PARTYINFO

 

ELEKTRA: LAYTON GIORDANI (USA) & ORBITH

Datum konání:
11.05.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Layton Giordani (USA), Orbith I Gehringer, Tim B (AT), Hory_Doly (Dense Phobos Records, Koyo Music)
DJ Fly & friends stage: Da Moon, FlyTech, Kema
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 350,- Kč + poplatky Café Eleven, Indies, SMSTicket.cz, GoOut.cz
 
 
Elektra představí hvězdu vydavatelství Drumcode

Elektra pokračuje v představování nových tváří světového techna. 11. května uvede newyorského DJe a producenta Laytona Giordaniho, který v ČR vystoupí poprvé. Vycházející hvězda vydavatelství Drumcode a Truesoul Adama Beyera zahraje na Flédě skladby z debutového alba "Where It Begins" a EP "Live Again". Na hlavní scéně ji doplní rezident Orbith, Rakušan Tim B a kroměřížská trojice Hory_Doly.

 

Na podzim 2018 vstoupí Elektra do třinácté sezony. Podoba jedné z nejstarších klubových nocí v ČR se za dobu své existence několikrát proměnila. "Dělat to dvanáct let je fakt náročný. Lidé, co tam chodili na začátku, jsou už úplně pryč. Za tu dobu se nám aspoň třikrát obnovila klubová generace, ale i tak to beru pozitivně, protože pořád dokážeme oslovit nové lidi," bilancuje Elektru její dlouholetý dramaturg a jeden ze zakladatelů Aleš Gehringer v rozhovoru pro Rave.cz (03/2017). Na pozici headlinera se střídají legendární producenti a pionýři elektronické hudby se začínajícími mladými talenty, kteří jsou něčím výrazní a zajímaví a mají před sebou hvězdnou kariéru. To je i případ Laytona Giordaniho nebo Enrica Sangiuliana, jehož Elektra hostila loni.

Layton Giordani

Talentovaný DJ a producent Layton Giordani se těší masivní podpoře renomovaných jmen světové technoscény, hrají ho Adam Beyer, Deadmau5, Joseph Capriati, Carl Cox, Alan Fitzpatrick, Tale Of Us a další. Má na kontě zásadní rezidenturu v prestižním newyorském klubu Output, kde hrál po boku Moniky Kruse, Lena Fakiho nebo Adama Beyera. V roce 2014 se zviditelnil nahrávkou "Careless Suggestions" (Phobiq Records), na níž spolupracoval s brooklynským technařem Tony Rohrem, a která se v prestižním žebříčku Beatport Techno Top 100 udržela déle než půl roku. Díky podpoře Deadmau5 se představil na hlavní scéně Ultra Music Festivalu v Miami, který živě přenášela stanice BBC Radio 1 a proslulá Global Radio Show Carla Coxe. V útocích na přední pozice Beatportu pokračoval vydáním EP "Never Forgotten" (Intec 2015, 10. místo) a EP "Unspoken" (Truesoul 2016, 3. místo). Zásadní mezník v Laytonově producentské kariéře nastal, když Adam Beyer umístil jeho track "Rivington" do prestižního výběru "Drumcode A-side vol. 5" (DC159) a na Truesoulu vydal jeho remix nadčasové klasiky Gabriela Anandy "Doppelwhipper" (TRUE1290).

Layton Giordani

V únoru 2017 vydal debutové album "Where It Begins" (DC170) s 12 původními skladbami a objel s nimi největší evropské festivaly. Po návratu využil příležitosti spolupracovat se svým idolem, newyorskou techno legendou Danny Tenagliou. Když ho před lety poprvé viděl v newyorském klubu Pacha, kam přes svůj nízký věk nelegálně proklouzl, nemohl ani tušit, že spolu o pár let později natočí EP "Live Again" (DC180). S novým materiálem se teď plně věnuje dýdžejingu. Přestěhoval se do Evropy, aby měl blíž k aktivitám švédského vydavatelství Drumcode. Vybral si Amsterdam, kde mu voda a kanály připomínají jeho domovské východní pobřeží. Na podzim se zúčastnil největšího klubového festivalu elektronické hudby na světě ADE (Amsterdam Dance Event 2017) a výroční halloweenské párty Drumcodu v londýnském Tobacco Dock.

Layton Giordani

Vedle Laytona Giordaniho na hlavní scéně vystoupí rezident klubu Perpetuum a dramaturg Elektry Orbith, jenž se v poslední době od DJingu posouvá k vlastní produkci pod značkou Gehringer. V lednu vydal digitální "Space EP", které naznačuje jeho zajímavou producentskou budoucnost. Line-up doplní Tim B z Grazu, kterého měli brněnští fanoušci techna možnost vidět v klubu Perpetuum. Svůj temný set představí kroměřížská trojice Hory_Doly, které aktuálně vyšel release "Spacehead" na labelu Dense Audio, mimo jiné se skvělým remixem Maksima Darka. Malou scénu Fly&Friends obsadí pražský Da Moon, dvojice FlyTech a DJ Kema. VJing zajistí Visualove a tečku za květnovou Elektrou udělá afterparty v klubu Exit, o kterou se postarají její rezidenti Andy Smith, Bastien a Duncan Grey.

Elektra:

Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její originální dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylu techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti těchto žánrů, pionýry elektronické hudby i začínající talenty, kteří často vystupují v ČR poprvé. Je významnou platformou pro domácí DJs a producenty, kterým dává příležitost vystoupit po boku velkých jmen.

Ukázky:

Layton Giordani feat. Danny Tenaglia – "Live Again"

Layton Giordani – "Where It Begins"

Layton Giordani – "Rivington"

Gabriel Ananda – "Doppelwhipper (Layton Giordani Remix)"

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016