PARTYINFO

 

RAVEYARD FESTIVAL 2024

Datum konání:
16.08.2024 - 18.08.2024
Místo konání:
Boskovice - Panský dvůr
DJs:
Current Value (DE), Tom Finster (DE), Misanthrop (DE), Highthere (DE), Karpa, Beast:Freqnz, X.Morph, Zigi SC, Mustaffa & Sheriff, RF Allstars (Voidsec, iGOR, Gon, Dejfunk), Ph8ton, Sapi & Untime, sad.luck, Thalassophobia, Chryzotil 271, Amma, Tma, 0Charm, Say & Monkey
Live:
FVCK KVLT (SK), Dušan Vlk & Temný Rudo (SK), FVLCRVM (SK), Laokoon, Hopsen Clark, Don Juan Disco
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 14:00, vstup: předprodej: www.raveyard.cz/vstupenky

 
 
Raveyard Festival letos naposledy rozezní Boskovice

Jihomoravské Boskovice v půlce srpna zažijí pátý a poslední ročník multižánrového Raveyard Festivalu zaměřeného na kombinaci současného rapu a elektronické taneční hudby. Na line-upu kromě československé elektronické špičky naleznete německé drum and bass velikány Current Value nebo Misanthrop, stejně tak jako přední zástupce nové vlny slovenského rapu FVCK KVLT nebo Dušan Vlk. Festival se i letos odehraje v kulisách malebného historického areálu Panský dvůr, a to na dvou scénách.

 

Hlavní hvězdy elektronické části programu tentokrát přijedou z Německa a jde o dva veterány a dvě vycházející jména. Current Value, vlastním jménem Tim Eliot, se na hudební scéně pohybuje od roku 1997, tedy bezmála 30 let a po celou dobu jeho kariéry jeho tvorbu charakterizuje láska k neustálému vývoji, ať už z hlediska zvukového, nebo hudebního – dodnes svoje posluchače pravidelně zásobuje vysokým množstvím releasů velké žánrové variability – od toho nejtvrdšího z hard DNB, přes jump-up až po ambientní experimentální skladby.

Misanthrop aka Michael Bräuninger je přední postavou německé DNB scény, zejména díky jeho spolupráci s další ikonou Phace, se kterým navíc v roce 2011 založili hudební label Neosignal Recordings, který je dodnes braný jako přední německá značka pro technický drum and bass. Jeho tvorba se taktéž vyznačuje velkou variabilitou zvuku, v průběhu let prozkoumal zvukové polohy od tvrdého neurofunku až po velice melodické skladby. Na Raveyard Festivalu navíc zahraje set složený pouze z jeho vlastní produkce.

Mezi již zmíněné newcomery patří Tom Finster, zástupce moderního progresivního zvuku, který do své tvorby často zakomponovává svůj vlastní zpěv a svým přístupem dává vzpomenout na jiné velikány žánru, jako je IMANU nebo Camo & Krooked a Highthere, vycházející hvězda evropské neurofunkové scény, jehož nekompromisní set vás nenechá ani na vteřinu v klidu.

Z ne zase tak dalekého Slovenska na Raveyard letos zavítají hned 4 vystupující, z nichž 3 jsou zástupci nové vlny slovenského rapu, scény, která se ve své tvorbě odkazuje na americké legendy jako Ghostemane, Pouya nebo Suicideboys. FVCK KVLT se svojí loňskou deskou "Cigán" posbíral nejedno hudební ocenění, a se svou energetickou show a punkovým přístupem vyprodává jeden klubový koncert za druhým, Dušan Vlk a Temný Rudo předvedou svoji neuvěřitelnou variabilitu – od melancholických rapových balad přes naštvané kusy s post-punkovými beaty až po neurofunkové beaty z dílny Absu_NTQL. 

 

Raveyard


Posledním slovenským delegátem je
FVLCRVM, hudební chameleon, který kombinuje různé žánry a inspiruje se zvuky 90. let. Jeho koncerty jsou směsicí elektronické hudby a živých performancí, které překračují hranice tradičnosti.

České rapové newcomers bude na festivalu reprezentovat brněnské duo Laokoon a mladík z Velkých Opatovic Hopsen Clark. Oba projekty mají čerstvě vydané desky, které budou v odpoledních hodinách prezentovat na venkovní scéně Raveyard Festivalu. 

Hlavnímu sobotnímu programu bude předcházet páteční večírek, o jehož žoviální párty atmosféru se zaslouží brněnské duo Don Juan Disco. Zbytek dramaturgického obsazení letošního ročníku tvoří už standardně výběr ze smetánky české DNB scény, tedy: X-Morph, Zigi SC, Karpa, Shmidoo společně s duy Beast:Freqnz a Mustaffa & Sheriff a sestava ze zástupců lokální scény, jako například DJ Amma, Mindicted Crew, duo Say & Monkey, nebo nováčci TuLi & Cappuceen a 0Charm. Nehudební část festivalového programu se ponese v edukačním duchu, o své vědomosti a praktické zkušenosti se budou s návštěvníky dělit Mgr. Jiří Klíma z harm-reduction organizace Hard&Smart, specialista na trestní a občanské právo Mgr. Ivan Poplštein a hlava společnosti CoBuDe Vít Adámek.

Malý festival s velkým srdcem, který rozeznívá historické stěny boskovického Panského dvora letos v srpnu ukončí svoji půl dekádu existence na festivalové scéně. Třetí srpnový víkend tak bude patřit oslavě kolektivního úsilí a úspěchu, který za tímto projektem stál.

 

Festival se koná za finanční podpory Česko-německého fondu budoucnosti, Státního fondu kultury a Města Boskovice.

 

FB event

vstupenky

 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016