REPORT

 

Oficiální vyjádření KINGDOM 2004

Cílem tohoto vyjádření je objasnění problémů, které tuto akcí potkaly a uvedení příčin na pravou míru.Tímto vyjádření bych také chtěl docílit toho, aby si návštěvníci sami udělali úsudek a názor o tom , co tuto akci postihlo, a proč.

 

Vysvětlím, jak to celé bylo, včetně dohody MĚ A DJ JERRYHO s firmou LA COMPANY, která tuto akci oficiálně pořádala.V žádném případě nechci,aby toto vyjádření budilo dojem, že já a a Jerry za nic nemůžeme, a že jsme v tom nevinně, pouze chci zamezit spekulacím na forech a očistit tak alespoň z části naše jméno.

ABYCH SVÁ SLOVA ALESPOŇ Z ČÁSTI POTVRDIL, POŽÁDAL JSEM O VYJÁDŘENÍ TAKÉ REALIZAČNÍ TEAM, BOOKERKU HANKU ŠAŠKOVOU a  PROVOZOVATELE BARU PANA PERNICU .


SPOLUPRÁCE S LA COMPANY

Celá spolupráce s pořadatelskou firmou LA COMPANY začala jako ukázkový příklad dělání party na klíč. Kingdom 01 hradila LA COMPANY a ikdyž tam problémy byly také, nic tak závažného jako u druhého dílu se nestalo. Kingdom 02 byl tím pravým opakem. Cela naše spolupráce na akci KINGDOM 02 (10.12.) byla domluvena a podepsána úplně stejně, jen s tím, že náklady na naší práci hradíme ze svého tzn. vznikly dvě strany:

Já a Dj Jerry jsme byli agenturou pověřeni, zajistit na své náklady reklamu, organizaci a realizaci akce , výběr Djs , zajištěni podia , světel, laserů , dekorací ,projekce, a tyto části akce zazálohovat ze svých osobních příjmů a zdrojů.

La company jako strana druhá mela jakožto oficiální pořadatel zajistit prostor , kde se Kingdom bude konat, tzn. BVV Pavilon V a zálohy na vystupující Djs , letenky, hotel apod. (zde byla pověřena jako bookerka Hanka Šašková).


ZALOHY NA DJS

Zabývat kauzou Green Velvet se tu už nebudu, media o tom napsala svoje , přiznávám svoji chybu, že tyto materiály neměly byt vytisknuty dříve, dokud nebyla 100% podepsaná smlouva, i když to bylo již smluvně garantováno.

Zde nechávám prostor Hance Šaškové, jelikož ona s La Company v bookingu jednala a některé informace by mohly být z mé strany nepřesné.

Hanka Šašková:
DJs na Kingdom
Veškeré problémy kolem vystoupení DJs nastaly díky tomu, že promotérem akce Kingdom - L&A Company, nebyly dodrženy závazky vůči mě, resp. mnou bookovaným DJs (CJ Bolland, The Biz, Space DJz, Gaetano Parisio, British Murder Boys,).
Nejsem oprávněna tu zveřejňovat detaily smluv atd., mohu jen prohlásit, že nebyly dodrženy domluvené podmínky, celkové zálohy nebyly uhrazeny v plné výši, platby za letenky nebyly ani přes mnohočetné sliby a ujišťování uhrazeny vůbec. Přistoupila jsem k řešení vyřešit úhrady letenek sama, protože mi bylo potvrzeno, že peníze dostanu a byl na mě vyvíjen nátlak, že je nutné aby akce proběhla atd. Toto se táhlo podstatně dlouho.
Ano, měla jsem asi vše tušit a stopnout a umělce nenechat vůbec přiletět, ale v danou chvíli mi toto řešení přišlo jako schůdnější varianta pro všechny strany.
Absence CJe Bollanda - v den akce čekal až do odpoledne na převod peněz western union, který se přes opakované ujišťování L&A Company neuskutečnil.
Absence The Biz - proběhla zvuková zkouška, nicméně nebyl doplacen honorář, tudíž zůstali na hotelu.
Space DJz, Gaetano Parisio, BMB - vystoupili, nicméně ani zde nebyly dodrženy domluvené podmínky a závazek promotéra L&A company dále trvá.
V době příjezdu DJs nebyl zaplacen hotel a odmítli umělce ubytovat, protože se pořádající agentura ani přes opakované urgence nedostavila složit zálohu, platba za hotel byla tedy opět hrazena mnou, část peněz jsem poté během noci dostala.
Na akci mi byla předána část dlužné částky, která ani nepokryla obnos, který jsem vložila do koupě letenek, nicméně jsem se rozhodla toto rozdělit mezi djs ochotné vystoupit, protože jsem pořád díky ujišťování promotérů věřila, že peníze během noci dostanu.
Pro DJs nebyly ani zajištěny technické podmínky, stejně tak ani catering, šatny atd.
Nebudu zastírat, že všichni umělci i já jsme tímto vším dost pobouřeni a rozhořčeni, vyjádření DJs asi netřeba citovat.
Každopádně stále jak já, tak DJs doufáme, že bude daná situace vyřešena ke spokojenosti všech.
Toto vše je mi každopádně líto, ale z mé strany bylo uděláno vše možné, a doufám, že podobnou noc už nezažiju.  ……..Hanka Šašková


Nutno podotknout, že všichni Djs bookovaní Hankou Šaškovou, dostali 50% zálohu  před akcí + fee jejich agentuře, British Murder Boys  dostali 100% dopředu.

