REPORT

 

Čtenářský report z Bushe

O tom, že bude Andy C v Roxy jsem věděl už od jeho poslední návštěvy v Táboře. Od té doby jsem jen čekal až to konečně příjde a nyní jsem se stejně jako všichni ostatní milovníci drum & bassu dočkal.
Abychom se s přáteli vyhnuli pití husného drahého piva z kelímku, začali jsme tento večer v baru s pěkným názvem Tlustá koala. Tam se to trochu protáhlo a tak jsme dorazili do Roxy až nějak po půlnoci, kdy už v plné parádě hráli Akira s IM Cyber obíhačku.

Fronta na šatnu kupodivu nebyla a v sále bylo již pěkně plno. Hnusnému pivu jsem se, jak už to tak bývá, stejně nevyhnul. Co se dá dělat… Během prvních chvil věnovaných rozkoukávání, balení, setkávání se se známými a podobných věcí jsem ještě nesledoval co se děje a tak bych nerad hodnotil ty dva co zrovna hráli. Zvědavý jsem byl hlavně na Akiru, o kterém slýchám jen dobré věci. Chvíli jsem ho i sledoval a tak dávám za pravdu – umí. (Prý ho pochválil i sám Andy ;o) ). Mě udělal velkou radost starou klasikou – Get hype od Stratuse a vůbec i dalšími skvosty. To ale se už přiblížil očekávaný čas a za Akirovými zády se vyloupnul veselý chlápek miláček svých fanynek a podle anket nejlepší drum & bassový dj na světě Andy C.


Přišel čas změnit atmosféru a ukázat plnému Roxy jak vypadá současný anglický mejdan! (Mimochodem dost mi to připomíná Pixieho). Andy C se s lidmi řádně přivítal, přičemž si neodpustil hned rewind (naštěstí rovnou i poslední). Světla a atmosféra v Roxy jakoby ještě víc ožila a publikum už na nic nečekalo. Začala clownstepová smršť luxusních mixů Andyho C, kterou si všichni užívali jak mohli. Andy, jak je u něj zvykem, bavil roztleskáváním, skákáním, tancováním a jeho ruce fungovaly jako ruce vodiče loutek v divadle. Každý jeho pohyb hýbal celou Roxy.

Ano, tak jsem ho znal i z Planet Roxy. Tam si jen navíc ještě bouřící publikum fotil. Asi na památku. Což mi tu u něj trochu chybělo :o). Technika Andyho mixů je úžasná. Ten člověk na desky skoro vůbec nešahá, strká je tam jednu za druhou a srovnané je má snad ještě dřív než je položí! Styl, který hraje zní pořád stejně, vede nic netušící dav rychlou skákavou basovou linkou, což se samozřejmě tancujícím lidem maximálně líbí a při tom už stačí jen vychytávat nájezdy, breakdowny a další djské vychytávky.

Andyho mixy samozřejmě přicházejí vždy v pravý okamžik a rychle za sebou. Tak aby publikum nevychladlo. Desky hraje veselé třeba Outer space od Marcuse Intalexe – tu hraje snad pokaždý. Jinak klasika – až na pár hitovek desky a remixy které tu ještě nějaký čas nikdo mít nebude…

Po UK star a jeho přídavku nastoupila opět CZ star a ani to nebylo moc znát. Katcha přebrala publikum velmi slušně a obstojně. I od lidí jsem slyšel, že se Katcha líbila. Sem tam (škoda že jen "sem tam") se k ní do mikrofonu přidala LinDee svým krásným zpěvem. No a ve volných chvílích mi ještě zážitek zpříjemňovala Mikatchou svým zpěvem do ucha :o) škoda, že to neslyšeli všichni! Ta holka fakt umí… ;o)

Párty jsem si i přes značnou únavu způsobenou pátečními kalbami v Liberci výborně užil. Celý zážitek ale tentokráte ještě více než jindy kazil špatný zvuk. Nejspíš díky limitéru, který omezuje hladinu zvuku, kolísal každou chvíli (a to i u odposlechů dje!) hlavně při najíždějících mixech zvuk a tím znehodnocoval djův výkon. Bohužel.

No a nakonec kdo Andyho propásnul tak nemusí být smutný. Brzy by tu měl být zas – tentokráte na moravě.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016