CLANEK

 

Radio 1 se vrací k pravidelnému živému vysílání

Radio 1 čekají první dva týdny, kdy program poběží v normálním vysílacím režimu a naživo ze studia. Stane se tak zhruba po 7 měsících, během kterých rozhlasová stanice vysílala v covidovém nastavení a nabízela "domácí divočinu", tedy domácí sety a pořady svých DJů. Nový program přináší osvěžení v obsazení, několik nových pořadů a větší důraz na dvoutýdenní periodicitu.

 

V programu se nově objevuje několik pořadů, které vznikly během "domácí divočiny". Například Šejkr šéfredaktora časopisu Full Moon Michala Pařízka, který je v éteru každý druhý pátek od 20 do 22 hodin. Každý díl pořadu, který charakterizuje rozmanitá hudba a multikulturní kontext, vychází z Michalova blogu na www.fullmoonzine.cz. Z Mnichova, své aktuální pracovní destinace, posílá svůj nový pořad Jackpot o taneční hudbě Tomáš Novotný. Na programu bude každou druhou středu od 18 do 19 hodin. Zatímco Tomáš se do Prahy zatím nechystá, Michal svůj pořad už brzy představí naživo ze studia. Živě bude hrát i DJka BLN, která si během covidu nachystala pořad BLN Vinyl. Sobotní podvečerní dvouhodinovka, určena nejen vinylovým fajnšmekrům, bude jednou za 14 dní fungovat i jako warm-up před sobotním večerem.

R1
V novém programovém schématu jsou i dva nové pořady, které vznikly u příležitosti 30. narozenin Radia 1. Každé pondělí se od 18 hodin vysílá pořad Třicetileté okénko, které přibližuje, jak Radio 1 vidí osobnosti československé kulturní a společenské scény. V sobotu od 19 hodin dostává prostor pořad Hledání ztraceného Radia 1. Ten nabízí to nejzajímavější a nejpodivnější z rozsáhlých archivů Radia 1, ať už jsou to upoutávky, zvláštnosti, jingly nebo obskurní díly oblíbených pořadů. Oba pořady poběží do konce letošního roku.

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete zde, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016