REPORT

 

Report a fotky ze Sambucy with MJ Cole

V pátek 12. září patřila pražská Radost FX "lehčím" žánrům taneční muziky, hlavně pak 2stepu, UK garage a r'n'b. Jako hlavní host před úplně plným klubem vystoupil "král uk garage", MC Cole se svou dvorní zpěvačkou Elizabeth Troy... Na akci fotil Gonza a reportík připravil Kacka...

 
V pátek 12.9.2003 se v Radosti FX konala další z 2stepových nocích Sambucca. Na této party ale nehrál nikdo menší než sám MJ Cole (vlastním jménem Matt Coleman). Ne nadarmo je označován za krále uk garage. On sám by vystačil na to, aby se datum 12.9. zarylo do paměti nejenom fanouškům tohoto, u nás ne moc populárního, hudebního stylu.

MJ Cole ovšem nepřijel sám. Vzal si s sebou "na pomoc" svou dvorní zpěvačku Elizabeth Troy. Když se v půl druhé ráno objevila Elizabeth na pódiu, muselo být všem jasné, že tento večer bude skutečně nezapomenutelný. Béla En, který měl tu čest předat djskou štafetu MJ Cole, vypadal spokojeně a k tomu měl plné právo. Radost praskala ve švech, což se na jiných 2stepových akcích v Radosti ještě nestalo. Faktem zůstává, že lidí tam tentokrát bylo až moc.

Celá party začala kolem desáté hodiny a díky djům Rico a Orion se až lehce přes půlnoc nesla v rytmu ležérního r&b. První 2step zazněl s příchodem Bély. To už na parketu (a nejenom tam) bylo skutečně plno. Lidé se tu jedním slovem bavili. Lepší publikum než to, které se v Radosti sešlo, už asi ani být nemůže. Když se po vydařeném setu Bély vedle něj objevil MJ Cole, začali roztančení návštěvníci skandovat. V půl druhé vypukl 2stepový svátek Drobná černoška s výborným hlasem (Elizabeth Troy) předstoupila před rozjařené publikum. Svým zpěvem a příjemným vystupováním byla tou správnou třešničkou na pomyslném dortu. Dokázala vytvořit atmosféru, která se už na dnešních parties jen tak nevidí.

S Mattem (MJ Cole) začali své vystoupení jedním ze svých největších hitů "Sincere". Ostatně Matt se Sincere údajně začíná každé své vystoupení, tak proč by Praha měla být výimkou :). Elizabeth od začátku dokazovala, že je zpěvačkou s velkým Z. Slyšet od ní živě zpívané hity jako je již zmiňovaný Sincere a nebo Crazy Love byl požitek. MJ Cole hrál nejenom svoje skladby, ale zazněly i povedené remixy, např.skladba Gabriel od Lamb. Tento večer si na své přišli milovnící zpívaného 2stepu stejně tak, jako fanoušci odvážnějších garážových rytmů. MJ Cole si své vystoupení v Praze viditelně užíval. Po něm opět nastoupil Béla En a také Empee & Luvin'Lou.

Celkově to byla velmi vydařená party. Lidé se bavili navzdory přeplněné Radosti a věřím, že ten, kdo přišel, se vracel domů nadmíru spokojen. Teď už jen doufat, že tento večer udělal dostatečnou reklamu tomuto hudebnímu stylu, který si naši pozornost určitě zaslouží. Zatančit si opět v rytmu uk garage můžete již 11.10.2003, kdy vystoupí The Wideboys. Jen tak pro zajímavost, název 2stepových nocích v Radosti „Sambucca“ je inspirován právě touto formací, která živě vystoupí mj. právě se skladbou Sambucca.

Kacka
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016