PARTYINFO

 

JAVELIN (US)

Datum konání:
13.06.2013 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Javelin
Info:
http://meetfactory.cz...
 
 
Brooklynští Javelin premiérově v MeetFactory

Javelin je duo producentů z Brooklynu, které se těší zájmu hudební kritiky na druhé straně Atlantiku. Časopis Pitchfork je za jejich album Jamz n Jemz nominoval na desku roku.

 

Bratranci George Langford a Tom Van Buskirk společně kouzlí s hudbou od roku 2005, i když jejich první s pokusy se datují od dětství. Každý z nich je multi-instrumentalistou: George hraje na kytaru, basovou kytaru, bicí a mandolínu, zatímco Tom hraje na violoncello a klavír.

U obou lze mluvit o posedlosti ke staré škole hip-hopu a diska 80. let. Výsledným mixem, vlastně lépe řečeno soundem je podivný (a tedy osobitý) popově experimentální zvuk zkreslený nejrůznějšími technickými vychytávkami.

„Představte si, že surfujete po radiových stanicích, namícháte si výsledný sound a přidáte text. Není to sice tak úplně jednoduché, ale moc nás to baví.“ Mluví o tvůrčím procesu Langford.

Každý z koncertů Javelin je neopakovatelný a kapela jich má na kontě přes dvě stovky, včetně Lollapaloozy. Čtvrteční koncert v MeetFactory je jejich premiérou v Praze a představí zde svoji poslední desku „Hi Beams“. Společně s Javelin můžete zažít také nový synth-popový projekt Petra Marka (MIDI LIDI) a Moniky Midriakové s názvem Monikino Kino. Bude to roztěkaný, ale rozjetý mejdan.

www.meetfactory.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016