PARTYINFO

 

MOUNT KIMBIE (UK) + JAM CITY (UK)

Datum konání:
14.11.2017 - úterý
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Mount Kimbie (UK), Jam City (UK)
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:
start: 20:30, vstup: předprodej 350,- Kč www.meetfactory.cz, Ticketportal, Ticketpro, GoOut.cz, 450,- Kč na místě
 
 
Se třetím albem míří Mount Kimbie zítra do MeetFactory

"Byl to fascinující proces, který nás změnil jako kapelu," řekli a už při poslechu první skladby jim dáme zapravdu. "Cítíme se skvěle, jak se to sešlo..." Mount Kimbie zdolali zlomovou třetí metu a recenzenti se shodují, že na sklonku léta dvojice vydala jedno z nejvýraznějších alb tohoto roku "Love What Survives". Elektrizující rytmická smršť, kterou stále prosvítá hodně živého. Také tentokrát během svého turné Dominic Maker a Kai Campos s kapelou zavítají do smíchovské MeetFactory.

 

Na obalu jejich třetího alba se leskne fotografie, na níž postava nastavuje oslepující zrcadlo. Nad touto postavou na vrcholu hory jsou jakoby vylepená tři slova: "Love What Survives". Už před rokem se zdálo být to album na spadnutí a jejich návštěva v MeetFactory slibovala zažít novou, do té doby neznámou tvorbu. To, co tehdy zaznělo pouze v náznacích, nyní Mount Kimbie představí v plné šíři. Nakonec album vychází po čtyřech letech teprve nyní a jde o výjimečnou mozaiku žánrů, jejíž střípky jsou zprvu povědomé, načež zní až opojně cizokrajně.

Mount Kimbie
Na právě vydané novince jde o symbiózu osvědčených postupů a spřízněných hvězd, Mount Kimbie opět přizvukuje King Krule se svým nezaměnitelně nakřáplým hlasem. Vedle něj se přidávají Micachu, Andrea Balency a James Blake, jehož hlas zní rovnou ze dvou tracků. Potkávat se s Blakem a pravidelně s ním spolupracovat se stalo potěšením, podílet se na novém albu Jay Z bylo šílené, nechal se slyšet Dominic Maker. Koktejl britské dvojici, která v současnosti pobývá napůl v Londýně, napůl v L. A., vynesl jejich vlastnímu albu od magazínu Pitchfork nálepku Best New Music. "To, co označuju za pop v naší hudbě, je ona jednoduchost a přímost," řekl na jaře Kai Campos v rozhovoru pro magazín The Fader. "A to je, o co se tu pořád snažím – kdykoliv je tu možnost volit mezi jednoduchou a složitou myšlenkou, volím tu jednoduchou."

Jam City
Byli mezi prvními, jejichž jméno dalo vzniknout pojmenování žánru post-dubstep. Mount Kimbie od té doby urazili dlouhou cestu, během níž přešli pod křídla proslulého Warp Records, a nejsou-li dnes na svém pomyslném vrcholu, jsou ve vrcholné formě. "Opakování jemných kytarových frází přibližuje Mount Kimbie k estetice post-rocku, výraznější a agresivnější bicí nástroje zpodobňují někdy krautovou nervozitu, jindy drum'n'bassové šílenství. Elektronika, která příležitostně dostává víc prostoru, je taky syrovější," popisoval před rokem Musicserver vystoupení Mount Kimbie v MeetFactory. Předjímal tak zároveň hudební vývoj dua, stále výrazněji fungujícího jako kapela. "Celkově v sobě nový zvuk Mount Kimbie shromažďuje ještě víc žánrových technik a motivů, ale paradoxně zní jednodušeji, přímočařeji a méně sofistikovaně." Loni byl naznačen směr, kterým se Mount Kimbie rozhodli vydat, letos 14. listopadu už otisk ve smíchovské továrně zanechá "Love What Survives" v celé své kráse.

 
Miláčci post-dubstep scény Mount Kimbie se vrací do MeetFactory

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016