PARTYINFO

 

ACIDELIKA

Datum konání:
24.11.2017 - pátek
Místo konání:
Praha - TBA
DJs:
Troy Pierce (DE), Ark (FR), Spiritual DJs
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00
 
 
Oblíbený zimní techno seriál Acidelika odkrývá první informace

Letošní již sedmý díl se poprvé ve své historii přesouvá z prostor Holešovické tržnice na organizátory zatím utajované nové místo v Praze. Acidelika a Spiritual Sound System opět překvapují a přiváží vskutku dechberoucí lineup, který v ČR nemá obdoby. Poprvé se českému publiku představí dvě ikony světové elektronické taneční scény Troy Pierce a Ark. Očekává se velká a jako vždy příjemná techno slavnost. Přinášíme podrobnější informace k oběma headlinerům. Více informací o této akci později.

 

Troy Pierce

TROY PIERCE (Items & Things, MINUS, DE)

Jelikož tento techno velikán vyrůstal nedaleko Chicaga a Detroitu, tak bylo těžké odolávat hudebním vlivům, které se z těchto měst linuly do celého světa. V roce 1994 se odstěhoval do New Yorku, kde si jako student a zároveň velký nadšenec do elektronické hudby kupuje gramofony a sbírá první vinyly. V roce 2000 se Troy seznámil v Detroitu s Magdou a Marcem Houlem. Vzájemné sympatie, stejný hudební vkus a cit okamžitě tyto tři postavy propojily a začal se tak postupně rodit jejich nový projekt Run Stop Restore. V roce 2003 se Troy přestěhoval do Berlína, aby zde nabídl své DJské umění a tvořil vlastní hudbu. Po několika jeho velmi úspěšných evropských vystoupeních vydává v roce 2005 první skvělé tituly na zásadních berlínských značkách Minus a Mo’s Ferry. Tímto Troy na sebe upíná velkou pozornost hudebního techno dění a stává se pravidelně obsazovaným DJem po celém světě. Rok 2006 se zdá být ještě úspěšnějším. Troy vydává na anglické značce Underline velmi očekávané a vynikající album pod svým tajným pseudonymem Louderbach. Tento rok ale přichází další zásadní a ještě větší událost. Producentské trio Troy Pierce, Magda a Marc Houle zakládají vlastní hudební vydavatelství Items&Things. Následuje celosvětové turné v sestavě Richie Hawtin, Troy Pierce, Magda a Marc Houle. Troy Pierce je velkým propagátorem nových špičkových technologií, které skvěle využívá ve svých vystoupeních. Jeho precizní a promyšlené DJské sety jsou velmi populární a zaznívají na největších festivalech i malých akcích po celém světě. Je skoro neuveřitelné, že tato techno ikona přijíždí i k nám. Nenechte si proto ujít vynikajícího DJe a producenta, který poprvé vystoupí v ČR!

ARK

ARK (Perlon, Circus Company, FR)

Guillaume Berroyer neboli ARK je již dvacet let bezesporu zásadní postavou a průkopníkem experimentálního tech-house zvuku ve Francii. Dříve působil jako kytarista ve funkové kapele Trankilou, kde se seznámil se jmény jako Pepé Bradock, Matthew Herbert a LoSoul.  S těmito producenty později navázal aktivní hudební spolupráci, ze které vzniklo mnoho vydařených titulů. V roce 1999 Ark vypouští do světa své vůbec první album pojmenované "Belle Lurette". Následovala výborná čtyřdílná série nahrávek pod názvem "Alleluyark", která vyšla na známé francouzské značce Circus Company. Tento počin tak potvrdil Arkovo prvenství hlavního protagonisty nového experimentálního house stylu. Hlavní zlom v jeho producentské činnosti nastal v roce 2005, kdy do světa vypustil přelomové a kritikou ceněné album "Caliente". Toto album vydala legendární nahrávací společnost Perlon a Ark se tak zařadil k zásadním producentům elektronické taneční hudby. Známé jsou také jeho vedlejší projekty Ark & Pit Spector, Dépérissement Progressif (Ark+Mr.Oizo), Krikark (Ark+Krikor), Copacabannark (Ark+Cabanne), Les Cerveaux Lents (Ark+Mikael Weil). Jeho zatím poslední a naprosto vynikající album "Arkpocalypse Now" vyšlo v roce 2010 opět na značce Perlon. Tento francouzský tech-house génius má na svém kontě kolem čtyřiceti vydaných titulů a nespočetné množství vystoupení po celé Evropě. Jeho originální tvorba a zvuk jsou dnes inspirací pro mnoho nových i dlouho zaběhnutých jmen na poli elektronické hudby. Ark přjíždí poprvé do ČR a vy máte tu možnost být společně u toho!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016