REPORT

 

Čtenářský report z Visage

…..Řadím se  mezi skupinu lidí, kteří začali chodit na party v době, kdy si ještě Michael Burian říkal Elektromajk. Jeho set jsem si vždycky moc užil. Kdo někdy stál pod Michalem s rukama nad hlavou, ví o čem mluvim. Z jeho setů člověk vždycky tak nějak cejtil tu energii :)…… Jenže od těch dob se hodně změnilo…. Nikdo už mě pravděpodobně s rukama nad hlavou pod Michalem neuvidí a on už nehraje svůj energický progressive na Zenech. Už víc než rok má v Roxy svou novou rezidentní noc a tou je Visage.

Na tu únorovou přijel zahrát Greg Stryke, o kterém jsem do té doby věděl jen to, že má “technicky stoprocentně dokonalé mixy” , alespoň tak to slibovala tiskovka lákající na headlinera večera. Druhým hostem byl Dj Tazz na kterého jsem se taky hodně těšil, protože jsem ho ještě neslyšel hrát.
       
roxyVypravil jsem se se svojí oblíbenou bandičkou. Sešlo se nás asi patnáct, což předurčovalo dobrou zábavu.  Do Roxy jsme dorazili kolem půl dvanácté. Za gramcema stál DJ Tazz. Jeho progressive house byl na začátek mejdanu velice příjemnej. Po malém občerstvení na baru jsem se vydal na podium. Nažhavenej Michael Burian už se chystal na jeho první dvouhodinovku. Set vysílalo živě internetové radio, takže požitek z hudby občas přerušila hláška typu “Michael Burian živě z Roxy” apod. 

Také jsem si všiml filmové kamery. Ta byla umístěná za ním. Těžko říci, zda Michael bude ve své kariéře pokračovat natočením klipu, nebo jestli šlo o něco jiného. Každopádně Michael patří k těm, kteří mají vlastní PR na velice dobré úrovni. Co k jeho setu říct ? Přestože víceméně potvrdil že opravdu patří mezi evropskou špičku, i jemu se desky občas rozjely a tak musel honit a srovnávat. BPM nekleslo pod 136 a většinou hrál progressive techno. Zařadil i několik svých vlastních tracků včetně Blow Me. Celkově mě trochu zklamal, protože už jsem ho slyšel zahrát mnohem lépe.  
     
gregVe dvě hodiny nastoupil Greg Stryke. Ten Hrál stejně jako jeho hostitel z Final Scratche. Pokračoval až na drobné vyjímky ve stejném stylu jako Burian. Jeho mixy byly opravdu dobré a všem zasvěceným ukázal jak lze naplno využít efektů u Pioneera DJM-600.  Po hodině jeho hraní už byla na  lidech vidět značná únava. Tracky si byly hodně podobné a tak to začala bejt trochu nuda. Trochu vzrušení na taneční parket přinesl opět Michael Burian, který se ve čtyři hodiny opět postavil za gramce. Svůj druhý set už odehrál z klasických vinylů. Potěšil mě hlavně několika staršíma peckama z dob Zenu.

Kolem páté převzal štafetu DJ Tazz. Trochu zvolnil a přes pár desek se dostal zase do oblasti příjemného progressive houseu. To byl po pětihodinovém nářezu balzám pro moji duši a myslím, že i ostatním se závěr akce v tomhle stylu musel líbit. Když jsem si pak málem rozbil hubu na schodech, byl čas jít spát. Poslední cigaretka a hurrááááá domů. Visage je určitě dobrá noc s našlápnutou muzikou….. Pro ty co vydrží…..Těm co mají trochu méně energie doporučuji navštívit nějaký tech-houseový mejdan.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016