PARTYINFO

 

BOOKA SHADE LIVE (DE)

Datum konání:
14.09.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Booka Shade (DE)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: GoOut.cz: goout.net/cs/listky/booka-shade/xcuc/, Hostel Eleven, (bez poplatků), Indies, SMSTicket.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/13220-booka-shade-live-de
 
 
Podzimní sezonu na Flédě odstartují Booka Shade

Berlínské duo Booka Shade otevře se svou live show novou sezonu na Flédě. Německé tech-house star přivezou 14. září do Brna aktuální desku "Cut The Strings" a další EPs. Spolu s věhlasnými hity připraví vzácnou taneční galashow, která shrne více než dvě dekády společné tvorby. Vstupenky budou k dostání od 25.7. 10:00 na webu GoOut.cz a SMSTicket, dále také v Indies a Hostelu Eleven v Brně.

 

Album "Cut The Strings" znamená pro Booka Shade návrat k původnímu dřevnímu zvuku. "Musíte si najít svůj hudební jazyk, který je rozpoznatelný. My se tou deskou snažíme říct, že jsme zpátky. Přicházíme s novou energií, novými cestami jak mluvit tímhle naším jazykem. Posouváme ho zase o kus dopředu," vysvětluje Kammermeier pro Futuremag. Na nahrávku navazují další dvě EP. Již vydané "Quantum Leap" v srpnu doplní "Dissonanza". Zejména ono dokládá snahu o neustálé hledání cest. "Cílem bylo zkusit něco úplně nového. EP jsme postavili na zvláštních riffech a disharmoniích," dodávají oba členové dua. Na jedné straně tak Booka Shade vychází z bohatých hudebních kořenů. Ty se však s každou nahrávkou rozrůstají do nových dosud neslýchaných útvarů.

Booka Shade

Walter Merziger a Arno Kammermeier se potkali ve škole. Spojila je touha tvořit muziku a dosáhnout tak úspěchu. Jejich první hudební pokusy se váží k 80. létům. Až následující dekáda jim však přinesla společného životního partnera – techno. "Vydávali jsme tracky, jak to jen šlo. Na začátku nultých let jsme založili spolu s kamarádem Philippem Jungem (aka M.A.N.D.Y.) label Get Physical. Tehdy jsme se začali naplno věnovat pouze Booka Shade a jejich zvuku," popisuje Kammermeier začátky současné kariéry. Jejich vydavatelství se od těch dob zařadilo mezi jednu z nejuznávanějších berlínských hudebních platforem.

Debutové album "Memento" (2004) znamenalo pro Booka Shade prakticky okamžitý pozitivní ohlas. Ocenění od Resident Advisor i dalších tanečně laděných portálů vyneslo pozvánky na akce a festivaly první kategorie od Lollapaloozy po Tomorrowland. Následná deska "Movements" (2006) úspěch ještě posílila a potvrdila tak neochvějnost nově nabytého ocenění dua. Booka Shade vychvalovala média jako Pitchfork, BBC nebo Clash Magazine. To vyšlapalo cestičku k dalším pěti úspěšným řadovým deskám, včetně aktuální "Cut The Strings" (2018). Kromě nich vydala Booka dalších několik desítek singlů, EP a nespočet oblíbených remixů (např. Moby, The Knife, Depeche Mode či Moderat).

Ukázky:

Booka Shade – "Love Inc"
Booka Shade – "Regenerate"
Booka Shade – "Tomorrowland Belgium 2017"

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016