PARTYINFO

 

RAVEYARD FESTIVAL 2021

Datum konání:
14.08.2021 - sobota
Místo konání:
Boskovice - Prostor
DJs:
Akira, X.Morph, Mustaffa & Sheriff, Amma, Don Pedropoulos, Inphy, Mindicted Crew, Mik Mik, Oneiro, Psyex, Ramon Ramirez
Live:
GLEB (SK), Opak Dissu Label, Tubs, Sinful Maze Audiovisual Showcase (Mark Sin, Meph, SLWDWN)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 14:00, vstup: předprodej: www.smsticket.cz

 
 
Raveyard Festival se vrací s prvním oficiálním ročníkem

Po vydařeném nultém ročníku se boskovicko-brněnská Mindicted Crew vrací v sobotu 14. srpna na Panský dvůr Boskovice, kde proběhne oficiální první ročník Raveyard Festivalu. Těšit se opět můžete na hluboký průřez rapem a elektronickou hudbou, jedinečný stage design, skvělé jídlo, bohatý doprovodný program s řadou workshopů a mnoho dalšího.

 

Hlavním hudebním tahákem prvního ročníku je bezpochyby slovenský rapper Gleb, kterého ale nelze zařadit mezi klasické běžné rappery. Koncem první dekády tohoto století začal tvořit texty do Drum & Bassových beatů, kromě toho se dnes věnuje i stylům, jako jsou grime nebo glitch hop, a v současné době je nejvýraznější tváří labelu FCK THEM. Dalším výrazným jménem, na které se můžeme těšit, je Opak Dissu Label, trapové uskupení původně ze svitavska, mezi jehož členy patří ASAP Jarda, Don Chain, Young Lvíše a DJ Casablanka. Charakteristickým prvkem jejich tvorby je humor, kterým nabourávají stereotypy české rapové scény. Posledním zástupcem rapu je pražský rapper Tubs, který se proslavil například v rámci projektu Dvakrát Tolik.

Gleb

Další zásadní vystoupení tohoto ročníku festivalu už patří do sféry čistě elektronické hudby – je jím audiovizuální showcase českého drum & bassového labelu SINFUL MAZE, jehož releasy získávají ocenění mezi posluchači i kritiky po celém světě a dostávají pravidelně podporu například v Noisia Radio. Ve spolupráci s vizuálním umělcem Vooku představí speciální audiovizuální zážitek ve svojí světové premiéře.

Raveyard

Zbytek hudebního programu obstarají DJové různých žánrů a stylů. Nejvýrazněji zastoupený Drum & Bass kromě pořádající Mindicted Crew předvedou veteráni, jako jsou Akira nebo X.Morph nebo oblíbené duo Mustaffa & Sheriff. V průběhu celého dne ovšem zazní například i reggae, rap nebo deep house.

Raveyard

Zásadním prvkem festivalu je kromě hudebního programu i vizuální stránka vnitřní stage – tu si, stejně jako vloni, vezmou do parády členové brněnského nezávislého kolektivu MAESS, složeného ze scénografů a techniků různých brněnských divadel, jejichž instalace můžete znát například z brněnských akcí Filtr.

Raveyard

V rámci doprovodného programu se můžete těšit například na různé workshopy, promítání dokumentárních filmů nebo třeba stánky neziskových organizací, jako jsou například Hard & Smart nebo Obraz. Akce probíhá za finanční podpory Města Boskovice a Ministerstva Kultury.

Vstupenky v předprodeji můžete zakoupit v síti smsticket.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016