příštího roku. "Už je z velké části hotové. Maximálně ho doplní jeden nebo dva nové tracky. Máme z něho obří radost, naši posluchači se mají na co těšit! Doufáme, že situace bude příznivá a my bychom mohli začít koncertovat a jezdit po Evropě."

BIO Bratři

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších živáků celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili akcí Nouvelle Prague, budapešťské BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce.


Web

Facebook

Instagram

Stream

Electronic: Sound Vision II

 

foto: Alexandra Hraskova

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016