PARTYINFO

 

BENGÁL 2017

Datum konání:
15.07.2017 - sobota
Místo konání:
Praha - Vila Štvanice
DJs:
Eddie Mur, PSJ, Ado & 03, Chnl. (MMXIV), Yan (MMXIV), Lobos (Polygon), Sinnan (Polygon), Jiggy (Cukr)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 15:00, vstup: do 18:00 100,- Kč / poté 200,- Kč
 
 
Bengál Festival již tuto sobotu na Štvanici

Audiovizuální festival Bengál přichází s myšlenkou absolutního návratu k přírodě, odpojení se od civilizace a svazujících digitálních prostředků.

 

Jeho realizace bude koncem i začátkem diplomové práce Adama Švejdy z pražské UMPRUM, kterého možná znáte z akcí v klubech NEONE, Cargo Gallery, Vlkova 26, kde hraje jako yeseter nebo Ado. I když absolvoval v ateliéru vizuálních komunikací, nebál se do konceptu diplomky přimíchat i odkaz právě na jeho stabilní místo na klubové scéně a vykonstruoval projekt festivalu zcela opačného k těm, které jsou momentálně populární a postavené na digitalizaci – Bengálu.

Bengál Festival je tedy oslavou doby analogové, návratů k přírodě a přirozenosti, také ale oslavou ohňů, divokosti a bezprostřednosti. Použitím slova bengál odkazuje k východním zvyklostem, barevným ohňům, živelným tancům,exotice a tajemnostem...

Bengál Festival bude probíhat od 15. do 16. 7. na pražském ostrově Štvanice u Vily. Kromě vegetariánského jídla a drinků se můžete těšit na skvělou a uvolněnou atmosféru, kterou navodí DJs jako PSJ, Eddie Mur, Yan (MMXIV), Ado, Jiggy (CUKR), Sinnan (POLYGON), Lobos (POLYGON), Chnl. (MMXIV) a další, kromě hudby jsou připravené i tematické performance a umělecké instalace.

Bengál ukáže, že i v přehlcené Praze se lze dotknout něčeho hlubšího, co v nás vězí, a že se dokážeme alespoň na jednu noc vrátit ke kořenům a probudit v sobě šelmu. Adam rozhodně nehodlá prvním ročníkem akci uzavřít, naopak doufá, že se mu podaří splnit očekávání a navázat dalšími ročníky s větším týmem a možná i ještě zajímavější lokací. Dorazte taky, těšíme se!

Festival je realizován za podpory MČ Praha 7, partnery akce jsou Club Mate, GoOut, Radio 1, The Chemistry Gallery. Sledujte Bengál na facebooku, více se dozvíte i na bengalfestival.cz.

FB event

Facebook
web

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016