PARTYINFO

 

MARTIN GREDNER BIRTHDAY

Datum konání:
17.12.2016 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Martin Gredner, Michael C, Shato & Paul Rockseek, Junior Jan, Wolscha, Ringo, Peter Key
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 22:00, vstup: 99,- Kč
 
 
Martin Gredner: "Tep dnešní doby podporuje průměrnost..."

Za dvacet let za pultem a čtyřicet let života člověk zažije věcí... A tak se Martin Gredner před svou sobotní oslavou, kde jinde než v klubu Fabric, rozpovídal o snech splněných i nesplněných, zavzpomínal na začátky, přidal historky z natáčení i informace o tom, koho si na elektronické scéně tolik váží. Hezké čtení a oslavenci vše NEJ do další čtyřicítky!

 

Martine 17.12. oslavíš ve svém domovském klubu Fabric své narozeniny a hlavně 20 let za mixem. Jaký byl vůbec tvůj začátek? Technika, klub, sound, který jsi v té době hrál...

Začátek v roce 1996 byl vstup do krásného neznáma. :) Absence internetu, doslova neorané pole na Ostravsku, 2 páry gramofonů Technics Mk 2, minimální dostupnost hudebních zdrojů, nicméně parta nadšenců v čele s Honzou Kočvarou, Richardem Kampfem, Romanem Pelderlem a Ivanem Horákem mně dovolila nahlédnout pod pokličku dění. Naprosto jsem propadl možnosti něco krásného sdělit a takhle to mám dodnes. Začínal jsem na zmiňovaných Technicsech v ostravském klubu People a zásadně mě ovlivnily kompilace klubu Ministry of Sound, které solidně drtily můj rozpočet. :) Ještě dnes si rád pouštím tehdejší 2CD Judge Julese, Davida Moralese či Todda Terryho. Labely, které plnily můj kufřík, byly převážně Defected, Subliminal či Azuli, tedy house music.

Hardwell + Martin Gredner

S Hardwellem na House Factory Live

Byl jsi u zrodu Stodolní a tvé hlavní působiště byl v té době legendární klub Bar...vy. Jak na tuto zlatou éru nejslavnější ulice v ČR vzpomínáš?

Neopakovatelné období, kdy se něco rodí a Ty u toho můžeš být. Těch 5 let v Barvách pod vedením laskavého a otevřeného člověka Marka Klegy, kterému chci poděkovat za šanci, byla krásná, taneční pohádka s permanentně plnými víkendy. Akce s kolegy Romanem Chmielem, Radkem Erbenem a později Radimem Langerem byly zážitkem. Taky jsme si vše řádně odpracovali – přes vlastnoručně vyrobenou DJ stage z masivu, přes montáž a demontáž techniky každý víkend.

Fabric

Opening party zrekonstruovaného Fabricu

Hned po klubu Bar...vy následoval klub Fabric a tím i změna residence. Jak vzpomínáš na tyto začátky v nejslavnějším ostravském tanečním klubu?

S podobným nadšením. Bohužel zesnulý Vláda Štefek, tehdejší spoluzakladatel mě požádal o spolupráci a pro mě to byl nesmírně zavazující úkol. Sílu tohoto úkolu cítím stále – Fabric je jedinečné místo, se kterým jsem propojen a odevzdával jsem mu vždy maximum. Začátky byly zajímavé, trvalo dva roky, než se vykrystalizoval směr a koncept Fabricu. Další působení v klubu je na jiný rozhovor. :)

Martin Gredner + Armin van Buuren

S Armin van Buurenem

Za dobu tvého působení u nás jsi "supportoval" spousty světových jmen. Na jakého umělce vzpomínáš nejraději? A je vůbec nějaké jméno, které tě snad něčím zklamalo?

Zklamán jsem nebyl. Věřím, že každý z vystupujících v danou chvíli odvedl své maximum. Setkání se stovkami hvězdných kolegů mně bylo a je inspirací jak v profesním, tak osobním životě a jsem za tuhle část mého života vděčný. Rád vzpomínám na setkání s Blank & Jones, Matthew Dekayem, Boom Jinxem, Andy Moorem nebo s chlapci z kapely Kosheen. Mimo Fabric na velmi příjemného Armina, komunikativního Markuse Schulze a nesmím zapomenout na člověka, který je snad napojen na vesmír, Laurenta Garniera.

Kyau & Albert & Martin Gredner

Kyau & Albert & Martin Gredner

Co říkáš na vývoj taneční scény na Ostravsku a vůbec v ČR v průběhu 20 let za mixem?

Taneční scéna v České republice má určitě potenciál – ovšem z mého úhlu pohledu nevyužitý. Zcela mrtvé mediální pole, které ještě před 10 lety docela fungovalo, zabíjí veškerou snahu o existenci pevných pilířů scény a její růst. Ovšem díky bohu za světlé body s názvem Roxy, Fabric, Perpetuum, Cross, které permanentně budují kvalitu a dávají prostor širokému spektru stylů a talentům. Co se jednotlivců týče, pár zajímavých talentů a jmen zde je, přál bych si ale více osobností a individualit a tohle přání se promítá i do běžného života. Tep dnešní doby bohužel podporuje průměrnost.

Měl bys pro nás nějakou veselou příhodu z natáčení? Klidně jich může být více, protože za těch 20 let se asi nakupily.

Skvělá otázka. Odpovědi by mohly vydat na menší knížku. :) Ale nemůžu nezmínit kanadský žertík Matěje Rupperta, který měl vystoupit na párty Dirty Dancing coby vokalista. Očekávala se vysoká návštěvnost, předprodej zmizel ve dvou dnech. Cca 200 metrů před klubem volá Matěj a vážným hlasem sděluje, že dal přednost lukrativnějšímu vystoupení v Plzni, ať se nezlobím a snažím se jeho volbu pochopit. Zoufale svírám klíče klubu, sucho v krku, zmatený tok myšlenek. Zatímco se takto zdrcen šourám k Fabricu, spatřím rozesmátého Matěje držícího v jedné ruce mobil a druhou se plácal do stehna. Dostal mě! :)

Martin Gredner

Emocemi při svých setech Martin nešetří

Co je ještě na tvém listu "Musím stihnout či chtěl bych uskutečnit"?

Žít nejlépe, jak to jen jde. :)

Díky moc a těšíme se nejen na Tebe ve Fabricu!

Taky díky a hlavně děkuji lidem, kteří mě doprovázeli, podporovali a inspirovali. Věřím, že vše vracím tou správnou cestou a těším se na další setkání i po mé čtyřicítce. Peace & Love!

Ptala se Fabric crew v prosinci 2016.

foto: archiv

Martin Gredner oslaví své 40. narozeniny na akci Martin Gredner Birthday v klubu Fabric 17. prosince.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016