RECENZE

 

Hudební recenze: Lucca - Samplified

Jestliže jste v poslední době zavítali na internetové stránky naší přední DJky Luccy, možná jste zaregistrovali zprávu o jejím novém přírůstku do rodiny. Nejsme žádný bulvár a proto mám na mysli rodinu labelu Acapulco Records a její nový vinyl Samplified. Bude to již její třetí dítko na vlastní labelu, ale než přijde, budete si muset ještě nějaký ten čas počkat. Přesněji do 6. března.

 

Na těchto stránkách se také píše, že Lucca je 183. nejoblíbenější DJka světa dle ankety DJ Mag Awards. Na stránkách The DJ Listu je teď momentálně na 126. místě a když to takhle půjde dál…kdo ví. Každopádně Lucca se snaží ze sebe vydávat skutečně maximum a jezdí hrát do celého světa, vydává své desky ve spolupráci s uznávanými jmény – no prostě tam, kde jiní začínají pomalu usínat na vavřínech, tam ona, zdá se, začíná teprve tvrdě pracovat. Ať už vám je její hudba blízká nebo ne, určitě se díky ní může o naší zemi dozvědět o něco více lidí, než je tomu doteď. Vy se ale teď můžete dozvědět, kam směřuje její vlastní tvorba. Na novém vinylu Samplified, na kterém spolupracovala s Chrisem Cowiem, máte k dispozici originál a remix Marca Nastice.

Originál tracku Samplified začíná nenápadnou gradací, která vytryskne návalem pumpujícího beatu. Docela bych si přál, aby na party tuhle desku DJové nemíchali moc dlouho a nechali jí rozehrát včetně toho gradujícího intra na začátku. Samotný průběh skladby je celkem dopředu předvídatelný, což je malinko škoda. Naopak v klubu vám nějaká předvídatelnost bude ukradená a tam také tento track oceníte nejvíce. Příjemné jsou neustálé přestávky v plynulosti beatu a jeho následné navracování zpět. Tím nezní tahle skladba příliš monotónně, i když se v ní ve výsledku příliš mnoho neděje. Stále stejný beat, stále stejný zvuk, sedm minut dokola. Přesto mě dostala na svojí stranu a to díky groovy charisma, které bezpochyby má. No a kdo má rád rychlost, smlsne si dvojnásob, páč Acapulco 003 je rychlejší, než předchozí Acapulco 002.

Marco Nastic Remix začíná také kratičkým intrem. Netrvá ovšem tak dlouho a přestože v něm není jakýkoliv náznak gradace, nastolí po chvilce skutečné peklo. Nebo spíše oblast tropických deštných pralesů, abychom peklo nechali pro skutečné techno smrště, ke kterým má tento track ještě daleko. Ale i tak se remix tohoto známého jugoslávského DJe a producenta může pyšnit skutečně tvrdým beatem a nabroušenou basovou linkou. Jako celek se od originálu příliš neliší. Je o dvě minuty delší a vizáž mu dělají kontrastnější zvuky, které se ale bohužel v celých devíti minutách nikterak nezmění.  Navíc plynulost tepavého beatu bez častějších přerušení je pro poslech bez světel a laserů na party poněkud monotónní a pokud právě monotónnost není vaším hobby, pak vám nejvíc nepříjemná bude celá druhá polovina tohoto remixu.

Zdá se, že Lucca stále přitvrzuje a v tempu malinko zrychluje. Navíc se už dostala se svým zvukem mezi světovou elitu. Jen by bylo třeba, podle mého názoru, nesetrvat v tomhle výsledném, byť kvalitním rozpoložení, příliš dlouho. Tam kam se Lucca se svou produkcí dostala, tam se svět nachází už pěknou řadu let a těšit se z toho a dělat stále tracky v tomto duchu, by jí mohlo časem přinést i nějakou tu kritiku. Zatím je ale na dobré cestě být stále lepší a lepší.

Hodnocení: 78%

Lucca - Samplified
formát: 12”
čas: 15:50
label: Acapulco Records
kat.č.: Acapulco 003
release day: 06.03.2006

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016