REPORT

 

Závěrečná tisková zpráva + výsledky

Jedenáctý ročník závodů světového poháru ve skateboardingu Mystic Sk8 Cup 2004 (MSC), který se uskutečnil tento víkend v Mystic skateparku na ostrově Štvanice v Praze 7, navštívilo během tří dnů celkem 12.000 lidí. I letos byl MSC už posedmé zařazen do série závodů WCS - World Cup Skateboarding jako jeden z původních čtyř WCS závodů v Evropě, které se nakonec jely pouze dva a to minulý víkend v německém Dortmundu a tento víkend právě v Praze. Díky tomu se zde sešla současná absolutní světová skateboardová špička.

 

Vzhledem k rekordnímu počtu 200 závodníků se poprvé v historii MSC jela předkvalifikace evropských jezdců. Zbytek světové elity automaticky postupoval do sobotního semifinále.

Závod Mystic Sk8 Cup 2004 se jel ve třech disciplínách: streetstyle, vertikální rampa a best trick contest.

Do disciplíny streetstyle se přihlásilo celkem 130 jezdců z celého světa včetně světové elity. V této disciplíně se nejlépe umístili, Rodil JR (BRA), Bastien Salabanzi (FRA), a Ronnie Creager (USA).
 
Ve vertikální rampě si nakonec po velké bitvě odnesl vítězství Rune Glifberg (DK) následován Renton Millarem (AUS) a Digo Menezesem (BRA).

Nejlepší trik ve vertikální rampě (Best trick contest) však předvedl favorit Sandro Dias (BRA) následován Renton Millarem (AUS) a Cristiano Mateusem také z Brazílie. 

Nejlepší trik ve streestyle předvedl Greg Lutzka  (USA),  Jereme Rogers  (USA) a Diego Oliviera (BRA).
 
Z domácích jezdců se nejlépe umístil Jan Tomšovský, který skončil na 22. místě ve vertikální rampě. Náš nejlepší jezdec Tomáš Vintr nemohl podat maximální výkon, jelikož má zlomené zápěstí a umístil se až na 51. místě v disciplíně streetstyle. Přes tento handicap se nejlépe umístil z našich jezdců v této disciplíně.

Kromě příznivců skateboardingu navštívili pražskou Štvanici také příznivci hip hopové kultury, graffiti a taneční muziky. Na cípu štvanického ostrova proběhl dosud největší graffiti battle v ČR, který byl zároveň kvalifikací pro české crew na velké evropské finále. Porota složená z předních domácích umělců vybrala nakonec jako nejlepší ABX crew z Prahy.
 
Během víkendu se na dvou hlavních pódiích vystřídalo několik kytarových a hiphopových kapel a celý víkend uzavřelo vystoupení britského projektu Aquasky vs. Masterblaster s MC Manicem, kteří se hudebně pohybují na poli breakbeatu a drumnbassu.

Celá akce skončila v ranních hodinách v Sedmém kontinentu, kde se vystřídala celá řada domácích a světových interpretů.


Výsledky:

Street contest
      
1.Rodil JR (BRA)     
2.Bastien Salabanzi (FRA)   
3.Ronnie Creager (USA)     

Vert contest
      
1.Rune Glifberg (DK)     
2.Renton Millarem (AUS)    
3.Digo Menezesem (BRA)     

Street best trick

1.Greg Lutzka (USA)
2.Jereme Rogers (USA)
3.Diego Oliviera (BRA)

Vert best trick

1.Sandro Dias (BRA)
2.Renton Millarem (AUS)
3.Cristiano Mateusem (BRA)


www.mysticsk8cup.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016