LETENKY

Přílet a odlet Djs je jednou z dalších důležitých věcí při bookovaní Dje a zde byl problém číslo 2. Když přišel čas na zarezervování a platbu letenek, volala mi Hanka, že pokud se nezaplatí letenky pro Djs tento týden, další týden nemusejí vůbec být nebo budou daleko dražší .Také mně do telefonu líčila, že jí La Company slibila, ať  zaplatí letenky ze svého, a že jí to do 2 dnu na 100% dají.

 

BVV - STŘEDA - BUDE AKCE?
Po všech útrapách jsem vážně už věřil, že 3 dny před akcí problémy nebudou, ale byly.
Z La company mně volají , že BVV chce 100% zálohy na prostor předem , nebo akce nebude. Jestli je toto skutečné, nevím, ovšem takhle mně to bylo sděleno, a já se 3 dny do akce dozvídal, že je  opět ohrožená, pokud neseženeme vysoký obnos . LA company tuto situaci nějakým způsobem vyřešila ,jakým přesně, nevím .


BVV - ČTVRTEK - STAVBA
Čtvrteční den byl dnem, kdy se v podstatě mělo rozhodnout, zda Kingdom bude, nebo nebude . Realizační team dle časového plánu přijel k bráně areálu BVV, kde  bylo sděleno, že do areálu BVV nesmí . O hodinu později mně volají z LA company , že realizační team může začít pracovat . Skluz 1, 5 hodiny. Ve 22:00 opouštíme BVV s tím, že akce je neohrožená, ovšem jsem se opět mýlil a spíše snil.

PÁTEK 10.12 - den D
Tento den byl dnem , který si budu ještě hodně dlouho pamatovat. Začíná se navážet ozvučení , světla , rampy apod., vše z naší  strany(Dalin+Jerry) zařízené a řádně zazálohované. Ovšem problém nastal v tom , že od BVV nebyly naistalovány elektricke rozvaděče , které jsme si objednali, tzn. nejela elektrika.
Po pídění se , kde je problém , opět zjišťuji ,že až dostanou elektrikáři pokyn z vedeni BVV , začnou elekrické rozvody instalovat . Stavby pokračují s tím , ze se stejně neví , jestli akce začne.
V tuto dobu mně píše Hanka Šašková , ze CJ BOLLAND nemá zaplacenou od LA Company letenku a že nepřiletí . V tento moment mně také píše Kaix z rave.cz, co je na tom pravdy . Odpovídám , že nemá zaplacenou letenku , a že asi nepřiletí. Během stavení  volám do LA company , abych se dozvěděl, jak se věci mají a byl jsem ujištěn , že letenka se vyřeší během pár minut. Píšu opět sms Kaixovi , že prý  BOLLAND přijede (toto vysvětlení k pravdivému článku na rave.cz z pátku)
Po cca . 3 hodinách BVV dává pokyn ,aby elektrikářii zapojovali elektriku a akce může začít. Hlavní starost o nekonáni akce byla zažehnána, ačkoliv jakým způsobem a jak, nám známa nebyla.V tuto dobu se zapojuje inzerovaný barevný laser , který po špatné instalaci BVV (ověřeno pouze ze strany laseřů) vyhořel a byl pro akci KINGDOM nepoužitelný. Z některých fotek na internetu si můžete všimnout za podiem lešení , které v přípravách sloužila pro zmiňovaný barevny laser). Samozřejmě za to návštěvník akce nemůze a naší jedinou možnou omluvou bylo zapojeni 3 zelených laserů.
V cca. 17:00 hodin dorazí auto s djem Pietrem , Atonem a s The Biz , kteří se dožadovali zvukové zkoušky. Zkouška se kvůli špatnému signálu mikrofonu protáhnula až do 19:30 a tak první návštěvnici mohli vidt The Biz - Benny Benassi liveshow při přípravách. V tuto dobu také začíná rozdáváni Jerryho desky , ovšem ne nové ECLECTIC , ale staré Deeper Love. Zde se chci omluvit , že se nerozdával nový vinyl , protože z časového důvodu (špatná příprava na obal) bude deska k vyzvednutí až v pondělí. Deskou Deeper Love jsme se chtěli alespoň omluvit , za absenci inzerované nové desky.
Ve 21:00 doráží na místo bookerka Hanka Šašková s British Murder Boys , Gaetanem Parisiem a společně se mnou hledáme La company , aby se zaplatili doplatky pro Djs a vše mohlo "správně" začít. Nutno podotknout , že honoráře pro Djs se měli platit ze vstupného a jak jste již viděli , lidi na místě bylo dostatek.Další položky , které se měli ze vstupného platit, laser, projekce apod.jsem hradil z posledních osobních peněz z účtu,  jelikož jsem tušil , že peníze z pokladny uz neuvidím a hrozilo vypnuti podia,což by akce opět skončila.

