REPORT

 

Anketa: Co říkáte na letošní Cosmic?

Servírujeme vám pár zajímavých pohledů na uplynulý víkend v autokempu Pudlák. Co se komu líbilo, co koho naštvalo, jak si kdo Cosmic Trip užil. Příjemné počteníčko!

 

texxTexx (Xmag) :
Cosmic je tradičně asi nejdrsnější mejdan roku, už proto, že trvá dva dny a tak nikdo ráno nepospíchá domů a nemusí se starat o řízení, tudíž se dá bez problémů kalit až do dopoledních hodin. Navíc na rozdíl od ostatních festivalů má Cosmic svou jasnou hudební vizi a obě hlavní pódia mají tradičně vysokou úroveň bez ohledu na to, kdo právě hraje. Mě osobně je hodně sympatické, že pořadatelé hodně sází na domácí DJe, v jejichž výběru mjí navíc podobný vkus jako já, takže nezbývá než se těšít na další ročníky!:)

Aleš Burger (Next Level) :
Ibrahim Alfa is the man!
Potom, co si zapomněl adaptér k mechanice, na které měl sekvence ke koncertu The Degenatron, ztratil mobil, celý honorář, na hotelu poškodil část vybavení pokoje, udělal rekordní tržbu za telefonáty do Thajska, nestihl let, ale naštěstá si toho moc nepamatuje! .-))tuma

Aleš Tůma (iMédia) :
Cosmic Trip mě  bavil od patečního příjezdu do nedělního odjezdu. Napomhlo tomu určitě i super počasí. Sobotní zevling u nádrže Barbora rozhodně stojí za zmínku. Hudebně mě zaujal Ill Skillz na kterého jsem se těšil i když to je hitovkář, ale mě už to prostě baví víc než tvrdé techno zvuky. A taky Ivanka Sajbrovic s Ecsonem. Tak zase za rok!

Jirka Paška / Ecson Waldes (www.ecsonwaldes.com)
Cosmic Trip je má srdcovka! Teda mluvím o Jungle stage. Sejdou se tam vždycky všichni ti který rád vidím a taky slyším. Cosmic, to jsou pro mne asociace léta a  pohody v zelený krajině a kvalitního DnB. 
Já na Cosmic přijel v pátek navečer, můj live-project Ecson Waldes otevíral Jungle stage. A ačkoliv jsme hráliecson poměrně brzo, plocha byla za chvíli zaplněna hlasitě podporujícím davem – fantastická atmosféra! A řek bych že na Jungle stage si letos přišlo zatancovat snad 2x tolik lidí než minulej rok což mne moc těší.
Kdo mne bavil:
Pendulum ½  – supr strhující DnB. Pro mne největší zážitek, ale druhá polovina setu se příliš podobala první což trochu nudilo. Matrix – někdy moc trancový DnB, ale jinak výbornej.
Indy-A-Wich – jsou to klasici a fakt uměj! I když si Andreas stěžoval na zvuk z odposlechů, pro mne jako diváka to bylo supr. Potom mne rozhoupali -  samozřejmě jako vždy krásná a tvrdě hrající ImCyber, precizní Koogi, vtipálkové Nitropank  či Jungelovej ámen šířící Katcha+Sayko.
Na technu jsem prakticky nebyl, ale přesto, vychutnal jsem si British Murder Boys, výborná práce a to musím zdůraznit že si dali live-act!
No a jinak mne zarazil po všech stránkách totálně neprofesionální Ibrahim Alfa. Měl hrát v pátek live, nepřivez si ale ani ty hloupý kabely, musel jsem mu půjčit svý, nakonec hrál až v sobotu, no ale to co pak předved ve svým liveactu jsem opravdu nepochopil. Slovo sr*čky je málo.. Lidi jen koukali, hodina hanby, nechápu, že vůbec měl tu drzost tohle odehrát. Vzdáleně to neznělo ani jako tucky z roku 93. Řek bych, že stopéro do toho vypůjčenýho drum automatu půlhoďku před hraním něco jen tak naházel. Mimo to jediný co ho zajímalo, bylo kde si „zašukat“ a kde dostane zadarmo drogy. Totální blbeček a naprostej omyl line-upu.
Jinak na Cosmicu vše skvěle fungovalo, všeho bylo dostatek, vyšlo i krásný počasí (dokonce ráno nebyla vůbec zima), všichni byli veselí včetně mne a já pak odjel spokojenej se skvělými zážitky a hlavně hlavou plnou hudebních inspirací! : )
A ještě Velkej dík Lin-dee, která mi organizačně vše precizně zařídila a velkej dík všem díky kterejm byl Cosmic Trip opět skvělej jako vždy!: )ajchman

