RECENZE

 

Recenze: Vincent Kwok - West Coast Excursion 2

Přinášíme vám recenzi alba stoupající hvězdy současné houseové scény. Australan Vincent Kwok právě vydal album West Coast Excursion Vol. 2 a vy si teď můžete přečíst, jak ho slyší FlyBoyEda.

 

Promiňte mi jistou dávku obscénnosti, ale právě jsem prožil tři bouřlivé orgasmy a jak sami uznáte, na časový úsek 73 minut to není vůbec špatné. Ony orgasmy byly samozřejmě hudební a nemůže za ně nikdo jiný než stupající hvězda současné house music - Vincent Kwok. Vincent pochází z Austrálie, ale momentálně působí zejména v San Franciscu a New Yorku. Tamní house scéna si nemohla nevšimnout jeho všestranného talentu, a tak se brzy dostavily první úspěchy. Jeho tvorba se stala nedílnou součástí kompilační série Bargrooves (Seamless Recordings), zremixoval například Ushera, Kenny Lattiho či svého kumpána MFR, se kterým aktuálně spolupracuje v rámci projektu New Mondo. Když mu pak své uznání a obdiv vyjádřili takové osobnosti taneční scény jako Miguel Migs, Jay-J anebo Danny Rampling, vydavatelství Transport Recordings nezaváhalo a pověřilo Vincenta zkompilováním a následným mixem druhého dílu kompilační řady West Coast Excursion.

Ta disponuje opravdu nezvyklou stylovou pestrostí, nápaditostí a elegancí. Mísí v sobě deep, soulful & tribal house, latino ale i jazz a rozhodně ani chvilku nenudí. Zní neskutečně smyslně a sexy, fanoušci kvalitní house music ji budou zajisté zbožňovat. Ona stylová pestrost se projevuje mimo jiné tím, že nikdy nevíte, co se v tomto atmosféricky bohatém mixu stane za dalších 5 minut. Vincent Kwok je vskutku nepředvídatelný panáček libující si v muzikální harmonii, které dosahuje pomocí spousty rozmanitých zvukových ploch, smyček, bubínků, samplů a už vůbec se netají svojí slabostí pro tak krásný nástroj, jakým je lidský hlas. Když už máte pocit, že je to snad až moc sexy, pan DJ malinko přitvrdí a vypomůže si třeba s téměř garážovou basovou linkou. Jindy vás pro změnu vezme na zasněný deep-houseový výlet po západním pobřeží San Franciska, aby nás následně očaroval magickou směsicí exoticky znějících hudebních nálad. Pro všechny potencionální fanoušky Vincenta K. je však tato kompilace zajímavá ještě z jednoho důvodu. Kromě věhlasných jmen jako Kaskade, Julius Papp, Vibes Inc. či již zmíněného MFR totiž obsahuje spoustu skladeb z vlastní produkce samotného Vincenta. Jeho vlastní tvorbu tak máme možnost ochutnat hned v pěti parádních skladbách.

West Coast Excursion Vol. 2 = luxus, nádhera a absolutní prožitek v oblasti rovných beatů. Máte-li rádi hudební smyslnost, euforii a hrátky s atmosférou alá Miguel Migs, Kaskade, Fred Everything či Demarkus Lewis, navíc rádi sníte a nepohrdnete ani kultivovanými vokály, pravděpodobně jste pro tuto kolekci byli stvořeni. Ještě asi chvíli potrvá, než se v širokém povědomí Vincent skrze svůj nesporný talent a cit pro house music zařadí mezi naprostou elitu tohoto stylu, ale jeho chvíle přijde a bude to zatraceně masivní nástup. Pro mě osobně je však už teď Vincent Kwok jedním z nejnadějnějších objevů roku 2005 v oblasti houseu. Příjemný poslech.

Hodnocení: 95 %

Vincent Kwok - West Coast Excursion Vol. 2
Transport Recordings 2005
http://www.transportrecordings.com/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016