RECENZE

 

Hudební recenze: Default – Win By Default

Třetí album oblíbené party Ohm Square už asi definitivně nehrozí. Potěšit ovšem může sólová breakbeatová záležitost Win By Default, pod kterou je podepsaný Default alias Dušan Only One. Doporučuje dr. Hnilička, stánkař Rákosníček i strýček Jedlička.

 

defaultKdo (‘K‘ slovo) je tady ta Superstar?

Breakbeatových alb u nás zrovna nevychází mraky. Spock tvrdí, že je to logické, protože ani breakbeatových producentů u nás nejsou zrovna mraky. Pouze Jeden Dušan, ukrytý za "náhradním" pseudonymem Default, patří mezi onu hrstku zkušených, kteří se dají na prstech Yakuzou pěstěné ruky spočítat.

Win By Default je jeho albový debut. Debut popravdě svěží, zvukově čerstvý a většinou také veselý. Krátké intro Good Morning Berounka ještě může zaniknout v propastném tichu domácnosti (ostatně podobně jako Good Night Berounka Outro). Ne už tak následující Right Now, Right Here. Poněkud fádní název skrývá příjemně chytlavou kytarovou linku.

A pak už to jede. Chasing The ‘F‘ Word je skvělý hit těžce optimistického kalibru. Kdyby si ho česká rádia troufla hrát, bylo by hned jasné, kdo (‘K‘ slovo) je tady ta Superstar. Podobně nekompromisní vrchol představuje Whatever, However. Téměř dadaistická hříčka Animal Rap pobaví a z celého alba snad nejtemnější Dirt Machine (Epileptic mix) snesitelně představí těžší notu.

Nemusíte být breakbeatový fajnšmekři, abyste si na tomhle albu našli něco svého. Proto vám doporučuju obětovat kapesné a podpořit, i když vás nevzrušují oranžové náklaďáky.

Radim Bartík

Hodnocení: 80%

Default: Win By Default
Eastauthentic 2004
www.eastauthentic.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016