 


Dj Jerry - co jako spoluorganizátor mohu k tomuto říci , že když jsem se já dostavil na pokladnu , abych zjistil stav prodaných lístků a ubezpečil se , že vše bude v pořádku , nebyli mně L&A pokladnici sdělit , přesný stav.V jedné budce mně řekli , že se prodalo 70 vstupenek , což za ty roky pořádání je absolutní nesmysl , na druhé pokladně mně bylo řečeno , že mají prodaných asi 100 ks , ale na té první musí mít alespoň 3 x tolik , jelikož tam jsou pořád fronty.No koment.

A zde také nastaly problémy , jelikož Hanka Šašková nedostala dostatek peněz na to , aby vystoupili The Biz. Částka, kterou obdržela nebyla ani tak vysoká , aby zabezpečila vystoupení Space Djz ani Gaetana Parisia.
V tomto čase hrají Pornbros , a mně je už teď jasné , že po nich nemá kdo hrát .Problém , který absolutně nikdo nečekal , a musel se ihned řešit. Hanka Šašková odjela za Djs na hotel , kde je přesvědčovala a prosila , ať vystoupí , ikdyž nemají své doplatky 100% zaplacené. Orbith , jeden z dua Pornbros, po svým vystoupeni odchází a zůstava tam Jerry , kterému je jasné , že nastal problém a nemá po něm kdo hrát. Tímto bych chtěl jen vysvětlit , že 3 hodinové vystoupení Jerryho planované nebylo a celou akci v podstatě "zachraňoval" z kufru , který měl nachystán na 1 hodinu hraní. V tuto dobu mě také volali lidé , kterým bych se chtěl touto formou omluvit ,že jsem nemohl reagovat a pomoci při vstupu (Samuel - Xko chat a Dj Bimbo ), jelikož v tuto chvíli pro mě byla priorita číslo jedna to, aby akce pokračovala.
Hanka Šašková přijíždí s přemluvenými Space Djz a Gaetanem Parisiem. Space Djz odehráli , ale samozřejmě vidět ten dav lidi , a nemít zaplaceno je neúnosné , a tak nálada za podiem gradovala.
Dále odehráli jak Gaetano Parision , British Murder Boys , tak Mario Ranieri , který své rozhořčení  toho , že zaplaceno také nemá,často dával na sobě znát a vůbec se mu nedivím.

 

Je mi opravdu lito , co se stalo a jsem připraven svůj díl odpovědnosti nést .Chtěl bych se za mě a Dje Jerryho omluvit celé taneční scéně a hlavně návštěvníkům Kingdomu , že jsme svojí spoluprácí s firmou LA company  ohrozili taneční scénu a dopustili , aby firma La company vplula do taneční scény za naší pomoci a uvědomujeme si , co to mohlo na naší scéně způsobit .Také bych chtěl říci , že tímto nehážu špínu na firmu La company , pouze jsem napsal to , co se dělo , aby měl každý člověk možnost vědět , co se na akci odehrávalo . Svůj díl viny a důvěry jsme Já, Jerry a Hanka Šašková  připraveni nést a snažíme se dát vše do pořádku tak , aby naše česká taneční scéna byla taková , kde jsou dobré parties a kam se každý Dj rád podívá a zahraje. Také bych rád potvrdil , že další díl Kingdomu rozhodně z naší strany nebude a spolupráce s firmou LA Company je vypovězená.


Dalin Vajčner&Dj Jerry a Hanka Šašková

Vyjádření hlavního vedoucího realizačního teamu na Kingdomu 2004

Ivan

Jako vyjádření můžu pouze říct, že spolupráce s Tebou a Radkem probíhala bez problémů, ať už technických či finančních. Doufám, že Vás situace, která nastala nějakým dosti zvláštním způsobem nepoloží, abychom mohli i napříště spolupracovat. Tak Ti přeji hodně zdaru v následujících měsících s nesnadnou úlohou a měj se.


Vyjádření provozovatelé barů

 p.Pernica

Problémy se zálohami na Djs a dalšími problémy jsem věděl , jelikož Dalin mně je sám volal a vždy vše vylíčil , tak jak napsal .Měl jsem od La Company pronajaté bary za částku , která odpovídala 8000 počtu návštěvníků a sám jsem ve ztrátě. Problémy na akci s elektrikou byly také  a měli jsme také časový skluz , jelikož se nemohly vyzkoušet čerpadla. Jen bych ještě doplnil , ze hrůzná informace mě také potkala , když jsem se dostal do kontaktu s firmou (která byla také sponzor akce ) která od  La company měla informace , ze se na akci vypije 1300 litru vodky , což je číslo , které se dá vypít při návštěvnosti 50000 lidi. No koment. :)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016