RECENZE

 

Recenze: British Murder Boys - Fist / Splinter

Online-shop Nula2 k nám přiváží v těchto dnech novou desku na legendárním labelu Downwards, za níž stojí ostřílení chlapíci - British Murder Boys! My vám nabízíme Dahovu rezenzi, několik názorů předních českých djs a také možnost tuto desku vyhrát v soutěži s obchodem Nula2.

 

LINO032

Po neuvěřitelných třech letech hlásí British Murder Boys návrat ve velkém stylu k labelu Downwards! Už předcházející produkce tohoto projektu (Surgeon + Regis), na Counterbalance, nebo Kanzleramt byla na dnešní dobu velice vyjímečná. Plná přebuzených, zkreslených samplů a hlavně originálních postupů, kombinujících dokonale staré prvky s moderními technologiemi.
  
Oba nové tracky "Fist" a "Splinter" mají přesně tyto znaky a oba jsou skvělým, do detailu dotaženým pokračováním započaté teorie. Áčko, neboli "Fist" zní, jako by se Vám do tváře podíval Aphex Twin, někdy kolem roku 1994. British Murder Boys obrazu dodali přímou rytmikou o něco tanečnější ráz a surovými aranžemi ještě více mordující formu!!

Rytmicky rozlomená B-strana "Splinter" připomíná rozzuřeného, řetězy spoutaného vetřelce, vztekle se zmítajícího v ocelové kleci. Celou scenérii přitom zastírá tmavě industriální pozadí celého výjevu.

Downwards 32 je absolutní nutností nejen pro zaryté fandy tohoto labelu, ale i pro všechny, kteří mají rádi tu nejdrsnější elektroniku.

Nakonec je nutno podotknout razantní hudební posun, který právě tahle deska má na svědomí. Lino 32 je tedy nesporný důkaz toho, že techno ještě neumřelo. 

Daho

Vydal: Downwards 2004

Ukázky v MP3: Fist / Splinter



Recenze byla připravena ve spolupráci s vinylshopem Nula2, který u nás distribuuje desky labelu Downwards.
British Murder Boys vystoupí na letošním festivalu
Cosmic Trip.

 

Kaisersoze (G-Production)
Vynikající, nekompromisní, originální, propracované, hluboké a celkově dokonale provedené, tak mi zní nové dílo ostrovních zabijáků. Miluji zdánlivě monotónní věci, Fist + Splinter jsou v fascinující."

Dj Matrix  (Techno.cz)
Po rychlém poslechu: Splinter - klasická "surgeonovina", nádherná ploška, která dá celému tracku obrovský prostor. Až když náhle zmizí je jasné, jakou práci odvádí. Navíc obsahuje výborně zabudovaný neotřelý čistý industriální sample. Ten je použit i ve Fist, která se typicky "regisovsky" odebírá do ztracena. Nevím, jak moc spolu pánové dělají tracky dohromady, ale pro mě je dělba na této desce jasná.

Dave Fish (exwired.org)
Extrémně ponuré, industriální techno postavené na zkreslených zvucích, těžko zařaditelných hučících a řezajících plochách,s minimem běžných klišé, avšak stále s tanečními rytmy bez kterých bych jej zařadil do těžkého experimentalu. Ani jeden z tracků není stavěn na standartních rovných rytmech, ikdyž ty jsou stále jejich základem, takže odhaduji relativně slušnou, míchatelnost. Nějak tak si představuji hudbu z pekla, plného kotlů, potrubí, unikající páry a ohýbajích se traverz.
 
DJ Monotype (Techno.cz)
Rozhodně to nejtemnější, co jsem asi od Surgeona a Regise slyšel. Fist je toho důkazem. Hodně temná, doslova brutální skladba s velkou hloubkou. Ani bych se nedivil, kdyby jim byl inspirací Mick Harris ze Scorn, Napalm Death či aka Monrella. Splinter je pro mě jasná volba do setu. Kořeny v ní nacházím už z Learn your lesson. Splinter je jasná nakopávačka a po prvních násleších i osobní oblíbenec. Hele, jak to, že tu desku ještě nemám? :)

Zasoutěžte si s Nula2.cz o dva singly British Murder Boys - Fist/Splinter (Downwards 032)

Otázky:

1) Kolik titulů už Surgeon a Regis vydali pod pseudonymem British Murder Boys?

2) Vyjmenujte alespoň 3 labely na nichž Surgeon, nebo Regis vydávají.  

Správné odpovědi zasílejte na daho@nula2.cz.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016