REPORT

 

Výsledky zdravotního zajištění festivalu Cosmic Trip

Mezi nejdůležitější aspekty zajištění bezpečnosti na party patří zdravotní služba. Výsledky práce zdravotníků, počty zraněných a ošetřených se dozvíte v této tiskové zprávě, kterou nám poslal Sbor dobrovolných záchranářů Praha, děkujeme.

 

Ve dnech 16.-17.7.2004 proběhl v areálu kempu Pudlák v severočeských Teplicích již osmý ročník tradičního technofestivalu Cosmic Trip Open Air, který navštívilo více jak 10.000 lidí.

HasičiZdravotní asistenční dozor zajišťoval, stejně jako v loňském roce, Sbor dobrovolných záchranářů Praha. Dobrovolní záchranáři ze stanoviště Praha - Letňany tak opět zajišťovali neodkladnou předlékařskou přednemocniční pomoc přímo v areálu.

Jejich služby vyhledalo 12 návštěvníků, nejčastěji pro ošetření drobných řezných ran a oděrek na horních končetinách, s podrážděním očí, distorzí kotníku, spálením pokožky od sobotního sluníčka a ve dvou případech pro odborné vyjmutí klíštěte. Záchranáři také v areálu kempu asistovali ochrance při probuzení a případném vyvedení pěti osob, které poněkud zmohla zvýšená míra zkonzumovaného alkoholu případně i kombinaci s jinými látkami.

obchůzkaCelkově však nedošlo k žádnému závažnému zranění nebo stavu, který by ohrožoval život návštěvníků. Nikdo také nemusel být transportován do nemocnice.

škodovka hoříPři zpáteční cestě do Prahy na přibližně sedmém kilometru teplické dálnice Záchranný asistenční tým zasahoval u hořícího osobního vozidla Škoda. Záchranáři SDZ Praha přivolali hasiče, zabezpečili místo události a zajistili příjezdovou cestu záchranným složkám. Řidiči a spolujezdcům, kteří opustili hořící vozidlo včas a bez známek viditelného zranění, poskytli chlazené tekutiny a předali je posádce záchranné služby.

Partnerem Záchranného asistenčního týmu SDZ Praha byla společnost KONEKTEL, která poskytla záchranářům potřebnou radiokomunikační techniku.

 

Fotoreport z festivalu: http://www.zachranari.net/foto_cosmictrip2004a.htm

www.zachranari.net

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016