Pavel Eichler (Street) :
Super! Na Cosmic Trip se vždycky fakt těším. Sice vynechávám Burgerovo "Tresoroidní" techno, zato si z plna hrdla dopřávám na drum´n´bassu a breakách - a to celý víkend! Moc příjemně mě překvapila Teplice Stage, i když nezapírám, že tady mě spíš napadaly myšlenky na Czech Tek. Pokud by to měl být poslední Cosmic Trip, jak se v zákulisí proslýchá, doporučuji, aby přilehlé louky obsadily systémy – místní už jsou zvyklí.

indyIndy (Mad Drum) :
Tak na Cosmicu sme hráli asi už potřetí - letos se nám to moc nepovedlo, haproval zvuk narozdíl od loňskyho roku. Každopádně mě bavil Smtx stage: něco z Palmskin Prod. a pak jak Matrix tak Ill Skillz resp. jejich část. Jinou hudbu tam nejsem schopnej ocenit nebo docenit....Jinak místo je to krásný. Pod zemí tam musej bejt nějaký pozitivní vibrace : )

Juki (Techno.cz) :
Do Teplic jsem zavítal těsně po příletu z Finska především kvůli svým kamarádům a blízké nádrži Barbora, kde najdete jednu z nejčistších vod u nás. Přiznám se tedy, že hudební produkci jsem nevěnoval příliš jukimnoho času a můžu říct, že krom několika mála projektů mě to vůbec nemrzí. Tibora Holodu a Jeff Milligana jsem pochopitelně, coby fanoušek minimalistické hudby, nevynechal. Produkčně byl festival zajištěn dostatečně, pochválit můžeme vypuštění druhého bazénu i rozšířenou nabídku občerstvení a stage na přilehlém parkovišti a kempu.

FlyBoEda (Techno.cz) :
Letošní Cosmic Trip mě celkem slušně pobavil. Přiznám se, že jsem od něj po hudební stránce příliš nečekal, neboť kromě Ill Skillz a pár dalších drobností byl hudebně koncipován ne úplně na 100% dle mého gusta. Vlastně jsem na něj jel především motivován touhou po atmosféře letního tanečního festivalu. Jako celek mě ale Cosmic Trip příjemně překvapil. Svojí pozornost jsem věnoval především stanům, kde jsem si mohl užívat breaks, hip hop a house. Hlavní techno stage jsem více méně ignoroval.  Hned na začátku našeho kosmického výletu mě celkem slušně zprudil fakt, že na vyřízení našich akreditací jsme museli čekat až do 18:00, což vzhledem k době našeho příjezdu (pravé poledne) a počasí bylo celkem vysilující.
Nicméně koupání na Barborce a společnost fajn lidí mě hodily zpátky do klidu a sobotní mejdan jsem si opravdu užil. Velmi kladně hodnotím celkovou náladu festivalu a stanový hotýlek, který mně osobně v neděli ve 4 ráno opravdu zachránil.:o) Nicméně bych pořadatelům vytkl absenci možnosti alternativ ve stravování zejména pro nás býložravce. Přeci jenom
výběr mezi buřtem, předraženou bagetou kdovíjakého data a podobnými lahůdkami mi přijde trošku nedostačující. Ale jak už jsem napsal: jako celek to bylo príma a moc se těším na příští ročník!:o)

kajinaCosmics (Techno.cz) :
Pro mě je Cosmic Trip srdcová záležitost, mimo prvních dvou festivalù jsem nevynechala ani jeden. Tentokrát mě překvapil vypuštěný druhý bazén, ale aspoň to netáhlo od vody. Poslechla jsem si celou Semtex Culture Stage a nezklamal mě ani jeden DJ. Nejvíc se mi ovšem líbila Katcha vs Sayko. A ráno v XMAG stánku - nejlepší konec výborného festivalu. ;)nitro

Nitrous (Shadowbox) :
Cosmic se mi jako tradičně velice líbil, ačkoliv první den jsem měl prakticky nulový hudební zážitek, jelikož jsem se neustále přesouval z místa na místo:). Potěšily mne tři věci: Matrix, Palmskin Production a překvapivě teplá noc ze soboty na neděli.

Eetee (Techno.cz) :ete
Byl to můj první Cosmic trip. Dvě venkovní pódia, která se zvukově netřískala, zlomený a rovný beat - dokonalá kombinace a různorodost. Nevím, co dělalo to bahno na dně technoflooru. K hudbě - zaujali: Pavel Krejdl (taneční energie) a Ibrahim Alfa (zajímavý zvuk). Mile překvapili Murder Boys - čekal jsem větší "odvar". Co hráli, mělo myšlenku, dávku experimentu a výborně se to poslouchalo, méně hůře už pak tančilo. A best of the Cosmic Trip: každopádně a jednoznačně dny strávené koupáním a válením se na trávě na Barboře. Nevím jak to Aleš Buger udělal ale počasí mu vyšlo snad na hodinu přesně.

Myclick (Techno.cz) :face
Pro slušný pracovní zápřah jsem se rozhodl vyrazit do Teplic pouze na jeden a to druhý den, takže páteční atmosféru bohužel zhodnotit nemohu. Díky umístění našeho stánku bylo toho techna na mě opravdu přespříliš a o to více jsem znatelně pociťoval absenci houseových rytmů kdekoliv jinde v areálu auto campu. Také breakbeat v Durex Love Zone neměl v hlavním čase v podání pražských jezdců Jana 2 a opět výborného Dys-Martina na růžích ustláno. Zatímco doma na ně paří celá Roxy, tady se setkali s absolutním nezájmem a užila si je jen hrstka pražských nadšenců. Asi jsem jeden z mála, který ocenil set Ibrahima Alfy. Ten totiž opravdu z  šedé (tedy vážně nudné) hry naprogramovaných bucharů konečně vybočil i odvážným zařazením polámaných beatů. Ovšem odměnit ho za tuto ´odvahu´ sprškou odpadků, to už je vážně příliš - DJ is not a jukebox! Počasí nám přálo, těšil jsem se (letos marně) na půlnoční koupání a sýrová bageta za 53 Kč, to už je pomalu na knihu rekordů… Možná by si měli pořadatelé příště lépe vybírat toho s kým spolupracují po stránce občerstvení... Každopádně i přes tyto drobné nešvary moc fajn festival s velkým F!

lindeeLin-Dee (Rádio 1)
Budu už asi trapná, ale opět jsem se Cosmicu účastnila pouze pracovně. Z toho vyplývá, že jsem při tom pobíháni po areálu a telefonování  a vyřizování neviděla a neslyšela nic z toho, co hudebně letošní Cosmic nabídl. Bohužel. Když už jsme ale u toho, zajímal by mě tak či tak nejvíc Semtex stage, kde jsem slyšela od lidí, že Palmskin byl výborný a ostatní taky super. . Chvíli jsem se zdržela i za Techno.cz stage a tam mě po dlouhé době oslovilo i něco málo z techna a bylo to asi 10 minut z vystoupení BMB. Zachytila jsem taky na krátkou dobu i DJset Jana 2 v Durex Love Zone a toho bych příště doporučila na hlavní jungle/breakbeat stage! Vynikající. 
A "zážitek" na závěr? Ehm, umělecky činná jsem na Cosmicu měla být i já, ale z důvodu mnoha pracovních povinností jsem bohužel v sobě nenašla sílu ani čas se připojit ani na chvíli :(
Ale co vím určitě, Cosmic ani tento rok nepostrádal svoji "rodinnou" atmosféru a přísahám, že příště si ho užiju jako řadový návštevník :)

Palmič (Techno.cz)
Letošní Cosmic trip byl pro mne prvním a bohužel jsem ho většinu strávil na stánku.
Líbila se mi jakási táborová atmosféra, kterou ještě podpořil sobotní ranní výlet na Barboru s Jukim a Kačerem. Tam se mi vážně líbilo.
Hudebně tíhnu více k polámaným rytmům všeho druhu a tak pro mne byla trochu škoda, že jsme ze stánku neměli výhled na DnB stage. Z techna mne byl nejblíže asi Billy Nasty, z DnB Pendulum.
Co se týče pořadatele bych rád pochválil tekoucí vodu po celou noc díky čemuž bylo pokaždé kde si umýt ruce po použití Toy toy kadibudek, které byly hlavně k ránu vážně jen pro otrlé.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016